Zobacz pełną wersję : dieta na mase do oceny
piotreczek
24-02-08, 20:01
Wzrost 1.78
Waga 82 kg
cel masa miesniowa
dieta
1 sniadanie
pieczywo ciemne ser biały napój
@ sniadanie
ryż owoce9z tym ze to w szkole wiec jak mam jesc ryz w szkole??????) moge to zastapic czyms innym??
3 posiłek
ryż + surówka
4 posiłek
owoce po treningu
5 biały ser chudy
6 pieczywo ciemne wedlina drobiowa pomidor ogólek
a jakies odrzywki czy cos ewentualnie mam brac?????
piotreczek
24-02-08, 20:11
dodam ze obliczyłem moje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne wyszło 3000 kcl
białko 426 kcl
wegle 1476kcl
i tłuszcze 1080 kcl
i pewnie dietka jest zła bo powinno byc w gramach podane w posiłkach a ja zupełnie nei wiem ile i czego mam jest
mój tryb zycia pracuje poniewarz chodze do szkoły zawodowej
i cwicze 4 razy w tygodniu
czyli oceniam go jako srednio aktywny czy dobrze???
dodam ze ucze sie zawodu instalator <hydraulik>
wiec moge liczyc na pomoc??????
piotreczek
25-02-08, 15:13
a mi tak jak nikt pomóc nie chciał tak nie chce szkoda
piotreczek
25-02-08, 17:52
dziwne myslałem ze na forum kazdy sobie pomaga ale widac an tym forum tak nei jest trudno
ja tam nie wiem. ale poczekaj troche ;) jakby kazdy mial odpowiadac zaraz na kazdy temat to by nie wyrobil ;) i nie potrzebnie spamujesz swoj temat :D
Moje propozycje: na śniadanie owsianka, do kolacji 200g ser wiejski.
To daje węglowodany na rano i sporo białka na wieczór.
Odżywki na mase gainer i białko.
piotreczek
25-02-08, 19:53
panowie panowie ale ja nie hce przybierac masy na tłuszczu bo tego juz mi starczy chce nabierac msy tyle ze miesniowej
kolego oczekujesz za kazdy bedziie leciec zeby sprawdzic Ci diete jak chyba nawet nie poczytales tematow podwieszonych bo widze ze ta dieta sie w ogole nie nadaje, Proponuje zebys najpierw troche sie obeznal co jesc kiedy w jakich porcjach dopiero dal do sprawdzenia
Eee?
Masy mięśniowej nie zbudujesz na samych owocach
zapytajnik
26-02-08, 13:51
sniadanko- owsianeczka,mozesz dodac rodzynki do tego...moze byc rowniez oliwa z oliwek
przed treningiem (1 godz. - 1.5 godz) wazne zebys zjadl jakies weglowodany moze by tutaj ryz...
posilek po treningu (jakies 30 min) powienien zawierac zarowno bialko jak i wegle czyli mozesz dac ryz + piersi z kurczaka + jakas suroweczka...
na kolacje(mozesz przed samym snem) wazne zebys zjadl bialko a nie wegle bo bedzie ci sie tluszczyk odkladal....mozesz tu zapodac np. serek wiejski jakies 150-200g +lyzka oliwy z oliwek...
mozesz to uzupelniac gainerem i/lub bialkiem(pomiedzy posilkami)
napisalem Ci ty zgrubsza(musisz sobie to dopracowac) co mniej wiecej powienienes jesc...pamietej ze powienienes jes 5-6 posilkow dziennie, najlepiej jakos co 3 godz;d...
P.S. owoce mozesz jesc...ale wazne sa rowniez inne produkty( wazniejsze)
wiadomo ze nie musisz sie trzymac tej diety rygorystycznie bo cwiczenie ma sprawiac przyjemnosc a nie powodowac ze wszystkiego sie wyrzekamy...wazne zebys jadl co trzeba;d
jak pomoglem....prosze o SOGa;p