PDA

Zobacz pełną wersję : dieta na mase do oceny

piotreczek
24-02-08, 20:01
Wzrost 1.78
Waga 82 kg
cel masa miesniowa
dieta
1 sniadanie
pieczywo ciemne ser biały napój
@ sniadanie
ryż owoce9z tym ze to w szkole wiec jak mam jesc ryz w szkole??????) moge to zastapic czyms innym??
3 posiłek
ryż + surówka
4 posiłek
owoce po treningu
5 biały ser chudy
6 pieczywo ciemne wedlina drobiowa pomidor ogólek
a jakies odrzywki czy cos ewentualnie mam brac?????

piotreczek
24-02-08, 20:11
dodam ze obliczyłem moje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne wyszło 3000 kcl
białko 426 kcl
wegle 1476kcl
i tłuszcze 1080 kcl

i pewnie dietka jest zła bo powinno byc w gramach podane w posiłkach a ja zupełnie nei wiem ile i czego mam jest
mój tryb zycia pracuje poniewarz chodze do szkoły zawodowej
i cwicze 4 razy w tygodniu
czyli oceniam go jako srednio aktywny czy dobrze???
dodam ze ucze sie zawodu instalator <hydraulik>
wiec moge liczyc na pomoc??????

piotreczek
25-02-08, 15:13
a mi tak jak nikt pomóc nie chciał tak nie chce szkoda

piotreczek
25-02-08, 17:52
dziwne myslałem ze na forum kazdy sobie pomaga ale widac an tym forum tak nei jest trudno

vinq
25-02-08, 18:25
ja tam nie wiem. ale poczekaj troche ;) jakby kazdy mial odpowiadac zaraz na kazdy temat to by nie wyrobil ;) i nie potrzebnie spamujesz swoj temat :D

Czesiu
25-02-08, 19:42
Moje propozycje: na śniadanie owsianka, do kolacji 200g ser wiejski.
To daje węglowodany na rano i sporo białka na wieczór.

Odżywki na mase gainer i białko.

piotreczek
25-02-08, 19:53
panowie panowie ale ja nie hce przybierac masy na tłuszczu bo tego juz mi starczy chce nabierac msy tyle ze miesniowej

dzako18
25-02-08, 20:02
kolego oczekujesz za kazdy bedziie leciec zeby sprawdzic Ci diete jak chyba nawet nie poczytales tematow podwieszonych bo widze ze ta dieta sie w ogole nie nadaje, Proponuje zebys najpierw troche sie obeznal co jesc kiedy w jakich porcjach dopiero dal do sprawdzenia

Czesiu
25-02-08, 20:04
Eee?
Masy mięśniowej nie zbudujesz na samych owocach

zapytajnik
26-02-08, 13:51
sniadanko- owsianeczka,mozesz dodac rodzynki do tego...moze byc rowniez oliwa z oliwek
przed treningiem (1 godz. - 1.5 godz) wazne zebys zjadl jakies weglowodany moze by tutaj ryz...
posilek po treningu (jakies 30 min) powienien zawierac zarowno bialko jak i wegle czyli mozesz dac ryz + piersi z kurczaka + jakas suroweczka...
na kolacje(mozesz przed samym snem) wazne zebys zjadl bialko a nie wegle bo bedzie ci sie tluszczyk odkladal....mozesz tu zapodac np. serek wiejski jakies 150-200g +lyzka oliwy z oliwek...
mozesz to uzupelniac gainerem i/lub bialkiem(pomiedzy posilkami)
napisalem Ci ty zgrubsza(musisz sobie to dopracowac) co mniej wiecej powienienes jesc...pamietej ze powienienes jes 5-6 posilkow dziennie, najlepiej jakos co 3 godz;d...
P.S. owoce mozesz jesc...ale wazne sa rowniez inne produkty( wazniejsze)

wiadomo ze nie musisz sie trzymac tej diety rygorystycznie bo cwiczenie ma sprawiac przyjemnosc a nie powodowac ze wszystkiego sie wyrzekamy...wazne zebys jadl co trzeba;d

jak pomoglem....prosze o SOGa;p