Zobacz pełną wersję : na początek 150sztuk metanabolu
witam ...
mam 18 lat waze 73 kg staz pol roku i zastanawialem sie o metce czy to dobry pomysl wziasc na swoj pierwszy cykl 150sztuk?? bo juz tyle mam zakupione plus oczywiscie wszystkie potrzebne do tego specyfiki odzywke bialkowa clomid simarol i witaminki..
prowadziles kiedys diete i prowadzisz ja teraz!?
miales za soba cykl na kreatynie?
miales za soba cykl na stacku kreatynowym!?
Jesli na ktores z tych pytan odp. NIE to jeszcze nie czas
NIKOLIS 168
23-02-08, 18:02
wydaje mi sie ze powinienes kupic najpierw gainera i mono a pozniej mete;] Bo Twoja waga jest za mała;]
i tak pewnie weźmie...
dokup jeszcze 50tab, no i jak nie posiadasz to 10-12tab clomidu
polecam super system. 3 tyg on, 2 tyg off.
podczas 3tyg ON bierzesz 3 tabsy metki, do sniadania, z posilkiem przed i z posilkiem po treinngu, w dzień wolny 1 tab co 4 godziny
w OFF bierzemy stack kreatynowy [np. Olimp Massacra, Kaizen Xtreme Stack, itp] i stack tribulusowy [np. MRM Natural-V, 6-oxo, SAN Attitude].
Wychodzą 3 minicykle. Po 3 bierzesz 8-12tab clomidu, zawsze po 1 tab przed snem.
TRENING:
Poniedziałek – nogi
1. Przysiady ze sztangą z przodu – 5x12-6
2. Przysiady wykroczne ze sztangą – 4x12-6p
3. Martwy ciąg na prostych nogach – 4x12-6p
4. Wspięcia na palcach – 5x20p
Wtorek – klatka piersiowa + przód barków
1. Wyciskanie hantelek na ławeczce płaskiej – 3x12-6p
2. Wyciskanie sztangi na ławeczce skośnej - 3x12-6p
3. Rozpiętki na ławeczce skośnej – 3x12-6p
1. Wyciskanie sztangi z klatki - 3x12-6p
2. Unoszenie hantelek przodem siedząc - 3x12-6p
Środa – wolne
Czwartek – plecy + tył/środek barków
1. Podciągnie na drążku – 3xmax
2. Wiosłowanie sztangą – 3x12-6p
3. Wiosłowanie z hantelką – 3x12-6p
4. Martwy ciąg ze sztanga – 3x12-6p
5. Sztrugsy ze sztangą - 3x12-6p
1. Wyciskanie hantelek siedząc - 3x12-6p
2. Unoszenie w opadzie - 3x12-6p
Piątek – biceps + triceps
1. Uginanie ze sztangą - 3x12-6p
2. Uginanie z hantelkami siedząc z suplinacją - 3x12-6p
3. Uginanie o kolano lub na modlitewniku hantelką 3x10
1. Wyciskanie sztangi leżąc - 3x12-6p
2. Uginanie francuskie leżąc do czoła 3x12-6p
3. Pompki na poręczach z obciążeniem 3xmax
Sobota, Niedziela - wolne
dodatkowo gainer typu bulk (50/50) po treningu.
Z osłonek - czosnek w kapsach, koenzym q10, esselive lub essentiale, omega-3, zma przed snem.
może sie wydawać skomplikowanie i drogo, ale naprawde polecam. Maxymalnie kolesiowi udało sie przytyc na tym systemie 15kg, z czego tylko 3 spadło
tomaszewiak
23-02-08, 21:20
imo 100 tab na pierwszy raz to optymalne roziwazanie
odp. na moje pytania i nie sugeruj sie takim sposobem brania jak zaleca tMQ. Stale dawki beda lepsze (zawsze po, lub w trakcie posilku) z oslonkami na watrobe i odblokiem po 12 godzinach od ostatniej tabletki mety
tmq co ty pieprzysz to jest jego pierwszy cykl nie wiadomo czy w ogole krete bral a ty z takim czyms wyskakujesz
to jest dobry sprawdzony cykl. gość, który już kupił i tak to weźmie. jedyny problem to rozpiska i dieta...
po takim stazu to mono dopiero powinien brac a nie za mete sie brac tymbardziej za taka ilosc jak mu podajesz 200 na pierwszy cykl omg
powiem wam tylko ze jesli chopak chce to i tak wezmie wiec najlepiej mu podac najlepsze rozwiazanie a tMQ to expert jakich malo, wiec nie wiem co to za dyskusja...
jak tmq cos mowi to jest napewno ok.
Ikar - spójrz dokładnie w tę rozpiskę... wcale nie jest tego dużo, a z oidpowiednia dietą naprawdę można wiele zrobić.
moim zdaniem lepza stala dawka bez jakis faz nasycenia i mini cykli!? lepiej starac sie trzymac efekt anaboliczny na podobnym poziomie niz robic jakies mini cykle
no ja juz przeprowadzalem cykl na krecie lecz nie wiele mi to dalo...a wlasnie i tak wezme i tak to juz jest pewne nikt mi nie odradzi juz sie uwziołem na to:) moze nie jest to najzdrowsze ale poprostu postwnowilem tak zrobic...a diete teraz mam ale krotki czas wtedy gdy zaczne brac metke to zaczne dietke optymalna w bialko weglawodany itp...a wlansie czy te 200 sztuk na pierwszy raz to nie bylo by za duzo?? ja mysle o tych 150 to juz i tak duzo a tu jeszzce 50 wiecej....sam niewiem
ryniu - a co po wiecej niz 3tyg ma mecie robisz... wode i smalec... stan anaboliczny utzymujesz dajac inne bodzce [staki].
no po 3 tygodniach konczy sie maksymalne nasycenie w organizmie i zaczyna przynosic coraz mniejsze efekty potegujac uboczne dzialanie na watrobe, dla tego bez sensu jest stosowanie piramidek przy okresie poltrwania do 6h i takim dzialaniu na tle kilku tyg.
Jesli chodzi o proby to zauwaz ze czytajac inne posty to okolo 85% radzi brac stala dawke (jesli pierwszy raz to 15mg) przez okres 5 tygodni
no widzisz, daltego po tycvh 3 tyg przerzucamy sie na cos innego, organizm troszke odpoczenie i potem znow wchodizmy na cos mocniejszego. sposob sprawdzony. tzreba tylko przytrzymasc diete, trening i kupic suple.
ale pod wzgledem ilosci sprawdzonych to metoda stalej dawki przez 4-6 tyg jest bardziej wyprobowana
piramidki w przypadku metki to stara szkola i rzadnych rewelacji nie daje,stale stezenia! np w przypadku antka wypada zwiekszac dawke z tygodnia na tydzien przy metce jest to zbedne
stale dawki a nie jajkiesz kombinacie,ryniu dobrze gada
czyli ile dziennie mialbym brac kapsów?? i przez jaki okres czasu ?? np 4 dziennie przez 6 tygodnii bylo by rozsadne jak dlamnie?? wychodzi razem wszytskiego 172 sztuki mieta co wy na to??
i ile dni na silwonie musial bym robic?? teraz chodze 3 razy w tygodniu a chcial bym miec jak najlepsze rezultaty sami wiecie oco comone:) moze zaczal bym chodzic 4 razy w tygodniu i zamierzam do tego w domu w wolne dni jakies serie pompek jakies przysiady itp choc niewiem czy to bedzie jeszcze lepiej...
trening 3 razy w tyg
3 tab mety na dzien po sniadaniu obiedzie i kolacji od poczatku do konca az nie bedzie juz tabletek
to twoj poczatekm - cykl ma trwac maks 6 tygodni (mysle ze lepiej 5 zrobic) i jesc po 3 tabletki dziennie zawsze po posilku lub w trakcie i zawsze z oslonka na watrobe (np. sylimarol 70mg) czyli sniadanie, obiad kolacja - taki rozklad.
Intensywnosc treningu sam wyczujesz czy mozesz wiecej bo twoj organizm przyspieszy regeneracje
no bardzo kuszace to jest co napisales:) bo z zcego piszesz rezultaty sa potym bardzo dobre i czegos takiego wlasnie oczekuje...a z czego tu p[isza jestes doswiadczona osoba wiec moze zle dlamnie niechcesxzz:)a wiec wychodzi na to ze ze do sniadania biore 3 tabsy do obiadu 3 i do kolacjii czyli 9 dziennie u to tak przez tydzien a nie cwiczace co 4 godziny po 1 sztuce...a nastepny tydzien stack...a moze byc jabłczan kreatyny??
nie po 3 tabsy, tylko 3 tabsy dziennie...
3 tyg bierzes zmete, potem przez 2 tyg stacki
jablczan to nie stack
noz, vault, storm, xtreme stack, massacra
attitude, natural-v...
NIKOLIS 168
25-02-08, 16:12
Dziwny ten Twój sposób nie słyszałem o nim ani moi kumple tez nigdy nie słyszeli o tym. W sumie efekty mogą byc ciekawe ale nie za duzo tej mety wątroba nie odczuje tego za duzo??? przeciez metke zwykle bierze sie max 6 tyg??? Próbowałes to??? Jak efekty???
no wlasnie wlasnie ja caly czas obserwuje i sie nakrecam:)
zastanawia mnie opinia voldemorta na temat 200szt metki na pierszy cykl po pol rocznym stazu praktycznie bez wczesniejszych odzywek, nie wiem jak dla was ale dla mnie to glupota. Powiedy mi chlopie a co pozniej ?? zaraz po mecie przestanie rosnac to znow kokxy wezmiesz a dalej bedziesz maly ?? i jak myslisz jak dlugo pojedziesz na tych koxach z taka wiedza ?? az ci watroba dupa wyjdzie ??
nie...poprostu teraz sobie cos wezme zeby zlapac troszke masy...a potem bd sobie cwiczyl na sucho napewno cos mi spadnie z tej masy ktorej przybiore ale napewno nie wszystko bd cwiczyl nadal tylko ze na sucho...a i jeszcze pytanie do TMQ ile przybywa sily na laweczke po takim cyklu?? i oczywoscie czekam na voldemorta co on na to wszystko
ale nie rozumiesz ze po takim cyklu wolniej ci bedzie pozniesz to szlo niz jak bys caly czas dalej na sucho lecial poza tym jak zobaczysz taki postep po mecie to zaraz zrobisz nastepny cykl bo to dziala jak narkotyk :d caly czas chcesz byc wiekszy
heh no mzoe i dziala jak narkotyk ale ja szybko sie nie uzalezniam poprostu chce zlapac taka masa jaka sobie upodobalem...a potem czy mi bedzie szlo czy nie bd cwiczyl dla samej przyjemnosci
pakuj po 3 tabsy dzienie i bedzie dobrze ,niekombinuj z dziwnymi sposobami,na innym forum nieslyszeli o takiej rozpisce
vold pewnie popierac nie bedzie a powie ze jak juz sie nie da cibeie z tego wykrecic to 15mg dziennie na 4-5 tyg i spokoj
NIKOLIS 168
25-02-08, 21:35
możliwe. Ale musze znac zdanie volda na ten temat pytałem gosci co koksują mówią że to nie jest taki głupi pomysł z tym lecz raczej to dla doświadczonych. Ale nikogo od Voldemorda bardziej doświadczonego nie znam więc Voldek rozwiąż spór i bedzie spokoj:D
aha no to teraz juz sam niewiem co robic...bo tamta rozpiska troche mnie zachecila ale jezeli tyle osob mi mowi zebym robil inaczej to chyba sie skusze na to...a jezeli bym bral 4 dziennie?? bo poprostu ja chce tylko raz miec stycznosc ze sterydami ale zeby juz cos mi to dalo czyli wyszlo by na 6 tygodnii wyszlo by dokladnie 168 sztuk czyli liczyc 150...a moj koleszka tez jest w moim wieku ale nie chodzi na silownie ale na dobre warunki nigdy nie cwiczyl na silowni wazny podobnie domnie i mysli sobie ze pochodzi z 4-5 miechow na sucho moze jakas kreatynke strzeli tak zeby gdzies do sily 100-105 podskoczyc czy to obry pomysl?? tzn on juz tez jest nakrecony wiec odradzic mu nie odradze ale czy dobrze zrobi
hehe no tzreba czekac na voldemorta :)
NIKOLIS 168
25-02-08, 22:07
Wiesz jeżeli bedzie miał dobra diete i dobry trening to może mu sie udac!!! Czasami na pierwszym cyklu mono przychodzi ponad 10kg siły!!!
ale kazdemu z moich znjaomych jak i mi na poczatku pierwsze 2-3 miechy 20 kg na laweczce poszlo a to mysle ze jemu tez tak pojdzie jak nie lepiej ...tu dobre jest forum dlatego chce poradzic sie w swojej sprawie i koleszkow wiem ze dobrze gadacie:)
dobre polaczenie cieszki trening i sila skoczy sporo
słuchaj jakby ludzie mysleli mieszcząc się w szablonie, to do dziś byśmy nie mieli koła...
ile przyjdzie siły ? nie wiem, to zależy do treningu, diety i piorytetu... metax jest dobrym środkiem i na siłę i na masę, przy założeniu poprawnego treningu i diety.
to inaczej. zrobisz zdjęcia swoje teraz. będziesz brał metax i suple jak ci rozpiszę. będziesz sie trzymał programu żywieniowego. zrobisz dziennik treningowy z mojego sposobu. jak nie pójdzie, to oddaję ci 200 mety, stacka kreatynowy i stack tribulusowy.
do wyznaczenia diety potzrebuję:
Waga:
Tyb budowy: chuderlak wyzylowany/budowa atletyczna/grubasek
Trening aerobowy
Czas: w minutach
Częstotliwość: ile razy w tyg
Intensywność: mala/srednia/duza
trening siłowy jest już rozpisany.
musisz teraz dokupić stacki tribulusowe i kreatynowe
Cały czas czytam ten temat ale się nie wypowiadałem ponieważ był do mocno rozkręcony, moje zdanie jest takie zawsze proponowałem stałą dawke i nadal przy tym przystaje chodz nie powiem to co napisał tMQ to nie jest dla mnie nowość , czy to lepiej zadziała - niewiem, jedno wiem napewno znam wiele pozytywnych opini na temat takiego cyklu, wiem też że może tMQ nie ma tutaj bardzo wysokiej renomy bo żadko pisał na tym forum a wiem że wiedze posiada odpowiednią i jego propozycje były chwalone, co wybrać nie doradzam jedno jest pewne jeśli jest ktoś ambitny i dotrzyma diety, treningu na maxa cykl tMQ wypali napewno.
wiadomo ze wypali ale wg mnie minicykle sa dla bardziej zaawansowanych ktozy wiedza kiedy ich organizm sie odblokowuje i "czuja" to. tMQ nie moze skreslac stalej dawki i mowic zeby robic tylko tak jak jego sluszna metoda
nie skreślam stałej dawki, bo u mnie ona występuje ;]
:) jesli chodzi o metke to ja w 100% za stala dawka
a takie jeszcze pytanko to prawda ze czlwoiek jakos bardziej nerwowy sie robi po tym czy to tylko taki wkret jest??
pablo91prg
01-03-08, 19:48
wraz ze wzrostem masy, siły, rosnie pewnosc siebie i człowiek moze byc bardxziej "bojowo" nastawiony. Kwestia psychiki.
aha...czyli ja bd nadzwyczaj sppokojny po takim malym cyklu...a jaka jest pzrerwa miedzy jedneym a drugim cyklem??np pierwszy ten metanabol a np drugi zalozmy winstrol i test prop i po jakim czasie ten drugi mozna robic??
teoretycznie miesiac przerwy. Praktycznie radzilbym odczekac dluzej i zobaczyc jak organizm zareagowal, przemyslec :)
hehe no wlasnie wlasnie dlatego najlpeij ze dwa trzy miesiace doczekac ja chyba tak zrobie:p
NIKOLIS 168
03-03-08, 19:37
Masz racje Ryniu ja proponuje zrobic taka przerwe długosci cyklu z odblokiem przynajmniej
no wlansie odblokowanie to i ja za tym musowo...a wlasnie ej co to jest z tym postem 100000 ze jakas nagroda?? jak to mozna sprawdzic ile jest juz postwo albo cos takiego
ej a tak wogole co ta sa te sogi??
jesli napiszesz jakas sensowna wypowiedz , ktora pomoze konkretnej osobie , mozesz dostac soga od tej osoby. SOG jest to tak jakby podziekowanie za udzielona rade lub odpowiedz na zadawane pytanie.
PS: te pytanie odbiega od tematu ktory jest zalozony wiec juz nie zasmiecaj wiecej
aha dzieki dzieki myslalem ze tez jakas nagroda jest za te sogi..ale dobra nie bd zasmiecal
mam male pytanko...zaczynam wlasnie cykl na mecie 3 tyg ON 2 tyg OFF czyli bd 6 tygodnii na mecie 20mg dzienniei zastanawiam sie czy po ostatatnim dni brania off stacka wziasc moze winstroll...i jak teraz bd z odblokowaniem odblokowac sie odrazu po mecie czy jezeli bym bral winstrol to dopiero po nim ??
szczerze meta z winem kiepskie polaczenie. Ja bym poczekal na nastepny cykl i do wina tescia dolozyl
aha no jezeli lipa tp pewnie jest lipa...a co moge jeszcze dolozyc na ten swoj pierwszy cykl do tego mietka?? bo biore to zeby skoczyla mi masa a chcial bym jeszcze zeby sila ostro poszla;)
NIKOLIS 168
12-03-08, 20:27
Po samej mecie siła skoczy i to znacznie, mozesz dorzucic Propa.
wlasnie niewiem czemu ale na pierwszy cykl jakos chce same tabsy brac...:/ sam niewiem czemu bo drugi cykl juz mam zaplanowany po koncu pierwszego 3 miechy p[rzerwy i jade na winstroly i oxandrolonie winko w zastrzykach a teraz wlansie cos bym chcial ruszyc konkret z miejsca nie tylko sama masa i sila ktora da mi metka tylko cos wiecej jeszcze...najbardziej mi chodzi o masie ok 10kg jak zrobie z czasem i potem tylko sila a masy nie bd chcial robic
mam sprawe mala bo biere juz 10 dni tego moietka narazie masa 2kg skoczyla na klatke skoczylo mi 7kg jestem zadowolony i di tego cwicze boks czy moze mi to przeszkodzic w zdobyciu masy te treningi? duzo moze jakos nie biegam ale jakies sparingi worek to wszystko chyba na zbicie masy jest...moze poprostu dac sobie spokuj z boksem na okres brania mietka co wy na to??
NIKOLIS 168
18-03-08, 19:11
Cwiczysz zawodowy czy amatorsko??? Bo jezeli to pierwsze to niestety musisz utrzymywac wage. Wiadomo uderzanie worek i ciezkie treningi powoduja spalanie tłuszczu i problemy z nabieraniem masy ale mysle ze mozesz cwiczyc.
heh nie no cwicze amatorsko od 1.5 roku czyli zaprzestac jednak?? bo tez mi sie wydawalo ze jednak zeby zaprzestac gdyz moja masa nie bezie taka jaka bym chcial...
powoli koncze pierwsza czesc cyklu jeszcze 3 dni brania metki i potem 2 tyg jade na stacku w te 3 dni pewnie juz mi nic nie skoczy a co do rezultatow przez ten okres brania jestem bardzo zadowolony...masa skoczyla mi o okolo 4kg sila w wyciskaniu 10kg jak nie wiecej bo wzialem maksa z takim jeszcze mysle ze luzem jeszcze ze 3 kg moze woecej bym szarpnal...a tak pozatym to troszke taki pewniejszy jestem bez kitu metka dziala:p
NIKOLIS 168
27-03-08, 07:37
jest dobrze, mysle iż do 10kg dociagniesz. Nie zapomnij zdac relacji.
NO JA TEZ MAM TAKA NADZIEJE ze dociagne do tych 10kg mam nadzieje tez ze bede mial jak najmiejsze spadki bede sie musial ostro postarac
widze, ze robisz cykl podobny do tego jaki zaproponowalem. stack + cos na tescia z supli... pisalem przeciez ;-) i mowielm o 3 minicyklach ;-)
box mimo wszystko to tez aeroby w pewnym stopniu i spalanie dodatkowych kaloriii. wiec pewnie bedzie mniej kilo, ale za to lepszej jakosci.
no wlasnie wykonuje taki cykl ktory kiedys mi zaproponowales z 3 mini cyklaami po 1 mini cyklu efekty daja mi zadowolenie mam nadzieje ze przytyje jak najwiecej