Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Ból Barku i Pleców

Silverchain
19-02-08, 16:02
Siema.
Mam problem z Barkiem i plecami, przy wyciskaniu francuskim zaczyna ostro Kłóc w lewym braku ten problem mam tylko przy robieni utricepsu, na braki wyciskam bez problemu.
Co do Plecow gdy Robie barki przy wyciskaniu sztangi w gore czuje równierz ostre Kłocie mniej wiecej jest na wyskosci srodka kregoslupu lekko przesuniete w lewo, prawdopodbnie mięśnien grzebietu, ten problem pojawia sie jedynie przy wyciskniu sztangi w gore.
Mialem 2 miesiace przerwy ale ból nie przeszedl i dalej mam ten sam problem, co moge z tym zrobic?
Jakies Capsy od stawow?

Prezydent_1c
19-02-08, 20:29
Glukozamina się zawsze przyda. A odnośnie tego bólu jak pojawia się tylko przy 1 rodzaju ćwiczeń to je poprostu zastąp innymi. Sztange np. hantelkami i zmniejsz na jakiś czas intensywność i ciężar jakim wykonujesz ćwiczenie. I staraj się nie podnosić barków do góry wtedy kiedy wykonujesz podciąganie i nie przesówać ich do przodu. (częsty błąd)

VegetaSSJ3
19-02-08, 21:13
Glukozamina wiele tu nic nie da ale fakt tez nie zaszkodzi ta zamian cw to dobry pomysl
A ten bul to masz w oklicy miesnia czy dokladnie w segmencie kregoslupa moze to kucie byc spowodowane zablokowniem dobra rozgrzewka i dobre rozciagnie powinny pomuc a jak nie to posmaruj ben gay

Silverchain
19-02-08, 21:26
Nie jest to ból dokładnie w segmencie jest to obok.
przy wykonywaniu francuzów barki mam nie ruchome , Glukozamina bedzie dobrym rozwiazaniem?:>

VegetaSSJ3
19-02-08, 21:28
Pomuc to raczej nie pomoze ale sprubuj

47
19-02-08, 22:09
a na bank dobrze sie rozgrzewasz? poswiec jakies 10-15 minut a jak nie pomoze to moze skocz do lekarza bo tabsy raczej malo dadza co nawyzej przeciwbolowe ;O