Zobacz pełną wersję : luźne pytanko "dżedaj"
hhhmmmm nie wiele to ma wspułnego ze sportem ale nie mam sie kogo zapytac...
Kto wie jak nazywa sie dokładnie szktuka manipulowania(przekonywania) tak człowiekiem aby powiedział on to co chcemy. Chodzi o to ze my mu takjakby coś sugierujemy, np chcąc aby ta osoba o coś sie nas zapytała, a ona to robi nie wiedząc ze tak naprawde my tego chcielismy. nazwe tą wymawia się "dżedaj" czy jakoś tak, ale w necie nie moge znalezc wiecej informacji na ten temat bo nie wiem jak to sie pisze. jezeli wie ktoś o co mi biega i jak sie zapisuje tą nazwe to prosze o pomoc:)
aby kimś manipulować trzeba mieć coś w sobie
i nie wiem czy da się tego nauczyć z neta
na pewno trzeba by było mieć jakiegoś dobrego nauczyciela
Punisher ładne oczka masz, wiesz?? :))))
może jakiś modzik...? xD
Punisher ładne oczka masz, wiesz?? :))))
może jakiś modzik...? xD
Sie tak nie podlizuj http://img145.imageshack.us/img145/5563/73818459oa5.gif
poszukaj pod hasłem NLP oni maja tam dziesiatki roznych technik razem z jakimis podswiadomymi hipnozami itp.
Punisher
to chyba miała być ta metoda "dżedaj" :)
O kurde, masz rację.
To on nie wie, że jak chce się być modem, to trzeba wpłacić kase?
rafalkomando
19-02-08, 17:58
przecież to wszyscy wiedza..... a jak jest wiecej modów to coraz wiecej sie płaci bo kazdemu tez trzeba cos sypnac
ja nie chce sie tego nauczyc tylko znaleźć na ten temat info, a po co to nie powiem:p dzięki SYMU...
Całe to zagadanienie jest bardzo ciekawe. Ci ludzie znajduja zastosowanie swoich technik w prawie każej dziedzinie życia. O ile bez kogos kto nam to pokaze raczej sie nie nauczymy to możemy się chociaż dowiedzieć jak jesteśmy manipulowani przez choćby sprzedawców supli :) (a jestemy)
Cos kolo tego, ale wydaje mi sie ze NLP jest glebszym pojeciem. Sam tego nie ogarniam.
macie racje, zeby zajazyc na czym ta zabawa polega to potrzebny jest nauczyciel, bo tak to ciezko jest to skumac. ale w sumie to fajna sprawa umieć wciskać komuś kit:)
Niestety ale tez niebezpieczna. Techniki sa do tego stopnia rozwiniete ze np. mozna kgos tak zmanipulowac ze rozmawiajac z nim sam odda ci portfel (filmiki na youtubie sa), czesto tez te techniki sa wykozystywane przez sekty. Znam 2 przypadki, w obydwu byli to faceci ktorzy mieli szczesliwe pelne rodziny, dzieci a nagle po kursach na wyjazdach zaczeli zachowywac sie irracjonalnie, porzucili prace na rzecz pracy w organizacjach ktore ich wciagnely. Najgorsze że chcieli wciagnac w to dzieci. Moj kumpel kiedys poszedl na jedno spotkanie (syn jednego z tych facetow) i przerazil sie bo zrobili mu tam sieczke z mozgu. Dosc ciekawym przykladem jest sekta w ktorej jest Tom Cruze, wykorzystuja te techniki.
Ogolnie po facetach sluch zaginal tak jak po kasie na ich kontach.
Doskonale przyklady uzycia NLP
oddaje portfel:
http://pl.youtube.com/watch?v=8ZohpDS2aMc
placenie papierem:
http://pl.youtube.com/watch?v=3Vz_YTNLn6w&feature=related
Ludzie placa gruba kase zeby poznac te techniki bo na oko ten facet nic nie robi, a jednak.
kool ja tez chce sie tego nauczyć, bede miał odżywki za free...:D
Żeby tylko odżywki :D powiedzmy że znalazłbym jeszcze pare zastosowań :P
hehe co rocja to racja, mozna by poszaleć;)