PDA

Zobacz pełną wersję : odżywki

Wisnia123
17-02-08, 10:04
witam mam 15 lat ćwiczę już prawie dwa miesiące i chce zakupić jakieś odżywki pomóżcie mi!!!!!!!!!!!!

Rynju
17-02-08, 10:13
masz diete?
jesli nie to ja zrob
masz braki w diecie?
uzupelnij je odzywkami typu carbo (weglowodany), bialka, gainery (polaczenie bialko+weglowodany)
Liste produktow godnych polecenia znajdziesz w tym dziale u gory 1 strony, w jednym z tematow podwieszonych

Wisnia123
18-02-08, 18:19
nie mam diety !!!!!!!!! ale chce brać odżywki nie wiem jakie są dobre. Co polecacie
???????????

Nuru89
18-02-08, 18:43
Po co odzywki ? Po 2 miesiacach treningu ? Jak dla Ciebie najlepszą odzywką bedzie dieta + dobry hard trening, ewentulalnie jak pisal ryniu jakis gainerek...

Vegeto86
18-02-08, 18:59
nie mam diety !!!!!!!!!

To lepiej ja sobie uloz albo odpusc sobie zelastwo

LOLOWIEC
18-02-08, 20:03
vegeto sugerujesz ze bez diety nie ma po co cwiczyc? Wisnia cwicz dalej i za jakies 4 miechy kreatynke mono sobie walnij. Polecam bo wlasnie skonczylem brac. a diety nie mialem. i poszlo jak sam sku..... :)

Nuru89
18-02-08, 21:31
Mozna bez diety... Ja jak jade na mase nie stosuje sztywnej diety, staram sie zdrowo odzywiac po prostu i pamietam ze jak sie zaleje tluszczem to bede musial ciezej pracowac potem :) ale niektorzy musza miec diete rozpisana na karteczce ze wzgledow psychicznych glownie ;) takze tak jak mowie mozesz zrobic sobie diete + hard trening, a za jakis czas sie pomysli ;) pozdro

Symu
18-02-08, 23:56
Jak wiesz jak sie odzywiac to dieta jako taka nie jest potrzebna tylko wiesz ze rano masz zjesc tyle i tyle bialka/wegli/tluszczu i dobierasz sobie do tego produkty ale zazwyczaj na poczatku to sie nie sprawdza bo watapie zeby ktos na poczatek przygody z silownia wiedzial ile co ma bialka/ww..., co do jedzenia duzo i zdrowo bez liczenia kalorii to tez mozna sprawdzic metoda prob i bledow ale lepiej zawsze startowac od pewnej bazy. To wszystko niestety tylko przyklad masowki i to czesto u ekto ktorzy moga pozwolic sobei na wiecej. Endo jak bedzie jadl "na oko" ryzykuje zalaneim sie i potem walka z tym fatem, a na redukcji wiekszosc ludzi poprostu nie daje rady bez scisle wylcizonych posilkow i kalorii bo ejst to dosc trudne

slim shady
19-02-08, 00:12
ale jaki masz cel masa,siła rzeźba ?? i ile masz wagi oraz wzrostu najlepiej jakbys sie wstrzymał conajmniej na 2 miesiące i jedź na białku jakimś

Vegeto86
19-02-08, 15:29
vegeto sugerujesz ze bez diety nie ma po co cwiczyc? Wisnia cwicz dalej i za jakies 4 miechy kreatynke mono sobie walnij. Polecam bo wlasnie skonczylem brac. a diety nie mialem. i poszlo jak sam sku..... :)

No niestety jak chcesz przybrac na masie na zaupkach chinskich tego nie zrobisz

Wisnia123
20-02-08, 20:27
ja warze 57.5kg mam 180cm wzrostu zakupiłem już cargo bo chce przybrać na masie ale pózniej coś na żeźbe. a i jeszcze jedno opłaca sie robic brzuszki i pompki po treningu i w dniach wolnych od treningu?????????

duaii W
20-02-08, 20:33
Guzik prawa - ze jesli nie masz diety - nie masz efektow. Ja nie mam rozpisanej jako takiej diety, staram sie myslec co jem (duzo bialka glownie twarog, mieso zawsze gotowane, maslanka, ryby) nic nie waze, jem poprostu z glowa, i od pierwszego stycznia z wagi 66,7 przytylem do aktualnych 71,4!! warto dodac ze w styczniu biegalem do 40 km tygodniowo, teraz mniej do 20.. a na silownie chodze tylko 3x w tyg ;)) :)) wiec nie zalamujcie sie, wszyscy Ci ktorym nie chce sie wam ukladac diety! Moje skromne zdanie!

Wisnia123
20-02-08, 20:42
aha kapuje jeść ale z głową DZIęKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

duaii W
20-02-08, 20:55
tzn zle mnie zrozumiales.. jak Ci (prawie) wszyscy pisza ze nalezy miec diete, to sluchaj wszyskich, zapewne maja racje. Problem w tym za dla wielu z nas, ukladanie, a co gorsza przestrzeganie diety moze okazac sie nie takie latwe (i przyjemne). Dlatego ja genralnie jem to co jedza ludzie majacy rozpisana jakas tam swoja diete, jednak ilosci w jakich to jem nie wynikaja z obliczen i wazenia. Jem poprostu "na oko". Oczywiscie jem tez co okolo 3h.. w tym rano mleko platki, pozniej jakies ww, po tren zawsze jakis posilek bogaty w dobre bialko no i na kolacje staram sie jesc tez troche tego bialka, wiec moze niektorzy powiedza ze to o czym pisze, to tez dieta, moze tak jest.. Jednak nie czuje sie jakos specjalnie zniewolony tymi b,t,w.. :)

Nuru89
21-02-08, 09:57
No popatrz, jakis miesiac temu sie klocilem kilka dni o to ze nie trzeba miec diety... Nagle wszyscy zdanie pozmieniali ?

Ikar
21-02-08, 10:09
duaii ty moze wiesz co masz jesc ja tez to wiem ale jak wisnia zaczyna i ma pojecie na temat diety niewielkie to lepiej zeby mial taka diete na karteczce chodzby przez jakis czas jak bedzie juz sporo wiedzial na temat odzywiania sie.

duaii W
21-02-08, 12:05
No masz racje oczywiscie

Wisnia123
21-02-08, 14:26
czyli co ja mam właściwie jeść na śniadanie obiad kolacje????????

duaii W
21-02-08, 14:35
No, roznie - jak uwazasz... Moge Ci opisac np moj dzisiejszy dzien: tj:

sniadanie 7.30 - Platki Nestle Fitness & Yogurt sporo (do srodka wsypuje paczke migdalow i orzechow laskowych, smakuja bosko)

potem okolo 9.30 biegalem okolo 40 minut.. 10.30 - kolejny posilek to jest pogryzlem kawalek ryby (nie wiem jakiej, zawsze mam z 3,4 rodzaje w lodowce wedzone, niewedzone, zapuszkowane.. wiec zjdalem taka na jaka mialem poprostu ochote) do tego zjadlem 5 kromek chleba zytniego, z serem zoltym i szynka z indyka (bez masla) przepilem calosc szklanka maslanki

kolejny posilek obiad mialem dokladnie godzinke temu na obiad mialem gotowane warzywa (pol paczki) nie wiem ile tego jest w gramach, jem poprostu na pol z tata cala paczke zawsze :) do tego gotowana piers z kurczaka, i calosc popilem rowniez maslanka ;P bo mi smakuje poprostu

pol godziny po posilku zaparzylem zielona herbate (Sencha'e) - jestem od niej uzalezniony, ale staram sie nie pic jej za duzo, bo naprawde pomaga schudnac.. no to tyle ;) dodam jeszcze ze kanapki zjadlem z serem i szynka, bo nie bylo pasztetu :D za ktorym przepadam

karol93
21-02-08, 14:37
Dużo białka, węglów, itp.Jeść często . Pozdro widzimy się na siłce wisienka

Wisnia123
21-02-08, 14:41
aha już kapie co i jak dzięki za pomoc za to masz odemnie song!!!!!!!!!!