PDA

Zobacz pełną wersję : Problem

lityn
15-02-08, 14:01
mam taki problem bo nie zabardzo wiem co jesc a czego unikac. mam dylemat do kilku produktów. mam ogromną prosbę abyscie powiedzieli co powinienem dalej spożywać a czego unikac(i czym jest najlepeij to zastąpic) :
ryż(polany sosem lub tłuszczem) ziemniaki(polane sosem lub tłuszczen) wszystkie zupy piers z kurczaka pierogi surówki owoce warzywa ser żólty bilaly i serki topione kakao wedliny kiełbasa(najlepiej z dodatkiem ketchupu musztardy lub majonezu) jajka chleb zwykly smietana napoje pasztet makaron jugurty bułki słodkie napoje energetyczne herbata. bardzo mi na tym zalezy :)

Frank
15-02-08, 14:40
Bialko:
Gotowane mięso, również chude czerwone, ser biały chudy i półtłusty, mleko, jogurty/kefiry naturalne, gotowane/parowane świeże ryby, jajka.

Tluszcze:
Oliwa z oliwek extra virgin, tran/kapsułki omega-3, olej lniany wysokolinolenowy tłoczony na zimno, orzechy i nasiona.

Weglowodany:
Kasze gruboziarniste, ryż biały/brązowy, makarony, pieczywo pełnoziarniste, płatki owsiane, owoce, warzywa.

lityn
15-02-08, 16:13
dzieki:) SOG oczywiscie :) czekam na inne propozycje :)

Krzychu999
15-02-08, 22:05
nie masz na co czekać bo Frank wypisał Ci wszystkie podstawowe składniki diety , nikt raczej więcej Ci nie napisze więc idz i bierz sie za układanie diety :D