PDA

Zobacz pełną wersję : Dawkowanie suplementów - pomoc

simonides
12-02-08, 15:08
Witam
Ćwiczę 4 miesiące, wczesniej trenowalem 2 lata siatkowke.
Jestem teraz na cyklu mono z olimpu i mam tez mase innych suplementów ale pewnie źle je stosuje. O to co mam
1)Olimp Creatine monohydrate - zostalo okolo 70 tabletek
2)BCAA vitamin shop 200 tab
3)Taurine Trec - 100 tab
4)Gainer Vitamin shop solid mass (stoi w szafie, na razie chyba nie portrzebuje masy) 3 kg
5) Białko Perfect whey protein - ok 1,25 kg

Dzisiaj kupiłem Nitrobolona 3 1100 g

na razie dawkuje tak
Dni Treningowe:
Rano: białko
3 kapsy tauryny
5 kapsow BCAA
4 kapsy Kreatyny

Przed treningiem
8 kapsów AAKG
Po treningu
Kreatyna 5 kapsow + 30 min później białko :D
3 bcaa

Przed snem - 5 BCaa+ białko (okolo 40 min przed snem )

Nietreningowe roznia sie tym ze nie biore tyle BCAA i bez AAKG oraz 8 kapsow kreatyny

Teraz Pytanko - Jak byście mi to ulozyli ?
Nie uwzgledniajcie prosze AAKG

Nastepne pytanie: koncze Mono, czy mam robic przerwe i to jaka ?
Jak Mam to dawkowac ten Nitrobolon (prosze o dosc duze dawki)

WAGA - 90 KG wzrost 193 cm
Zalezy mi na masie miesniowej , w miare bez tluszczu :D

Pozdrawiam i z góry dziekuje za pomoc

dzako18
12-02-08, 16:25
jeszcze nie skończyłes cyklu pierwszego na mono a juz sie za nitro bierzesz stary szkoda kasy lepiej było kupic jeszcze raz mono jesli Ci dobrze na nim idzie a nie od razu za stacki sie brac

simonides
12-02-08, 16:33
Problem w tym ze nie idzie wlasnie .... slabe przyrosty, masa w dół ...

Punisher
12-02-08, 18:37
Jak to nie idzie, słaba dieta to nic nie pójdzie czy nitrobolon2 czy mono.

radon
12-02-08, 19:59
za malo jeszcze wiesz o kulturystyce podobnie jak moj brat starszy a glupszy sie okazuje cwiczyl ze 2 miesiace i zjadl przez ten czas kretyne 500g pozniej kreatyna sie skonczyla to i na silownie przestal chodzic:/ teraz cos mu sie pokrecilo w glowie i znowu cwiczy tydzien i juz kupil storma... pajac
moim zdaniem za malo wiesz jak cwiczyc, jaka diete stosowac i do tego za wczesnie na kreatynke... pewnie myslisz ze jak biezesz jakis suple to urosniesz bo to przeciez jest wspomagacz i dopalacz... i tu sie mylisz... radze spedzac wiecej czasu na forum to sie duzo dowiesz
pozdro zycze przyrostow

radon
12-02-08, 20:06
1)Olimp Creatine monohydrate - zostalo okolo 70 tabletek
2)BCAA vitamin shop 200 tab
3)Taurine Trec - 100 tab
4)Gainer Vitamin shop solid mass (stoi w szafie, na razie chyba nie portrzebuje masy) 3 kg
5) Białko Perfect whey protein - ok 1,25 kg
kreatyne rano przed posilkiem i po treningu
rano przed treningiem po i przed snem
taurine 3 razy dziennie po 1 kapsułce pomiędzy posiłkami
gainer 3 razy dziennie
bialko rano godzinke po sniadaniu miedzy posilkami ok 5 godz pozniej i na noc
przerwa od mono minimum 3 tygodni do miesiaca
nitrobolon 2 x dziennie po jednej porcji (28-30g max). I porcja 30 min przed treningiem, II porcja bezpośrednio po treningu.

simonides
12-02-08, 21:01
Tzn wiecie - no przyrosty są, ale takie trochę dziwne w tricepsie mi poszło zajeb***cie duzo, na klacie tylko 5 kg w górę, na bicepsie tez trosze, ale kumpel mial Nitrobolon i osiagnal efekty jaki chciał ...

No po trzech miesiacach cwiczenia mysle ze nie za wczesnie na kreatyne, zwlaszcza ze zawsze mialem dobra sylwetke i wczesniej tez chodzilem na silke , ale w kratke i raczej na wytrzymalość...
Dzieki za rady Radon...wiem jak cwiczyc ale z dieta rzeczywiscie są problemy .... NO nic - pakuje dalej !! :D

Prezydent_1c
12-02-08, 21:14
Ja osobiście długo też ćwiczyłem siatke (reprezentacja województwa) i w triceps idzie dobrze siatkarzom :D Miałem ten sam problem który ty masz obecnie.

Moim zdaniem jak waga na odżywkach idzie ci w dół to albo :
-za dużo od nich oczekujesz i za mało jesz (lub żle jesz)
-albo jestes przetrenowany
Ja na twoim miejscu bym zmniejszył intensywność treningów, poczekał z tym nitro jeszcze troche czasu i narazie opierał się bardziej na gainerze i białku. Dobrze się zregenerujesz i wtedy juz polecisz tak jak powinienes.

radon
12-02-08, 21:15
dieta moze byc sukcesem i do masy i do sily wszystko zalezy jak sie odrzywiaz

simonides
12-02-08, 22:28
No ja mialem 3 miejsce w wojewodztwie :D W plażowce...
Co do tematu- w zasadzie nie zalezy mi juz na masie tylko na wiekszch miesniach. A od kreatyny zjechalem po prostu 1 kg w dol ale sila urosla i wizualnie tez cos widac .... AlE TO WSZYSTKO MAŁO :D