PDA

Zobacz pełną wersję : Problem:-(

gumis18
11-02-08, 10:41
Witam mam problem kiedyś na siłowni nie miałem żadnego planu ani nic i ćwiczyłem codziennie na sztandze. I teraz obawiam się że mogłem popalić mięśnie. Czy jest jakaś szansa żeby z powrotem były normalne? W jaki sposób mogę się dowiedzieć czy faktycznie są popalone

Puchacz!
11-02-08, 15:12
Ćwicz raz na tydzień klate. Jak je paliłeś to albo wogole nie rosly albo sie pomniejszaly minimalnie z biegiem czasu. Daj im odpoczac to wroca do normy i rob normalny trening na mase.

00milosz00
11-02-08, 20:39
Witam tak sie składa ze miałem podobny problem klate robiłem cały czas sztangą raz w tygodniu 3 ćwiczenia na bardzo szerokim uchwycie i w końcu przerzuciłem sie na hantle. Pierwsze robie rozpiętki to na maxa rozciągnie i przygotuje do dalszych ćwiczeń mięśnie klatki później robie skos do góry hantlami a następnie płasko. I wreszcie po ćwiczeniach czuje spompowane mięśnie:)

Nuru89
11-02-08, 20:57
Wiekszosc ludzi jesli jedzie na mase, woli robic klate hantlami... A wiekszosc kuturystow wogole nie wyciska sztangi na ławeczce, to chyba cos znaczy ;)

radon
11-02-08, 21:04
proponowal bym na pierwsze cwiczenie zrobic na plaskiej hantle 2 cwiczenie na skosie a na ostatnie rozpietki w celu rozciagniecia i maksymalnego doplywu krwi do miesni...

Nuru89
11-02-08, 21:12
proponowal bym na pierwsze cwiczenie zrobic na plaskiej hantle 2 cwiczenie na skosie a na ostatnie rozpietki w celu rozciagniecia i maksymalnego doplywu krwi do miesni...

Ja bym proponowal rozpietki na poczatku w celu "rozgrzewki" a na zakonczenie przeciaganie hantli ( http://www.kulturystyka.pl/atlas/klatka.asp#10 ) ;) pzdr

Paton
11-02-08, 22:37
Nuru poslugujesz sie atlasem cwiczen z interentu, zamiast popatrzec na post radona ktory doradza z wlasnych doswiadczen. Jak kazdy wie doswiadczenia sa duzo cenniejsze niz gotowe porady z internetu czy wiedzy czytanej.

Nuru89
12-02-08, 09:28
Posluguje sie atlasem cwiczen bo jak napisze " przeciaganie hantli " to nikt ( albo mało kto ) bedzie wiedzial o co chodzi :) a tak masz naszkicowane jak to wyglada ;) a wszystko co pisze jest z wlasnego doswiadczenia... ;) pzdr