Zobacz pełną wersję : Bieganie + Siłownia
Witam! Z góry przepraszam jesli podobny temat juz byl.. Troche szeprałem tu na googlach, troche tu troche na ***.. ale nie jestem usatysfakcjonowany tym co znalazlem, wiec moze napisze konkretnie..
Genaralnie, z tego co juz udalo mi sie znalezc, zakladam ze biegajac 5 dni w tygodniu (jak narazie luzno - tj. jakies 40 km tyg) i chodzac 3 razy na silownie , nie uda mi sie "urosnac"..
Dzisiaj postanowilem, ze bede biegal tylko 3 razy w tygodniu, max 6 kilometrow w tepie bardzo wolnym, wrecz turystycznym (tj. jakies 130bpm a tj. jakies 65% mojego tetna maksymalnego) np we wtorki, czwartki, soboty, a na silownie chodzilbym w pon, srody, piatki.. No i moje pytanie skierowane jest do ludzi ktorzy posiadaja jakas konkretna wiedze, czy w takim trybie, uda mi sie jak to sie smiesznie mowi "urosnac" :) dodam ze odzywiam sie zdrowo, kiedys wiecej weglowodanow (paliwo do biegow), od 3ch dni klade wiekszy nacisk na bialko z powodu zakupu Anabolic BCAA system (Aminokwasow).
Dodam jeszcze ze nie narzekam na swoja sylwetke, jestem z niej bardzo zadowolony, no tylko chcialbym poprostu byc wiekszy :)
LUDZIE, czy to bedzie mialo jakis sens? :P Z góry dziekuje!
Oczywiscie bedziesz rosł wolniej ale w bardzo dobrej jakosci miesnie. Twarde i zbite.
VegetaSSJ3
10-02-08, 18:48
Najlepiej biegaj z rana i nie naczczo tylko po malym posilku i tak ok 30 min szybszym truchtem
hm... ja chciałem zacząc na wiosnę biegać... ale każdy powtarza że jak chcę przybrać na wadze to muszę się wystrzegać biegania w myśl zasady "nie biegnij kiedy możesz iść, nie stój kiedy możesz siedzieć, nie siedź kiedy możesz leżeć" czy z odpowiednik dostarczeniem węgli przed/po bieganiu nie będzie dużej straty? bieganie bardzo dobre jest, podnosi wydolność, zamopoczucie, przerwa od lekcji itp...
no a ma masie chcę przytyć konkretnie bo narazie to Oświęcim :P
a biegać bym chciał wieczorem, w dni nietreningowe, jak mam obiad 14-15, kolacja 19-20 to biegać pomiędzy, 17-18 godzina... tak jak trening...
Sliski nie sluchaj opini biegaj jezeli tego chcesz, to wyzezbi twoja sylwetke rosnac bedziesz rosl ale bardzo pozytywnie.
rzeźbić nie ma co, bo nie ma masy więc już mam rzeźbę...
no nic, pobiegam sobie, będę wsuwał gainery i może jakoś przyjdzie :)
a pora treningowa dobra?
no własnie, chcialbym zaznaczyc ze na swoja rzezbe nie narzekam wogule, wrecz dziwie sie ze tak wygladam :).. ale jestem mimo to waga piorkowa tj. obecnie jakies 69 kilo przy 1,76 wzrostu :). No dzieki to "bedziesz mial mocne i zbite miesnie" jakos motywuje.. :) Dzieki Wielkie, postaram sie informowac o efektach na biezaco, w razie czego bede pytal! :)) Pozdrawiam!
chcialem umiescic to pytanie w poprzednim poscie, ale nie da sie edytowac, wiec sorki.. i pytanie:
A jak oceniacie moj wybor co do aminokwasow tj. Anabolic BCAA system firmy Trec nurtition.. "trener" powiedzial, ze mam wybor miedzy carbo a miedzy aminokwasami. Mam nadzieje ze sposrod tych 2ch aminokwasy do dobry wybor, no i ten konkretny "model" mam nadzieje ze tez mi sie udalo trafic. Mam racje? czy sie myle? :))
no widze ze mi nikt nie powie, wobec tego:
na produkcie pisze ze inne jest spozycie w dni treningowe, a inne w dni nietreningowe. Pytanie, bo napewno za dni treningowe uwazam w moim przypadku pon srode piatek (dni w ktore chodze na silownie), nie wiem natomiast czy za takie dni uznawac wtorek czwartek i sobote, bo to dni w ktorych biegam, ale jak juz pisalem tylko 5-6 kilometrow.. Do tego biegam rano, wiec jesli pojde w pon na silownie i zjem te amino kolo 16.30 przykladowo, a na nastepny dzien zjem te amino przed bieganiem tj najpozniej 6.00 rano, to bedzie wszystko w porzadku? czy traktowac dni w ktorych biegam jako nietrenigowe? Prosze o odp! :)) i dziekuje :P
kurde, dlaczego?! Przyznam szczerze ze zaufalem gosciowi w sklepie z odzywkami.. a w zasadzie zaufali moi rodzice, bo to oni mi to kupili, wiedzac tylko zeby to maja byc aminokwasy, nawet dzwonili i pytali czy maja byc rozgalezione czy nierozgalezione.. :)). A dlaczego tak uwazasz? bo samo "odradzam to malo", moze Ci sie nie podobac nazwa i dlatego tak piszesz. Uzasadnij!
Gosc w sklepie z odzywkami jest importerem wiec na tym zarabia i musi tak mowic, mowiac odrazam nie oszukuje cie widzac nazwe tylko mowie po wlasnym doswiadczeniu, bylo zainwestowac w animal NITRO to sa dobre aminokwasy.
Trec w moim mniemaniu jest dobrą firmą... I wszystkie suple ktore mialem z Treca działały na mnie elegancko ;)
kurde no to niedobrze.. :P jak tak piszecie, no ale co zrobic zjem zawartosc, dopiero nastepne kupie jakies inne ;) dzieki
no a co do tego Nitro firmy Animal, sprawdzilem sobie w katalogu.. to naprawde takie dobre? i jesli juz bym sie na to zdecydowal, to wybrac "Animal Nitro" czy "Animal Nitro G"?
Animal stworzyl najlepsza serie odzywek w histori wiec sam sobie odpowiedz, proponuje Animal Nitro, lecz nie nabierz sie na tanie podrobki wybieraj tylko te z hologramem fitness authority.
zmienie troche temat:P czy trening na mase (3 razy w tyg) i bieganie(2 razy w tygodniu) ma jakis sens czy nie za bardzo ??
wydaje mi sie ze zalezy od tempa i dystansu.. ja biegam nawet 3x tyg ale spokojnie (60-65%Tetna max), 5 km, i powiem Ci ze rosne :)) wiec jak najbardziej ma sens. Nie wiem tylko ile wytrzymam bez biegania, to moj jedyny problem