PDA

Zobacz pełną wersję : Bieganie + Siłownia

duaii W
10-02-08, 14:20
Witam! Z góry przepraszam jesli podobny temat juz byl.. Troche szeprałem tu na googlach, troche tu troche na ***.. ale nie jestem usatysfakcjonowany tym co znalazlem, wiec moze napisze konkretnie..

Genaralnie, z tego co juz udalo mi sie znalezc, zakladam ze biegajac 5 dni w tygodniu (jak narazie luzno - tj. jakies 40 km tyg) i chodzac 3 razy na silownie , nie uda mi sie "urosnac"..

Dzisiaj postanowilem, ze bede biegal tylko 3 razy w tygodniu, max 6 kilometrow w tepie bardzo wolnym, wrecz turystycznym (tj. jakies 130bpm a tj. jakies 65% mojego tetna maksymalnego) np we wtorki, czwartki, soboty, a na silownie chodzilbym w pon, srody, piatki.. No i moje pytanie skierowane jest do ludzi ktorzy posiadaja jakas konkretna wiedze, czy w takim trybie, uda mi sie jak to sie smiesznie mowi "urosnac" :) dodam ze odzywiam sie zdrowo, kiedys wiecej weglowodanow (paliwo do biegow), od 3ch dni klade wiekszy nacisk na bialko z powodu zakupu Anabolic BCAA system (Aminokwasow).

Dodam jeszcze ze nie narzekam na swoja sylwetke, jestem z niej bardzo zadowolony, no tylko chcialbym poprostu byc wiekszy :)

LUDZIE, czy to bedzie mialo jakis sens? :P Z góry dziekuje!

Paton
10-02-08, 18:04
Oczywiscie bedziesz rosł wolniej ale w bardzo dobrej jakosci miesnie. Twarde i zbite.

VegetaSSJ3
10-02-08, 18:48
Najlepiej biegaj z rana i nie naczczo tylko po malym posilku i tak ok 30 min szybszym truchtem

Sliski
10-02-08, 19:00
hm... ja chciałem zacząc na wiosnę biegać... ale każdy powtarza że jak chcę przybrać na wadze to muszę się wystrzegać biegania w myśl zasady "nie biegnij kiedy możesz iść, nie stój kiedy możesz siedzieć, nie siedź kiedy możesz leżeć" czy z odpowiednik dostarczeniem węgli przed/po bieganiu nie będzie dużej straty? bieganie bardzo dobre jest, podnosi wydolność, zamopoczucie, przerwa od lekcji itp...

no a ma masie chcę przytyć konkretnie bo narazie to Oświęcim :P

a biegać bym chciał wieczorem, w dni nietreningowe, jak mam obiad 14-15, kolacja 19-20 to biegać pomiędzy, 17-18 godzina... tak jak trening...

Paton
10-02-08, 19:06
Sliski nie sluchaj opini biegaj jezeli tego chcesz, to wyzezbi twoja sylwetke rosnac bedziesz rosl ale bardzo pozytywnie.

Sliski
10-02-08, 19:58
rzeźbić nie ma co, bo nie ma masy więc już mam rzeźbę...

no nic, pobiegam sobie, będę wsuwał gainery i może jakoś przyjdzie :)

a pora treningowa dobra?

duaii W
10-02-08, 19:58
no własnie, chcialbym zaznaczyc ze na swoja rzezbe nie narzekam wogule, wrecz dziwie sie ze tak wygladam :).. ale jestem mimo to waga piorkowa tj. obecnie jakies 69 kilo przy 1,76 wzrostu :). No dzieki to "bedziesz mial mocne i zbite miesnie" jakos motywuje.. :) Dzieki Wielkie, postaram sie informowac o efektach na biezaco, w razie czego bede pytal! :)) Pozdrawiam!

duaii W
10-02-08, 20:08
chcialem umiescic to pytanie w poprzednim poscie, ale nie da sie edytowac, wiec sorki.. i pytanie:

A jak oceniacie moj wybor co do aminokwasow tj. Anabolic BCAA system firmy Trec nurtition.. "trener" powiedzial, ze mam wybor miedzy carbo a miedzy aminokwasami. Mam nadzieje ze sposrod tych 2ch aminokwasy do dobry wybor, no i ten konkretny "model" mam nadzieje ze tez mi sie udalo trafic. Mam racje? czy sie myle? :))

duaii W
11-02-08, 14:53
no widze ze mi nikt nie powie, wobec tego:

na produkcie pisze ze inne jest spozycie w dni treningowe, a inne w dni nietreningowe. Pytanie, bo napewno za dni treningowe uwazam w moim przypadku pon srode piatek (dni w ktore chodze na silownie), nie wiem natomiast czy za takie dni uznawac wtorek czwartek i sobote, bo to dni w ktorych biegam, ale jak juz pisalem tylko 5-6 kilometrow.. Do tego biegam rano, wiec jesli pojde w pon na silownie i zjem te amino kolo 16.30 przykladowo, a na nastepny dzien zjem te amino przed bieganiem tj najpozniej 6.00 rano, to bedzie wszystko w porzadku? czy traktowac dni w ktorych biegam jako nietrenigowe? Prosze o odp! :)) i dziekuje :P

Paton
11-02-08, 18:10
Trec - odradzam.

duaii W
11-02-08, 19:09
kurde, dlaczego?! Przyznam szczerze ze zaufalem gosciowi w sklepie z odzywkami.. a w zasadzie zaufali moi rodzice, bo to oni mi to kupili, wiedzac tylko zeby to maja byc aminokwasy, nawet dzwonili i pytali czy maja byc rozgalezione czy nierozgalezione.. :)). A dlaczego tak uwazasz? bo samo "odradzam to malo", moze Ci sie nie podobac nazwa i dlatego tak piszesz. Uzasadnij!

lo3
11-02-08, 19:54
trec to gówno

Paton
11-02-08, 22:08
Gosc w sklepie z odzywkami jest importerem wiec na tym zarabia i musi tak mowic, mowiac odrazam nie oszukuje cie widzac nazwe tylko mowie po wlasnym doswiadczeniu, bylo zainwestowac w animal NITRO to sa dobre aminokwasy.

Nuru89
12-02-08, 09:32
Trec w moim mniemaniu jest dobrą firmą... I wszystkie suple ktore mialem z Treca działały na mnie elegancko ;)

duaii W
12-02-08, 14:40
kurde no to niedobrze.. :P jak tak piszecie, no ale co zrobic zjem zawartosc, dopiero nastepne kupie jakies inne ;) dzieki

duaii W
12-02-08, 15:14
no a co do tego Nitro firmy Animal, sprawdzilem sobie w katalogu.. to naprawde takie dobre? i jesli juz bym sie na to zdecydowal, to wybrac "Animal Nitro" czy "Animal Nitro G"?

Paton
12-02-08, 19:03
Animal stworzyl najlepsza serie odzywek w histori wiec sam sobie odpowiedz, proponuje Animal Nitro, lecz nie nabierz sie na tanie podrobki wybieraj tylko te z hologramem fitness authority.

lityn
13-02-08, 12:44
zmienie troche temat:P czy trening na mase (3 razy w tyg) i bieganie(2 razy w tygodniu) ma jakis sens czy nie za bardzo ??

duaii W
13-02-08, 14:38
wydaje mi sie ze zalezy od tempa i dystansu.. ja biegam nawet 3x tyg ale spokojnie (60-65%Tetna max), 5 km, i powiem Ci ze rosne :)) wiec jak najbardziej ma sens. Nie wiem tylko ile wytrzymam bez biegania, to moj jedyny problem