Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jak idzie masa? - tym razem teoria

Sliski
09-02-08, 10:12
witajcie! :)

chciałbym wiedzieć ze strony teoretycznej kiedy najwięcej przychodzi masy? zauważyłem że następnego dnia po dniu treningowym (czyli np. dzisiaj rano) waga skoczyła o 0,6kg, w czwartek po środzie było 0,5kg, zaś w dni nietreningowe (np. środa rano, po wtorku) masa stoi praktycznie w miejscu...

ważę się po obudzeniu na czczo, w samych gaciach, więc chyba mogę wierzyć wynikom. Nie żebym się buntował, jak tak po każdym treningu 0,5kg będzie wchodzić to cud miód (na gainerze i białku jestem)

więc chodzi o dni treningowe, po nich masa w górę idzie? jak ktoś ma pojęcia to będę wdzięczny ;) (bez odpowiedzi typu "logiczne że po ćwiczeniach rośniesz"

:)

Paluch
13-02-08, 00:34
te pol kilo to albo woda, albo jedzenie.. na pewno nie miesnie...

Sliski
13-02-08, 16:37
rzadko tak skacze, ale nieraz jest i nigdy nie maleje waga następnego dnia

jedzenie przez noc trawię :P a woda... nie wiem :P

tom
13-02-08, 17:24
czyli ze po kazdym treningu od razu na drugi dzien przybywa Ci 0,5kg, a w nietreningowe nie?

Sliski
13-02-08, 19:02
jednak nie po każdym... np. po mocnym treningu klatki i bica w poniedziałek, wczoraj ważyłem dokładnie tyle samo dzisiaj 0,1kg więcej...

dziwny mam organizm, dieta taka sama, w szkole kanapki ciemne pieczywo, ser i wędlina, gainer i białko, obiad to kotlet, piers, ryz, makaron etc, potem trening, gainer i białko, kolacja i białko na sen...

no nic, aby szła waga... :P gainera, białko i trening masowy zacząłem od piątku tego dalszego... czyli 1,5 tygodnia, jakieś 2-2,5kg jest (nie pamiętam ile dokładniee ważyłem przed...),w tamtym tygodniu rosła mocno waga, w tydzień 2kg, teraz ledwo co... może jakiś szok "gainerowo-białkowy" :P

pozdro :P