Zobacz pełną wersję : Kreatyna w kapsułkach - ile brać?
Witam,
Mam takie pytanie: ile kapsułek kreatyny dziennie mogę brać? Bo z tego co słyszałem to bierze się ją rano, w południe i tuż przed treningiem. Nie wiem tylko jaka ma być ilość tego suplementu o określonych porach dnia.
Pozdrawiam
ja tam dokladnie nie wiem to nie chce Cie w blad wprowadzac ale powinno byc na opakowaniu podane ;)
w dni treningowe:
5g kreatyny na czczo 30 min przed śniadaniem
5g kreatyny odrazu po treningu
w dni nietreningowe:
5g kreatyny na czczo 30 min przed śniadaniem
5g kreatyny 8 godzin później na czczo.
Widze że nie bardzo wiesz co to kreatyna i jak ją stosować, więc poczytaj troche w podwieszonych: KREATYNA W PIGUŁCE. ;)
na czczo jem banany, trzeba z nich zrezygnowac czy mozna razem z kreatyna jesc?
to weź kreatyne na czczo i jakies 5 min po niej te banany. Po prostu dłużej się będzie wchłaniać. Najważniejsze żeby nie brać tłuszczy razem z kretą. ;)
Łyknij krete i dopiero po jakis 15, 20 minutach cos wszamaj...
A ja na pudelku mam napisane ze 5gram dziennie to maksimum
5gr jesli bys szamał np caly rok( tak robia juz zawodowcy)
Ktos tam wyzej juz odp ci na pyt
DT 5gr na czczo i 5gr po treningu
DNT 5gr na czczo i 5gr po upływie 8h
Gowna prawda,a potem bedziesz miec zryte nerki
Deathbreaker
25-02-08, 20:45
Nie przesadzaj z tymi nerkami :)
a co do bananow na czczo czy chwile po krecie to nie polecam lepeij najpewirw zjesc wieksza ilosc platkow czy tam musli a banana mozesz zostawic do sql/ do pracy lub odrazu po treningu bo sie najbardziej nadaja
Nie przesadzam a wracajac do tego ze szamac caly rok?! Taa jasne nery by wykitowaly skoro krete maksymalnie po 8tygodniach trzeba odstawic.
jak pijesz wode to cie przefiltruje ale tu nie chodzi o nerki ze biara do 8 tygodni tylko o to ze u wiekszosci max do 8 tyg sa widoczne efekty potem organizm sie uodparnia na krete
Nie przesadzam a wracajac do tego ze szamac caly rok?! Taa jasne nery by wykitowaly skoro krete maksymalnie po 8tygodniach trzeba odstawic.
Juz zostalo powiedziane - wszystko zalezy od dawek.