Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Przepuklina...

Bezif
05-02-08, 19:18
Witam ok. 3,4 lat temu miałem operacje ponieważ miałem przepukline od tamtego czasu wszstko jest ok cwicze ponad 1,5 roku i jest ok ale ostatnio jak troszke przytyłem to zacząłem odczuwac lekkie kłucia od czasu do czasu w miejscu gdzie byłem operowany i nie wiem czy to jest zwiazane z przytyciem czy też może z brakiem stosowania pasa kulturystycznego... czy może mały odpoczynek,zrzucenie zbędnych kg i stosowanie pasa pomoże ? prosze osoby znające się na tym o wypowiadanie się

deskjet
05-02-08, 19:30
miales operacje na przepukline i jeszcze nie nauczylo Cie to, ze nalezy mieć pas ? co musi sie stac, zebys to w końcu zrozumiał-musi dojść do jeszcze powazniejszej kontuzji? przeciez pas nie jest taki drogi, a zdrowie ma sie jedno

VegetaSSJ3
05-02-08, 19:47
Po takiej operacji to musisz szczegolne uwazac wiec pas jest niezbedny wiec kup pas i uwazaj na siebie

Nuru89
05-02-08, 19:51
Dokladnie... Kup pas i uwazaj na swoje zdrowie ;)

Bezif
05-02-08, 19:53
właśnie miałem zamiar jutro jechac po pas... tyle tylko że nie znam się na tym kompletnie i niewiem jak dobrac dobry pas ;/

Nuru89
05-02-08, 19:57
Np: http://testosterone.pl/product_info.php/cPath/11_40/products_id/617/Pas-kulturystyczny-skorzany.html
najwazniejsze zeby wogole byl ;)

Prezydent_1c
06-02-08, 22:05
Szczerze mówiąc ja nie mam pasa i daje rade ;)

deskjet
06-02-08, 22:10
Szczerze mówiąc ja nie mam pasa i daje rade ;)

do czasu...

Prezydent_1c
06-02-08, 22:18
Hehe. Troche już ćwicze ;) I nie potrzebny mi jest pas przy moim treningu bo dla mnie siłownia jest dodatkiem. Okresowo tylko (zależnie od celów nabranie wagi / strata wagi) mam mocniejsze treningi ale póki co nie miałem zadnych problemów z tym.

VegetaSSJ3
07-02-08, 16:10
Tak narazie ci sie tylko wydaje jestes mlody nic ci nie dolega jak narazie ale z czasem te wszystkie przeciazniea i tak wyjada nie zycze nikomu ale ja to widze na codzien a najczesciej DYSKOPATIE odcinka ledzwiowego a po czym to zapewnie nie od lezenia tylko z przeciazenia wiec ostrzegam tych co nie uzywaja pasa

BeHappy
07-02-08, 22:12
DYSKOPATIE odcinka ledzwiowego

moglbys troche bardziej to rozpisac ?

HuGsoN
07-02-08, 22:59
A ja zapytam tak.
Jaki typ tej przepukliny miałeś ?
Nie wiem czy akurat ten typ miałeś o którym myslę.
Mięsień został zaszyny, czy obszyty siateczką ?
Jeżeli to pierwsze, to nie ćwicz bo się rozejdzie i od nowa, jeżeli siatka, możesz ćwiczyć, bo to obce ciało i jak ma styczność z ludzkim to może pobolewać.

Prezydent_1c
08-02-08, 00:10
Zobaczymy jak to będzie ale w sportach walki raczej pasa się nie używa ;)

HuGsoN
08-02-08, 14:14
Hehe wiedziałem, że o to Ci chodzi :) to by krępowało, ale i na brzuch ochrona by była, aczkolwiek nie za bardzo to mi się widzi.

Bezif
08-02-08, 19:27
Z tego co wiem to miałem ją zszywaną ale lekarz powiedział że mogę robic praktycznie wszystko, i teraz jak wszedłem na troszke większe ciężary bez pasa to zacząłem odczuwac lekkie kłucia (miałem operację z lewej strony a co dziwne teraz z obu mnie kłuje) od wczoraj zacząłem używac pasa.

HuGsoN
08-02-08, 21:40
Kolego znam temat przepukliny. Mój dziadek miał zszywaną 2 razy, wcale ciężko nie pracował i mu się rozchodziło ( 50 lat ) aż prywatnie poszedł na zabieg i wszyli mu siatkę, koszt takiego czegoś to około 1000zł, plus konsultacje lekaża 60-100zł za 1h.

Nie straszę Cię i wierzę, że pas Ci pomoże. W końcu masz 17 lat, a to innaczej organizm wtedy regeneruje tkankę. Uważam, że jak nie będziesz przesadzał i ćwiczył z głową, również ograniczaj się w pracy fizycznej różnego rodzaju, używaj tego pasa i będzie dobrze.

Natomiast jak w miarę czasu ból zacznie się powiększać to odstaw ćwiczenia,
nawet lekaż Ci to powie.

Jak chcesz jeszcze jakieś wiedzy to zapraszam na GG.

PozdRo & PoWodzeNia