Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jaka dieta????

Roland
04-02-08, 18:34
Witam,

Mam problem bo nie wiem jaką diete powinienem stosować. Z tego co przeglądałem wszędzie jest podawana dieta na mase ale ja chyba nie musze juz nabierac masy tylko ją gubić. Mam 21 lat moja waga to 94 kg wzrost 190 cm. Na siłownie chodze dopiero od miesiąca(4 razy w tygodniu). Znalazłem kilka linków do obliczania nadwagi wszedzie wyszło mi 8 kg. Obliczałem tez dzienne zapotrzebowanie kcal 3400. Interesuje mnie procentowe rozłozenie białka węglowodanów i tłuszczy.

Rynju
04-02-08, 19:38
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=7922

Roland
05-02-08, 15:01
No dobrze zapoznałem sie z tym artykułem i chciałbym żebyście sprawdzili ta diete:

waga:94
wzrost:190
cel:redukcja
zapotrzebowanie kcal:3400
typ budowy:endomorfik
aktywność fizyczna: 4 x siłownia w tyg
suplementacja: na dzień dzisiejszy nic nie biorę ale mam gdzies schowana puche nitrobolonu II i 2 puchy kreatyny Universal

8.00 - śniadanie: jajecznica z 3 jaj na maśle(jak macie lepszy pomysł to dawajcie) + chlebek razowy.

10.00 - II śniadanie: tuńczyk w oleju + chlebek razowy lub płatki owsiane +miód + mleko 0.5%.

11.00 - 13.00 siłownia ( zawsze trenuje rano )

14.00 - obiad: ryż brązowy +pierś z kurczaka lub wołowina

17.00 - II obiad: tu nie mam pomysłu

19.00 - kolacja: makrela

21.00 - II kolacja: chudy twarożek

Mam jeszcze takie pytania:
1. U mnie w domu głownym produktem na obiad są ziemniaki czy moge je jakos wrzucic do diety oczywiście nie codziennie.
2. Nienawidze jeść suchych produktów wiec moze macie jakis pomysł z czym mógłbym sobie zapodać np ryż z kurczakiem.