Zobacz pełną wersję : pytanie dotyczace diet...
jak to jest z tymi dietami? jak macie diete na jeden dzien to jecie codziennie to samo czy co? bo jak widze rozpisane diety to tylko na jeden dzien zawsze jest podana...
kombinujesz... jak masz jajka to gotowane, jajecznica, omlet... jak Twaróg to sam, z dżemem, na kanapki, jak obiad to ryż/makaron/ziemniaki + mięcho. itp itd
acha chyba ze tak
Zasluzyles na SOGa Pozdrawiam ;)
a co to jest omlet i jak sie go robi? :)
hehehe. różne są sposoby, poszukaj przepisu na googlach :D ja np. robie tak: biore jaja, rozbijam do miseczki, mieszam żeby się połączyły białka z żółtkami, troche sole, i wszystko wylewam na patelnie, nic nie mieszasz na patelni, co jakiś czas patrze czy spód się już usmażył i odwracam omlet, jak sie usmaży z dwóch stron to na talerz, i jem. ;)
hehehe. różne są sposoby, poszukaj przepisu na googlach ja np. robie tak: biore jaja, rozbijam do miseczki, mieszam żeby się połączyły białka z żółtkami, troche sole, i wszystko wylewam na patelnie, nic nie mieszasz na patelni, co jakiś czas patrze czy spód się już usmażył i odwracam omlet, jak sie usmaży z dwóch stron to na talerz, i jem.
No i smacznego ;-)
a ile jajek dziennie jesz?
i z makaronem sie nadaje? :p
dzis mnie naszla ochota na placki ziemniaczane... jak i z czym ze zrobic, zeby byly wartosciowe? :) moze skroje do nich piers z kurczaka?
omlet to raczej 'placek' z dużą zawartością białka... czyli np. 1 jajko + 2 białka same roztrzepać (kwestia pojemności żołądka), dać soli, trochę śmietany można i smażyć jak placek na całej patelni :) potem lubię posypać cebulką i polędwicą (podsmażoną wcześniej na oliwie), jak najdzie to i papryka nieraz.
i jest bardzo dobry i wysokobiałkowy posiłek
ja jem 4-5 jaj dziennie, zazwyczaj tylko ten omlet(jajecznica lub jajka na miekko, zależy na co mam ochote) zawiera jaja w mojej diecie, więc robie omlet z 4-5jaj ;)