Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : pytanie dotyczace diet...

Makavelli
03-02-08, 12:51
jak to jest z tymi dietami? jak macie diete na jeden dzien to jecie codziennie to samo czy co? bo jak widze rozpisane diety to tylko na jeden dzien zawsze jest podana...

Sliski
03-02-08, 13:06
kombinujesz... jak masz jajka to gotowane, jajecznica, omlet... jak Twaróg to sam, z dżemem, na kanapki, jak obiad to ryż/makaron/ziemniaki + mięcho. itp itd

Makavelli
03-02-08, 13:12
acha chyba ze tak
Zasluzyles na SOGa Pozdrawiam ;)

Paluch
03-02-08, 13:45
a co to jest omlet i jak sie go robi? :)

Mieczu93
03-02-08, 13:54
hehehe. różne są sposoby, poszukaj przepisu na googlach :D ja np. robie tak: biore jaja, rozbijam do miseczki, mieszam żeby się połączyły białka z żółtkami, troche sole, i wszystko wylewam na patelnie, nic nie mieszasz na patelni, co jakiś czas patrze czy spód się już usmażył i odwracam omlet, jak sie usmaży z dwóch stron to na talerz, i jem. ;)

Makavelli
03-02-08, 13:58
hehehe. różne są sposoby, poszukaj przepisu na googlach ja np. robie tak: biore jaja, rozbijam do miseczki, mieszam żeby się połączyły białka z żółtkami, troche sole, i wszystko wylewam na patelnie, nic nie mieszasz na patelni, co jakiś czas patrze czy spód się już usmażył i odwracam omlet, jak sie usmaży z dwóch stron to na talerz, i jem.
No i smacznego ;-)
a ile jajek dziennie jesz?

Paluch
03-02-08, 14:01
i z makaronem sie nadaje? :p

dzis mnie naszla ochota na placki ziemniaczane... jak i z czym ze zrobic, zeby byly wartosciowe? :) moze skroje do nich piers z kurczaka?

Sliski
03-02-08, 14:18
omlet to raczej 'placek' z dużą zawartością białka... czyli np. 1 jajko + 2 białka same roztrzepać (kwestia pojemności żołądka), dać soli, trochę śmietany można i smażyć jak placek na całej patelni :) potem lubię posypać cebulką i polędwicą (podsmażoną wcześniej na oliwie), jak najdzie to i papryka nieraz.

i jest bardzo dobry i wysokobiałkowy posiłek

Mieczu93
03-02-08, 15:47
ja jem 4-5 jaj dziennie, zazwyczaj tylko ten omlet(jajecznica lub jajka na miekko, zależy na co mam ochote) zawiera jaja w mojej diecie, więc robie omlet z 4-5jaj ;)