Zobacz pełną wersję : Dziura na środku klaty... ( Przy mostku)
No właśnie... Mam problem! Otóż na środku klaty na mostku mam "dziurę" tzn 0 mięśni jakby tego było mało to jest ona nie symetryczna (Powiedzmy ze to jest mój mostek ---> |\ <---- mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi :p) W czym może tkwić problem?? I jak go rozwiązać... Pomóżcie ;/
uzupelnij profil
jezeli jestes bardzo chudy to jak zdobedziesz wiekszej masy pozniej ja wyrzezbisz mowie o dolnych klatki i gornych brzucha to nie bedzie tego widac
najlepiej by było jakbyś wrzucił fotka, bo chyba mam coś podobnego :D, chodzi o taką dziure między klatą a mięśniami brzucha?
hmmm... ważę 76kg przy 190cm wzrostu... czyli nie za dużo raczej ;/
Mieczu ... dokładnie o to hehe
no ja tez tak mam w sumie coraz mniej bo juz prawie nie widac az musialem do lusterka podejsc:P jeden cycek jest gorzej wyrzezbiony od 2 dlatego to tak krzywo wyglada
Mieczu dokładnie a tu żenująca fotka ;/ sorka za jakość ale nie miałem cyfrówki na szybko ...
Najbardziej denerwuje mnie to że lewa połówka jest dobra a prawa zła...
Dodam ze niedawno jeszcze na pompkach jechałem samych... może to mieć z tym coś wspólnego??
Może jakieś ćwiczenia proponujecie??
z czasem powinno sie wyrównać, albo już masz taką budowe i nic z tym nie zrobisz. ;) Bo ja mam np. taki mały dołek, ale klate symetryczną. a i ten dołek to chyba normalka.
hmmm a pomogło by coś jakbym zamienił wyciskanie sztanki na poziomej na sztangielki??
hmmm a pomogło by coś jakbym zamienił wyciskanie sztanki na poziomej na sztangielki??
powinno
VegetaSSJ3
02-02-08, 11:23
Tak powinno pomuc wyciskanie sztangielkami to najbardziej wplywa na mase wiec rob skos z hantelkami 4 serie po 10 pow
No w moim aktualnym planie mam tylko jedno ćwiczenie ze sztangą. A tak on wygląda:
1.Wyciskanie sztangi w leżeniu na ławce poziomej 12/10/8/8
2.Wyciskanie sztangielek w leżeniu na ławce skośnej-głową w górę 10/10/10/10
3.Rozpiętki ze sztangielkami w leżeniu na ławce poziomej 10/10/10/10
Co o tym sądzicie w związku z tym "lejkiem" :)
VegetaSSJ3
02-02-08, 12:44
a ile ty wogole cwiczysz ja mysle ze z czasem ci sie to zleje i miesnie beda pelne i nie bedzie a ni znaku widac tylko cwicz i jakiegos gainerka zapodaj
chodzi Ci o to ile razy w tygodniu?? 3 razy...
A tak ogólnie to nie umiem określić od kiedy tak "na serio" zacząłem się w to bawić... ale przedtem jedyne ćwiczenie na klatę to były pompki... Dopiero niedawno zakupiłem sobie ławeczkę... Może to z tego powodu (pompki to też jakby nie było odpowiednik wyciskania SZTANGI). Nie no poczekamy zobaczymy. Mam nadzieję że macie rację :P Dzięki za pomoc
Bardzo trudno jest to zwalczyć...
no mi sie prawie udalo :D juz sie nie rzuca w oczy tak jak wczesniej jeszcze kilka miechow i nie bedzie widac mam nadzieje :P
A ile się tego pozbyć próbowałeś?? JA do wakacji muszę to zlikwidować bo siara będzie ;D