Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : salbutamol i efedryna

michu1983r
01-02-08, 15:20
Witam, zamierzam w ciągu ok 3 miesiecy spalić ok 15 -20 kg fatu, pytanie odnośnie stosowania tych środków na przemian... ja mam zamiar zacząć od efedryny 50 mg dziennie przez 2 tyg, następnie przerwać branie efedryny i przez kolejne 2 tyg brać salbutamol. Dodam że ćwicze dość długo kiedyś ważyłem 121 kg przy 185 wzrostu (byłem grubasem po prostu) schudłem do pewnego momentu 89 kg ale dalej ani huhu, teraz po cyklu na mase pszło mi tez w boki waze 104 kg udało mi sie zrobić ok 8 kg mieska a reszta to tłuszczyk a...oczywiscie dieta i treningi odbywają sie systematycznie ale mój organizm broni się przed utratą dalszej i wiekszej ilość tłuszczu. Prosze o wypowiedź ludzi doświadczonych :) i nie pisać mi że aeroby, dieta itp bo dobrze wiem ze to podstawa :) chce w końcu zeby to co wypracowałem przez lata było ładnie wyeksponowane :) i jescze jedno czy efedryne (eca) można brać przed bieganiem ??

Dzięki za odpowiedzi :)

tomaszewiak
01-02-08, 15:27
ja bym zrobil 2 tyg clen/2 tyg efka

MELISSADETTWILLER
02-02-08, 15:03
jedno i drugie poblokuje ci teoretycznie w ciagu 2 tygodni te same receptory, z tym ze efa da ci napewno wiekszego kopa niz clen. czy bedziesz bral na zmiane czy po miesiacu kazda z tych substancji nie wplynie znaczaco na spalanie tluszczu. i tak sie zblokujesz po max 3 tygodniach. proponuje najpierw clen bo kopnie lekko i zacznie palic a potem wejsc na efe. bo jak poszalejesz na efie na poczatku to nie odczujesz pobudzenia na clenie i bedziesz zamulal. mozesz brac wszystko przed bieganiem, podstawa przetestuj jak to na ciebie dziala a nie ze wezmiesz 50 mg efy i wezmiesz rowerek na saune i pojezdzisz przez 1 h, miałem kiedys taki przypadek :)

vold
02-02-08, 16:05
Ja bym jechał cały czas na clenie a efedryne ładował przed treningami aerobowymi moze być z dodatkiem aspiryny i kofeiny lub może być też opcja pierwsze clen a potem efe.

tMQ
07-02-08, 15:51
a ja bym dał 1 tydz on 1 tydz off, ale w on clen + t3, a w off tyrozyna+kelp+gugle+selen...