Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : pompa mięśniowa

ProxX
01-02-08, 08:41
Witam jaki produkt polecili byście mi do mono, coś co bardzo dobrze pompuje ? nazwa produkt ew cena
pozdrawiam

tom
01-02-08, 09:15
do ilu ma być?
tańsze i dobre to np. aakg , aero, white blood
jednak nic nie zastąpi dobrego treningu:)

simonides
01-02-08, 14:57
Nox Vx z vitamin shopu albo treca AAKG mega hardcore aczkolwiek to chyba jedno i to samo. Tylko ze miej lykania jest przy vitamin shopie

Nuru89
01-02-08, 16:20
AAKG z Treca podobniez elegancka pompa jest ;)

Kaczybielawa123
01-02-08, 16:33
AAKG daje ladna pompe... qmple brali to ladne efekty byly... podkreslam byly bo po jakims czasie to "zanika"

Nuru89
01-02-08, 17:43
Dlatego najlepiej z kreta brac :) wtedy tak szybko nie zanika ;)

ProxX
01-02-08, 20:17
a jakies bustery czy jak to się nazywa ? Nitrobolon II ? itp ?

Dominiczek17
01-02-08, 21:52
Ja obecnie wsuwam pump techa :D takiej pompy jeszcze nie miałem po niczym :P

Paluch
01-02-08, 23:29
Moglby ktos opisac dzialanie tych specyfikow? Bo z tego co zrozumialem to chodzi o to, ze miesien zostaje napompowany krwia tak jak po treningu i nie spada przez jakis czas?

Symu
01-02-08, 23:55
arginina i wszelkie jej pochodne/zwiazki przeksztalcaja sie w NO, ten z kolei pwoduje rozszerzanei sie naczyn krwionosnych co powoduje lepszy przeplyw krwi. Bilans azotowy jest takze sygnalem anabolicznym dla organizmu. Bez cwiczenia nie napompujesz mmiesnia tak jak po treningu bo do pompy jest potrzebny "sygnal od organizmu" a ile to sie utrzyma to roznie np. po no xplode trzyma mi sie kilka godzin , a po AAKG rozrywa mnie na treningu a po 30 minutach juz jest normalnie.

Paluch
01-02-08, 23:57
eee ktos pisal, ze pompa wcale nie wplywa tak dobrze na rozwoj miesnia... blokuje dostarczanie substancji odzywczych i tlenu....

Symu
02-02-08, 00:15
blokuje dostarczanie substancji odzywczych i tlenu.... z tego co wiem jest wrecz przeciwnie bo nie widzialbym sensu dla setek no boosterow na rynku,a poza tym lepszy przeplyw krwi =lepsze dostarczanie substancji odzywczych. Co do tego czy pomaga jakos super w rozwoju muskulatury to powiem ze raczej nie, ale mamy satysfakcje z dobrego treningu bo czasem az czuc jak rozrywa skore. :)

Paluch
02-02-08, 00:31
no zwlaszcza jak po treningu bicepsa nie wiesz jak sciagnac koszulke :p

Puchacz!
02-02-08, 10:07
No ale Ja np nie czaje czemu po serii powinno sie rozciagac dany mięsień ? to pomaga?

ProxX
02-02-08, 11:55
mozna prosic jakies konkretne firmy produkty ale nie arginine

Dodano:
A co sadzicie o GAKIC muscletecha

Symu
02-02-08, 12:58
no zwlaszcza jak po treningu bicepsa nie wiesz jak sciagnac koszulke :p
U mnie conajmniej 3 osoby jzu zainwestowaly w te pol metrowe szczotki zeby myc plecy :D

"No ale Ja np nie czaje czemu po serii powinno sie rozciagac dany mięsień ? to pomaga?"

Ja jestem za rozciaganiem sie po treningu keidy miesnie sa rozgrzane, ale to rzeczywiscie pomaga, lepsza regeneracja.

Proxx wiekszosc produktow to pochodne argininy lub jej prekursory jak cytrulina . Jak nie chcesz zwyklej argininy to zapodaj jakiegos kompleksowego no boostera np. no xplode. Co do GAKICA to ludzie bioracy sa zadowoleni ale cena jest straszna bo ponad 10 zl za porcje, a tylko muscletech ma chyba patent na to. Czeka na mnie probka tego w szafce ale jakos nie moge sie skusic :)

Paluch
02-02-08, 13:27
nie musisz po kazdej serii, ale miesnie warto rozciagac.

ProxX
02-02-08, 14:08
No wlasnie też mam próbkę i w tym tygodniu sobie to mam zamair zjesc ;p ale szuakm czegos na 2 cykl mono i nie wiem co bo ponoc arginina czasem pomaga a czasem nie wiec sam nie wiem co mam wziasc

Symu
02-02-08, 16:34
Tzn jedni potrzebuja wieksze dawki tej argininy inni mniejsze. Polec na samym mono i ewentualnei jakiegos typowego przedtreningowego dopalacza np. no xplode czy hyper shock ale naprawde w tym wszystkim to kreaatyna daje najwiekszy efekt.

ProxX
04-02-08, 20:40
GAKIC sprawdzil sie naprawde kozak super pompa siła podskoczyła naprawde poelcam ale ta cena masakra ;/

Symu
04-02-08, 20:48
Naprawde jest tak jak napisane ze nie czujesz takiego zmeczenia?? Chyba sam sie w srode skusze. Troche taniej wychodzi produkt firmy scifit g-kick tylko trzeba sprawdzic czy to dokladnie to samo i brac podwojna porcje, do tego jeszcze wladowali tam dextro.

ProxX
04-02-08, 21:06
Oni kaza brać 8 tabletek na raz stwierdziłem ze za dużo wziolem 1 !! mam bardzo słaba klatke 60 kg podnosiłem 8 razy na 1 serie podniosłem 10 na 2 10 pozniej 8 razy 62,5 a 65 kg 5 razy wiec już według mnie to pomogło robią plecy moje ręce były bardzo spuchnięte szczególnie przedramię (wcześniej tego nie mialem) po jakimś czasie do tego doszedl biceps rowneirz zaczol sie pompowac przy mocnym na pieciu bica i przedramienia (kilka napięć pod rząd) czułem jak przed ramie się utwardza dosyć fajny efekt jest to mój no buster i arginino pochodny wiec jestem bardzo zadowolony niestety cena mnie dobija i mysle na no-xplode

Symu
04-02-08, 21:11
No dobra to w srode tez wezme tylko cala porcje i tez sie pochwale bo powiem ze mnie zaciekawiles.

Symu
06-02-08, 19:33
Jestem tuż po treningu, 30 minut przed poszla cala porcja gakica z muscletecha. No i moja opinia
+suplement dziala od 1 porcji
+ we wszystkich cwiczeniach doszlo po pare powtorzen an tym samym ciezarze
+po kazdej serii czulem jakby byla to pierwsza (fajne brak zmeczenia miesni)
+lepsza pompa
-pod wzgledem pompy produkt jest o wiele gorszy niz np. no xplode, animal pump czy nawet nitrobolon
-cena/jakos tragedia za 12-16 zl mamy porcje najlepszego staka, no boostera i jakis supelek potreningowy i BCAA razem, a efekt o wiele lepszy.

Podsumowanie: produkt nie wart swojej ceny chyba ze ktos ma naprawde za duzo kasy lub dostaje go za darmo, moglby takze byc interesujacy w sportach wytzrymalosciowych.

ProxX
06-02-08, 21:22
Jestem tuż po treningu, 30 minut przed poszla cala porcja gakica z muscletecha. No i moja opinia
+suplement dziala od 1 porcji
+ we wszystkich cwiczeniach doszlo po pare powtorzen an tym samym ciezarze
+po kazdej serii czulem jakby byla to pierwsza (fajne brak zmeczenia miesni)
+lepsza pompa
-pod wzgledem pompy produkt jest o wiele gorszy niz np. no xplode, animal pump czy nawet nitrobolon
-cena/jakos tragedia za 12-16 zl mamy porcje najlepszego staka, no boostera i jakis supelek potreningowy i BCAA razem, a efekt o wiele lepszy.

Podsumowanie: produkt nie wart swojej ceny chyba ze ktos ma naprawde za duzo kasy lub dostaje go za darmo, moglby takze byc interesujacy w sportach wytzrymalosciowych.

Zgadzam się :) jedynie nie moge się wypowiedzieć porównując do innych środków ale cena przegięcie a teraz mam zamiar kupic xplode do kreatynki Universala myśle ze dobre połączenie będzie ;)

Shwartz221
08-02-08, 16:30
Jak dla mnie to najlepszy jest nitrobolon !!
bralem CP, Xpanda , Knockout, i kilka innych - jednak efekty za kazdym kolejnym cyklem zauwazalem jedynie pprzy nitrobolonie , dlatego go polecam. Do tego oczywiscie solidny trening i odpowiednia dieta - przydaloby sie sporo białka !

ProxX
09-02-08, 17:49
No to ja mam pytanko co byscie m i polecili do mono UNIVERSALA xplode,nitrobolon II czy cell pumpa ?

A i tak na kwiecien jakis bardzo dobry spalacz tłuszczu

dzako18
10-02-08, 09:25
ja bym Ci proponowal wziasc sie za diete trening do tego ewentualnie mono białko gainer dla uzupelnienia brakow witaminy ZMA stacki narazie Ci nie potrzebne

pakerski
10-02-08, 09:31
Nitrobolon II.

http://www.anemora.com/voltov

ProxX
10-02-08, 09:37
ja bym Ci proponowal wziasc sie za diete trening do tego ewentualnie mono białko gainer dla uzupelnienia brakow witaminy ZMA stacki narazie Ci nie potrzebne
No tak sie słada ze własnie jestem na 1 cyklu na mono mam diete jem prolagnatum do tego glutamine i witaminki z olimpu :) a trening tez mam dobry :) i na 2 cykl z mono wlasnie chce cos z rodziny NO

Shwartz221
15-02-08, 10:54
Jak dla mnie Nitrobolon !!!! bralem tez Xpanda , cellpumpa i knockout ale najlepszym okazal sie nitrobolon

ProxX
16-02-08, 23:42
No po długich namysłach wybrałem No-Xplode ;D no i chciał bym prosić o rozpiske jak go przyjmować. Będe go brał do 2 cyklu z mono
-UNIVERSAL MONO
-No-Xplode
-Prolagnatum
-glutamina
-Witaminki
-????
No i jak to przyjmowac razem (nie liczmy białka i glutaminy oraz witaminek)

oSiŁeK_sNd
17-02-08, 09:42
hahha jak mnie smiesza takie dzieci..."po dlugich namyslach" zdecydowal sie na n.o-explode... :/ nie ma o tym zielonego pojecia ale myslal dlugo i sie zdecydowal, nie wiem po co Ci taki pomper skoro bedziesz bral mono...masz 17 lat, dopiero zaczynasz a sie bierzesz za niewiadomo jakie wynalazki, po tym mono i tak spuchniesz

ProxX
17-02-08, 22:35
Uważam ze mam jakąś o tym wiedze i mój wybór jest dobry a starszy to ty jesteś ode mnie w sumie o rok wiec nie wiem co sie za takiego starszego uważasz

u.waw.pl
17-02-08, 23:37
Samo mono Ci nie starczy ?

ProxX
18-02-08, 13:32
potrzebuje
czegoś
bardzo dobrego na
Pompę z mono tego nie
osiagne
choć katuje
się aby to
osiagnąc to nie jest to ten efekt na którym mi
zależy
najpierw
myślałem nad
aakq z
treca ale
dozując 40
zl
mogę
miec
coś lepszego tak do tego
podszedłem :)

Symu
18-02-08, 15:28
Bradzo ladnei ze chcialo ci sie tak wyraznie to napisac :)

DT: 5g mono na czczo, porcja no xplode przed treningiem (potem mozesz dac 1,5 porcji bo niektorzy mowia ze 1 malo ale dla mnie bylo ok) , 5g mono po treninngu
DNT: 5g mono z rana

jakie witaminy i iile glutaminy i jakiej masz???

u.waw.pl
18-02-08, 15:47
Na samym mono bardzo dużo możesz osiągnąć, ale najpierw zmień myślenie, że jakiś dopalacz wszystko za Ciebie zrobi, to tylko dodatek. Podstawą jest odżywianie i trening.

tom
18-02-08, 16:35
j/w aakg to nic wspaniałego

kreatyna - to jest coś:)

Punisher
18-02-08, 16:38
Mono + AAKG.
Jw, samo mono wystarczy, ale jak rajcuje ciebie tylko pompa, która z czasem i tak schodzi, to łącz mono z aakg.

ProxX
18-02-08, 18:40
Sorki za tamten post ale coś się popsuło xD był napisany normalnie.
Dziękuje wszystkim za odp :) pozdro

oSiŁeK_sNd
19-02-08, 13:09
Uważam ze mam jakąś o tym wiedze i mój wybór jest dobry a starszy to ty jesteś ode mnie w sumie o rok wiec nie wiem co sie za takiego starszego uważasz

jakbys mial wiedze to bys nie zadawal podstawowych pytan w tym temacie a jak juz napisales ze twoj wybor jest dobry to od razu widac ze nie masz pojęcia, poza tym to widze ze 2 lata roznicy a nie rok wiec wycięte:] masz staz 8 miesiecy i sie bierzesz za takie rzeczy hahaha smiechu warty jestes, za te pieniadze na n.o-xplode moglbys kupic cos bardziej pozytecznego...np cos co pozwoli Ci zbudowac troche suchej masy, a ty kupujesz pomper ktorym nie masz czego pompowac !!?! ?! :/

Proszę o trochę szacunku dla innych użytkowników