Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Tri amino(Arginina/ornityna/lizyna) + L-glutamina + L-tyrozyna = ?

malutkibramkarz
29-01-08, 13:30
Witajciehttp://www.forumkulturystyczne.eu/images/smilies/smile.gif mam dość duży problem i potrzebuję pomocy i rady SPECJALISTÓWhttp://www.forumkulturystyczne.eu/images/smilies/smile.gif Mam 17,5 lat i mam 177cm i tu pojawia się problem:/ chodzi mi o wzrost ponieważ gram w piłkę na pozycji BRAMKARZA, a tu jest wymagane trochę więcej (dobrze by było 185cm). Wiem że teoretycznie rośnie się do 21 roku życia, tzn ze jeszcze coś powinienem skoczyć w gore ale to oznacza że hormon wzrostu ciągle jest aktywny i można jemu jeszcze dodatkowo pomóc. Słyszałem, że Tri amino(Arginina/ornityna/lizyna) + L-glutamina + L-tyrozyna uwalniają hormon wzrostu. Jednak boje się skutków ubocznych, w ogóle nie wiem jakie one mogą być i czy w ogóle mogą być bo gdy czyta się oferty tych środków to piszą o nich w samych superlatywach, nie uwzględniając skutków ubocznych i powikłań, które mogą mieć miejsce.
Byłem już z tym problemem u lekarza rodzinnego (nie bardzo był w stanie mi pomóc, gdyż jest to temat z poza jego dziedziny), jednak radził mi udać się do osób, które maja na co dzień z tym styczność i mają obszerna wiedzę w tym temacie.

Chodzi mi o to że chciałbym trochę urosnąć (jestem w wieku dojrzewania i jeszcze rosnę naturalnie, ale chciałbym temu dodatkowo pomóc) i przede wszystkim chodzi o to czy połączenie tych suplementów jest bezpieczne i czy naprawdę może to pomóc i dać oczekiwane efekty??

i jeszcze jedno czy suplementy firmy NOW są godne zaufania?? (nie jest to jakaś lewa firma??)

PROSZĘ O POMOC i radyhttp://www.forumkulturystyczne.eu/images/smilies/smile.gif Z góry DZIEKUJE

Punisher
29-01-08, 14:52
Genetyki nie oszukasz. Takie preparaty są stosowane jedynie jako dodatki do cyklów(i ponadto nie oczekuje się po nich wzrostu wzwyż tylko zwiększenie światła naczyń krwionośnych), a i tak nie są zbytnio zachwalane. One MOGĄ stymululowac hormon wzrostu. Jeżeli już byś chciał poeksperymentować to najlepiej połączyć Glutaminę i Argininę. Ale efektów nie gwarantuję, bo różnie różne organizmy reagują.
Co do tej firmy NOW, to nie jest ona zbytnio znana.
Jeżeli jednak chcesz pobudzic w sposób naturalny hormon wzrostu to śpij długo 23-10 codziennie i ponadto śpij 30minut po południu (tylko 30 min).
Na początku zawsze jest trudno, jednak później się przyzwyczaja organizm.
Na pewno tańsza metoda, a potwierdzona naukowo.

KULAWY HENIEK
29-01-08, 15:28
Że jak? ma spać od 10 do 23 godzin na dobę? :] Czy ma spać od 23:00 do 10:00 ?

Seba87
29-01-08, 15:45
jak królewna śnieżka :wink:

Punisher
29-01-08, 16:04
Sam sobie odpowiedz na to pytanie.

Symu
29-01-08, 17:38
Co do tej firmy NOW, to nie jest ona zbytnio znana.

%-) To jest jedna z najwiekszych amerykanskich firm produkujacych wszelkie witaminki, ziola , sproszkowane kocie pazury itp. Firma godna polecenia maja tak duzy wybor produktow ze chyba nikt nigdy nawet nie przeczytal wszystkich nazw :) Bardzo dobre witaminy special two, ADAM, EVA.

Co do stymulatorow GH to moga one pomoc moim zdaniem tylko w ten sposob ze pomagaja wejsc w najglebsza faze snu w ktorej nastepuje najlepsza regeneracja i wyrzut GH. Choc specjalisci Olimpa mowia ze moze i stymulowac wyrzut tego hormonu ale to wiadomo nie moga zle mowic o wlasnych produktach :)

Punisher
29-01-08, 20:58
No w Polsce to nie jest zbytnio znana.

Symu
29-01-08, 21:45
Też jest choc napewno nie tak jak trec czy olimp, ale niewazne, wazne ze dobra firma :) szczegolnie wlasnie ich witaminy.