Zobacz pełną wersję : Co BRAĆ ??
Siemka mam 16 lat 170cm wzrostu 60kg na klate biore 67kg ćwiczyłem przed swietami jakies 3 miesiące i teraz po swiętach znowu zacząłem i nie mam zamiaru przestać. Brałem kreatyne KTP i chciałbym teraz coś wziąs dobrego jakies białko lub kreatyne czy mase hehhCo mi radzicie wziąsc chciałbym zeby były widoczne EFEKTY i zebym troszeczke podskoczył na klate ale najbardziej chozi zeby były jakieś widoczne efekty !!Dzieki z góry :D
żeby byly widoczne efekty to potrzebny jest staz
pablo91prg
27-01-08, 21:09
poczytaj troche o treningu, diecie, pozniej dopiero o suplach ;] taka mala rada z mej str.
HerQleSZMC
27-01-08, 21:11
Ble Ble Ble...ćwicz...trzymaj diete...bierz moze jakieś masówki...albo coś na rzeźbe bo nie wiemy czy jesteś mały grubaskiem czy jesteś szczupły?? Zeby były widoczne efekty tak?? hmm ale o jakie efekty CI chodzi?? chcesz nabrac masy?? chcesz mieć wyrzeźbione mięśnie??
W sumie troszke zaniżyłem sobie bo ćwiczyłem jakieś 5 miesięcy i chce włąsnie nabrać masy I wyrzeźbione też bym chciał mieć hehe No i jesem szczupły !
Wszystkiego nie da rady od razu osiągnąć!! Albo masa, albo rzeźba!! Ale skoro mówisz, że jesteś chudy to proponuje się trochę przymasować (trening na masę+dieta+gainer) a później pomyśleć o rzeźbie!! Bo jak już ktoś słusznie na tym forum zauważył, żeby się rzeźbić to trzeba mieć z czego!!
Pozdro!!
Dieta i trening na mase znajdz sobie w podwieszonych a odzywki to gainer jesli do szkoly nie chce ci sie brac ryzu itp to moga byc kanapki + gainer jakis ew jogurt naturalny i git