PDA

Zobacz pełną wersję : Barki...;/

lenin8912
27-01-08, 20:42
Siema... mam problem z barkami , napierda** mnie gdy wysiskam nawet, nie mowiac juz o wyciskaniu w gore, a najgorsze jest to ze jestem podczas cyklu...;/... boli mnie lewy bark tak jakby mi cos jebło tam;/ Jestem wkurwi*** poprostu, macie jakis pomysl ,albo moze jaka masc na to? juz kiedys mialem taki problem , ale przeszlo i teraz znow sie zaczelo;/ Pozdro i czekam na pomoc

PuaPAj
27-01-08, 20:53
Niestety mialem ten sam problem i nie obejdzie sie bez przerwy w cyklu. Mozesz sie przejsc z tym do lekarza on tez na pewno doradzi Ci przerwac cykl. JA poradzilem sobie z tym sam- zrobilem 2 tygodniowa przerwe w ktorej smarowalem bark zwykla mascia rozgrzewajaca i robilem same aeroby i cwiczenia z samym gryfem. Do dzisiaj rozgrzewam ten bark bardzo dokladnie przed treningiem i stosuje profilaktycznie glukozamine ktora Tobie takze polecam kupic, pzdr

lenin8912
27-01-08, 21:00
Ale ja nie chce przerwac cyklu i nie moge...tez zaczalme od masci i zrobie gora jeden ,dwa dni przerwy , nie ma innej opcji...:D pozdro

johny
27-01-08, 21:17
moze to z przetrenowania ?

lenin8912
27-01-08, 23:15
Raczej nie , chociaz sadze ostro od niedawna , ale mam ten problem od dwana ale z przerwami... a na barki wlasnie malo cwicze ostanio zeby nie przetrenowac... wiec nie wiem

Mieczu93
28-01-08, 13:56
może nie przyłożyłeś się do rozgrzewki na początku treningu i nagle zacząłeś atakować barki, mogłeś naciągnąć, nadwyrężyć. Najlepiej zrobić przerwę i smarować jakimiś maściami rozgrzewającymi.

Prezydent_1c
28-01-08, 15:46
Barki trzeba dokładnie rozgrzewać przed każdym treningiem. To jest podstawa. Nie polece ci chyba nic nowego o czym byś nie przeczytał na forach, mianowicie: zakupienie glukozaminy (teraz wiesz dlaczego ją warto brać i masz nauczke na przyszłosć), udanie się do lekarza lub zaprzestanie treningów na czas około 1tydzień. Jak nie przejdzie wtedy koniecznie do lekarza bo może być to zwichnięcie lub naderwanie a dowiesz się tego tylko po odpowiednim zdjęciu (prześwietlenie) .
PS. Zakup przy okazji maśc rozgrzewającą. Polecam "końską maść" znajdziesz w kazdej aptece.

VegetaSSJ3
28-01-08, 18:13
Witam mam dla ciebie pare rad moze z ktores skorzystasz
popierwsze przed treningiem naczyj barki ben -gay tylko dobrze je naczyj az zobaczysz przekrwienia i mocne rozgrzanie + dotego dobra rozgrzewka
druga rada jesli juz koniecznie niechcesz przerywac cyklu to rub to wyciskanie malym obciazeniem i oczywiscie stalym np 4 serie po 8 pow tylko mowie uwazaj z ciezarem
czecia opcja idz do lekarza niech ci przepisze jakie dobre zabiegi z fizykoterapi polecam leser i ultradzwieki no i lampe sollux
a ostatecznie przerwij trening
wiecej ci juz nie moge pomuc pozdrawiam

lenin8912
28-01-08, 22:11
Dzieki chlopaki , dzisja jzu lepiej ,ale czuje ze jak ;podejde na wieksze ciezary to nozw jebnie... ale bede uwazal , za rady sog:) Pozdro i przyrostów zycze

Paluch
01-02-08, 00:45
Byc moze to tylko przeciazenie, ale do lekarza powinienes isc.