Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Bolące mięśnie brzucha (2 tyg.)

mcickx
26-01-08, 16:17
Witam.
No więc 2 tyg temu w poniedziałek spozniłem sie na trening (piłka nożna) i po przebraniu dołączyłem do grupy bez dobrej rozgrzewki (wiem, mój błąd). Robiliśmy stacyjki na hali i akurat trafiła mi się stacyjka z brzuszkami. Kolejnym błędem był sposób wykonywania ćwiczeń... Trener kazał robić to szybko, wiec nie rozgrzany zacząłem sie "zrywać" przy tych brzuszkach. Na drugi dzień nie było jeszcze źle, ale w środe na treningu znowu mieliśy dużo ćwiczeń na brzuch i w czwartek niestety nie mogłem wstać z łóżka...:errf:
Na początku myślałem że to po prostu zakwasy, ale po tygodniu uznałem ze coś jest chyba nie tak... Jak myślicie co to może być i jak to leczyć? Narazie smaruje to maścią Ben-Gay bo nie mam innego pomysłu.
I żeby było śmieszniej to w poniedziałek chciałem zacząć Areobiczną 6 Weidera, bo mam ferie a w roku szkolnym ciężko się zebrać... Myślicie że da sie to jakoś do poniedziałku wyleczyć? Czy może nie zwracać uwagi na ból i ćwiczyć?
Bardzo bym prosił o wszelką pomoc...

PS. Myślałem jeszcze przez chwile że to przepuklina, ale chyba po 1 - nie da sie jej "dostać" przy robieniu brzuszków, a po 2 - nie mam żadnych wypukłości na brzuchu i przy dotknięciu go nic mnie nie boli, zaczyna kiedy napnę mięśnie...

VegetaSSJ3
26-01-08, 16:40
Witaj mysle ze naciagnoles miesnie wiec ben -gay ci tu nie pomorze musisz zrobic odpoczynek zadnych cwiczen jak narazie
Jesli nie masz zadnych zgrubien to raczej nie przepuklina tylko jak mowie masz naciagniete miesnie dlatego sie tak stalo ze nie byly rozgrzane i odrazu zaczoles je szarpac i doszlo do naciagniecia mozesz sprubowac robic masac prysznicem ale nie zbyt mocnym cosnieniem po 2 tyg powinno przejsc
No i bedziesz mial na przyszlosc nauczke ze czeba szanowac miesnie he he pozdro

mcickx
26-01-08, 21:31
2 tyg...? :cry: Jaaa... to akurat po feriach :neutral: A po feriach mam dużo nauki więc ciężko sie będzie zebrać...
No ale cóż. A grać w noge i biegać według Ciebie moge?

pablo91prg
27-01-08, 12:31
Jesli ból Ci nie przeszkadza to graj, bengay to masc rozgrzewajaca wiec raczej nie pomoze na bol. Kup sobie cos przeciw zapalnego np. olfen(najpierw do lekarza po recepte pojdz.)

VegetaSSJ3
28-01-08, 18:08
Bieganie tez bym na twoim miejscu odstawil zeby miesnie sie zregenerowaly wiec zadnego napinania ani naciagania pozdrawiam i zycze szybkiego powrotu do zdrowia