Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zupy

Mieczu93
26-01-08, 13:10
Tak sie zastanawiam czy opłaca się jeść zupy na obiad (oczywiście do tego jeszcze drugie danie). Czy w ogóle opłaca się jeść te zupy, i jeśli tak to jakie? pomidorowa może, grochówka, ogórkowa?
Proszę o odpowiedź, bo mi sie wydaje że to taka sama woda i tylko przeleci, i nic z tego nie ma. Czy lepiej odłożyć zupy i zjeść więcej drugiego dania (np. pierś z kurczaka, ziemniaki itp.)?

Sliski
26-01-08, 13:56
wszystko trzeba jeść i nie polegać tylko na pokarmach suchych... jeśli ta zupka nie jest z proszku to nie jest to sama woda, zawiera dużo witamin, minerałów... jak nie idzie zjeść naraz obu dań, można wypić sobie zupkę w szklance do kurczaka i ryżu ;)

grochówka i fasolówka zawiera sporo substancji odżywczych, z tego co mi nieraz mama truje... ;)
buraki także są ok, a rosołek na wzmocnienie

Vegeto86
26-01-08, 13:57
Pewnie ze sie oplaca. Nie tylko sama woda bo zupy robione sa miesie(chyba ze ktos pichci na rosolkach:D). Zupy maja duzo witamin bo sa w nich warzywa jak i weglowodanow (z dodatkiem ryzu i makaronu). Wiec raczej oplaca sie je jesc.

Mieczu93
26-01-08, 14:06
no to są takie normalne domowe zupy, nie z torebki. Te z torebki to sama chemia i wole ich unikać ;)

VegetaSSJ3
26-01-08, 20:14
Zupki bardzo dobra rzecz sam je wcinam i to po 3 razy dzienie podam jakie najlepiej sporzywac
-zupa pomidorowa z ryzem oczywiscie
-zupa jarzynowa -zawiera bardzo duzo witamin co jest korzystne w naszym sporcie
Warto zajadac zupki
pozdrawiam

Mieczu93
26-01-08, 20:48
dzięki wszystkim za odpowiedzi. Przekonaliście mnie, że jednak warto jej wcinać, i tak też będe dalej robił. Oczywiście sogi dla Was.
Pozdro.