Zobacz pełną wersję : siła klatki i brzuch
misiek12345
24-01-08, 15:18
Witam! mam taki problem siła zawsze dobrze mi szła na maxa wycisłem 102,5kg a teraz jakoś dalej mi nie idzie próbowałem 105 i nic nie wiem co jest sztanga dochodzi do jakiegoś momentu i dalej ani rusz:(. A jeśli chodzi o brzuch to kumpel mi sie kazał zapytać kiedy najlepiej zacząć ćwiczyć brzuch żeby na lato ładnie wyglądał?? Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi LICZę NA WASZą POMOC!!!
Kiedys najlepiej? Juz he he bo w tydzień brzucha nie wyrobi. A Ty ile juz tak ćwiczysz ta klatke ten cykl na siłe?
misiek12345
24-01-08, 15:27
ja tak typowo na siłę nie ćwicze tylko na mase ale siła tez jakoś tam szła ale teraz nie
im szybciej tym lepiej !!!!!! co do katki to zmien moze troche plan, jesli dlugo jedziesz na tych samych cwiczeniach i ch kombinacji organizm mogl sie przyzwyczaic
sila nie idzie pozniej juz tak szybko jak na poczatku.A brzuch to najlpeiej od teraz!!
pozdrawiam.
misiek12345
24-01-08, 15:51
tylko on ćwiczy na masę i chce trochę spalić brzuch więc nie wiem czy takie rozwiązanie jest dobre.
Witam! mam taki problem siła zawsze dobrze mi szła na maxa wycisłem 102,5kg a teraz jakoś dalej mi nie idzie próbowałem 105 i nic nie wiem co jest sztanga dochodzi do jakiegoś momentu i dalej ani rusz:(. A jeśli chodzi o brzuch to kumpel mi sie kazał zapytać kiedy najlepiej zacząć ćwiczyć brzuch żeby na lato ładnie wyglądał?? Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi LICZę NA WASZą POMOC!!!A staż masz jaki ?? Próbowałeś tzw. planu na siłę ?? (ograniczona ilość powt , większy ciężar ...) Podobno dobre jest dociskanie , ale nie stosowałem więc nie wypowiem się na ten temat.
Co do brzucha proponuję dwa razy w tygodniu po treningu 6-8 serii.Pamiętaj ,że brzuch niebędzie "ładnie" wyglądał bez odpowiedniej diety co w konsekwencji wpływa na bf.
Pozdrawiam
http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=4229
Idealny trening na siłę klatki :P Ja skończyłem masę niecałe 3 tyg temu i miałem już 4 trening niemieckich ciężarowców i na siłę jest świetny w 20 dni poszło 10 kg w wycisku :P
ja sie przychylam do przetrenowania i przwyczajenia miesni,przerwa i zmiana nawet mala ale dziala
Ja rok stalem na 100kg... zapytalem kogo trzeba i w ciagu miesiaca 110 wycislem....
normalne wyciskanie 5 serii
na szeroko 4 serie
na wasko 4 serie
wyciskanie sztangielek "na krotko" tzn do 90stopni w lokciach na lawce minimalnie skosnej w gore. 4 serie.
zrob taki trening i na pewno ruszy.