PDA

Zobacz pełną wersję : siła klatki i brzuch

misiek12345
24-01-08, 15:18
Witam! mam taki problem siła zawsze dobrze mi szła na maxa wycisłem 102,5kg a teraz jakoś dalej mi nie idzie próbowałem 105 i nic nie wiem co jest sztanga dochodzi do jakiegoś momentu i dalej ani rusz:(. A jeśli chodzi o brzuch to kumpel mi sie kazał zapytać kiedy najlepiej zacząć ćwiczyć brzuch żeby na lato ładnie wyglądał?? Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi LICZę NA WASZą POMOC!!!

Puchacz!
24-01-08, 15:21
Kiedys najlepiej? Juz he he bo w tydzień brzucha nie wyrobi. A Ty ile juz tak ćwiczysz ta klatke ten cykl na siłe?

misiek12345
24-01-08, 15:27
ja tak typowo na siłę nie ćwicze tylko na mase ale siła tez jakoś tam szła ale teraz nie

Rynju
24-01-08, 15:38
im szybciej tym lepiej !!!!!! co do katki to zmien moze troche plan, jesli dlugo jedziesz na tych samych cwiczeniach i ch kombinacji organizm mogl sie przyzwyczaic

reman
24-01-08, 15:48
sila nie idzie pozniej juz tak szybko jak na poczatku.A brzuch to najlpeiej od teraz!!
pozdrawiam.

misiek12345
24-01-08, 15:51
tylko on ćwiczy na masę i chce trochę spalić brzuch więc nie wiem czy takie rozwiązanie jest dobre.

Stjepan
24-01-08, 19:44
Witam! mam taki problem siła zawsze dobrze mi szła na maxa wycisłem 102,5kg a teraz jakoś dalej mi nie idzie próbowałem 105 i nic nie wiem co jest sztanga dochodzi do jakiegoś momentu i dalej ani rusz:(. A jeśli chodzi o brzuch to kumpel mi sie kazał zapytać kiedy najlepiej zacząć ćwiczyć brzuch żeby na lato ładnie wyglądał?? Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi LICZę NA WASZą POMOC!!!A staż masz jaki ?? Próbowałeś tzw. planu na siłę ?? (ograniczona ilość powt , większy ciężar ...) Podobno dobre jest dociskanie , ale nie stosowałem więc nie wypowiem się na ten temat.
Co do brzucha proponuję dwa razy w tygodniu po treningu 6-8 serii.Pamiętaj ,że brzuch niebędzie "ładnie" wyglądał bez odpowiedniej diety co w konsekwencji wpływa na bf.
Pozdrawiam

mały huba
24-01-08, 22:29
http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=4229

Idealny trening na siłę klatki :P Ja skończyłem masę niecałe 3 tyg temu i miałem już 4 trening niemieckich ciężarowców i na siłę jest świetny w 20 dni poszło 10 kg w wycisku :P

drugs
24-01-08, 23:10
ja sie przychylam do przetrenowania i przwyczajenia miesni,przerwa i zmiana nawet mala ale dziala

Paluch
25-01-08, 00:10
Ja rok stalem na 100kg... zapytalem kogo trzeba i w ciagu miesiaca 110 wycislem....

normalne wyciskanie 5 serii
na szeroko 4 serie
na wasko 4 serie
wyciskanie sztangielek "na krotko" tzn do 90stopni w lokciach na lawce minimalnie skosnej w gore. 4 serie.

zrob taki trening i na pewno ruszy.