PDA

Zobacz pełną wersję : Proszę o pomoc! Jak dawkować i jak zestawić?

QBAHC
22-01-08, 08:20
Witam Wszystkich!
Zgodnie ze swoim wcześniejszym założeniem kupiłem sobie pierwszy raz białko. Jest to Nitroprogen z Treca 2500g. Jestem na diecie redukcyjnej i sporo już poszło w dół. Chciałbym ten proces zatrzymać nieco i podratować muskulature:) Ponieważ moja przygoda z suplementami trwa od niespełna 3 miesięcy tzn. od 3 miesięcy używam HMB i mimo tego, że niektórzy je krytykują muszę przyznać (choć nie dokońca wiem czy to nie zasługa diety), że postep jest. Miesiąc temu kupiłem sobie jeszcze glutamine w kapsułkach i bcaa w płynie. Wydaje mi sie, że całość bedzie ładnie współgrać.
Białko chciałbym brać tylko po treningu i przed snem-czy to wystarczy?
Jak stosować wszystkie suplementy, żeby sobie nie przeszkadzały ( kolejność, ilość, pora)?
Szarpie mnie to troszke po kieszeni, więc chciałem zapytać czy po skończeniu opakowania bcaa i glutaminy, konieczne jest kupowanie nowych puszek tych supli, bo z tego co wyczytałem na opakowaniu od białka to jakieś śladowe ilości tych aminokwasów w podanym białku są? Czy wystarczyłoby np. połączenie właśnie tego białka z HMB?

Z góry dzięki za cenne rady!

Pozdrawiam serdecznie!

dzako18
22-01-08, 13:05
białko stosuj według braków w diecie na noc Nitroprogen bedzie dobry.A na redukcje jesli juz bierzesz HMB (chociaz mi sie ono nie widzi ale to mojje zdanie) które przy dłuzszej suplementacji kosztuje bardzo duzo to bierz ale chyba lepiej zamienic je na BCAA

QBAHC
22-01-08, 14:36
Dzięki za wskazówki i radę!
Mam jeszcze pytanie: Czy białko może być sporządzone (rozpuszczone w mleku) wcześniej i przechowywane (np. dwie godziny przed spożyciem). Dzięki wielkie za odpowiedź!
Proszę jeszcze o rozwianie moich watpliwości odnośnie potrzeby stosowania BCAA i Glutaminy jeśli znajdują się w białku.

Punisher
22-01-08, 14:41
Najlepiej sporzyć od razu po przygotowaniu odżywki, aby nie straciło swoich właściwości. Skoro zamierzasz brać po treningu i przed snem, to chyba w domu będziesz?
Oczywiście w białku znajdują się mniejsze ilości tych aminokwasów.
Łącząc je z białkiem wyjdą na pewno ekonomiczniej.
Glutamina tylko po treningu. No a zaraz Symu napisze, że BCAA przed treningiem.

QBAHC
22-01-08, 15:06
Dzięki! Właśnie tak się zastanawiałem czy dawkowanie glutaminy rano, po treningu i przed snem jest konieczne...Jeśli twierdzisz, że po wystarczy to skorzystam z Twej rady. BCAA tylko po treningu? Ja biorę bezposrednio przed i po treningu ale jeśli przed jest zbyteczne to dostosuje się. Dzięki za radę z białkiem. Poprostu myslałem żeby brać bidon z rozrobiona miksturą i bezposrednio po siłowni wypijać ale do domu mam blisko więc to chyba nie ma znaczenia:) a skoro lepiej pic świeżo sporzadzone to sprawa jest jasna! POZDRAWIAM