Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Rozstepy

gumis18
18-01-08, 14:26
Witam na forum jestem nowy ale ćwiczę na siłowni od dawna. Mam problem odkąd zaczołem ćwiczyć mam rozstępy na brzuchu i ramionach. Jak zapobiec ich powstawaniu i zlikwidować te które już powstały?

Nuru89
18-01-08, 21:02
Ale to juz było... Tych co masz nie zlikwidujesz... Musisz sie smarowac masciami natłuszczajacymi, masciami z mocznikiem i kolagenem + pod prysznicem masaz szorstka gabka...

Karolsw
18-01-08, 21:51
lub tez mozesz isc do apteki i zakupic maść dla kobiet po ciąży na rozstępy i sie tym smarowac. pozdrawiam

noiser
19-01-08, 19:33
rozstęp = postęp ;D

VegetaSSJ3
20-01-08, 09:24
Dlugotrwale rozstepy ciezko usunac ale zawsze cos sie da usunac tylko czeba stosowac kilkaroznych masci na przemian podam tu kilka
MIRACULUM
-balsam, także wyszczuplający i działający na cellulitis. Zawiera on witaminę E oraz kompleks z centell asiatica, kofeiny, bioflawonoidow i krzemionki organicznej - ułatwia eliminacje tłuszczów, oleje maslosza i awokado, które zmiękczają i odżywiają skore, oraz wyciąg z zielonych alg morskich. Balsam zmniejsza głębokość rozstępów zapobiega powstawaniu nowych. Ma ładny i delikatny zapach, jest lekki, dobrze się rozsmarowuje i wchłania.
Cena za 110 ml 22 zł.
PENATEN
-zawiera pantenol, który nie tylko uelastycznia skore, ale również ja nawilża. Ma przyjemny i delikatny zapach. Jest dość gesty i tłusty, więc trzeba go dokładnie wmasować. Szybko się wchłania.
Cena za 100 ml 18 zł.
DAX COSMETICS
-żel zawiera aktywny składnik z rośliny siegesbeckia orientalis, wyciąg z alg morskich bogaty w mikro i makroelementy, a także witaminy A, C, E i z grupy B. Redukuje rozstępy już istniejące. Łatwo się rozsmarowuje i dość szybko w chlania. Ma ładny, ale intensywny zapach. Cena za 150 ml 18 zł.
FISSAN
-zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminę A i E. Producent zapewnia, ze zaczerwienienie, uczucie ciepła i lekkie pieczenie, które może towarzyszyć nakładaniu kremu, nie powinno budzić obaw. Krem jest gesty. Pachnie bardziej jak lek niż jak kosmetyk. Łatwo się rozprowadza, ale zostawia tłustą warstwę na skórze. Nie ma polskiego opisu.
Cena za 100 ml 16,50 zł.

MUSTELA
-w swoim skaldzie ma m.in. olejki odżywcze i mikroelementy. Ma bardzo miły zapach, łatwo się nakłada i szybko wchłania.
Cena za 200ml 86 zł.

gumis18
20-01-08, 10:10
Witam dziękuje za rade zawsze myślałem że tego typu maście są strasznie drogie. Będę musiał spróbować.

mały huba
20-01-08, 11:05
Widzę,że trochę się namęczyłeś szukając tych wszystkich nazw +cen.Sam na pewno z tego skorzystam bo ostatnie tygodnie sprowadziły rozstępy na barki i pachy.Sog dla Ciebie.

arachne
04-04-09, 19:54
Produkty odchudzające w nawet bardziej przystępnych cenach, niż te zaproponowane powyżej, można znaleźć na http://mmo.pl/. Czasami na rozstępy pomaga masaż wodą na przemian zimną i ciepłą. To jednak skutkuje przy lekkich rozstępach, powiedziałabym nawet, że przy ich zalążkach. Nie mniej jednak, jest bardzo przyjemny po przyzwyczajeniu:)

Biernaczek
06-04-09, 15:30
jak by autor przejrzał forum to by zauważył,że taki temat jest i by poczytał :]