Zobacz pełną wersję : Powrot po trzech latach do kulturystyki. Opinie!!
Witam wszystkich wariatow. Kiedys trenowalem kulturystyke amatorsko z niezlymi wynikami, ale niestety praca i inne tez wazne rzeczy ograniczyly moj kontakt z silownia. Teraz zamierzam wrocic do treningow i potrzebuje Waszych opinii na temat tego co sobie kupilem na start. Mialem ograniczony budzet wiec generalnie chodzi mi o jakosc suplementow ktore zakupilem. Wasze opinie beda dla mnie wazne przy wyborze nastepnego zestawu suplementow. Zaczynajac od odzywki: chcialem kupic profi whey massa z OLIMPa ale zakupilem HARD MASSa z TRECa (50/50), z amino chcialem MLO AMINO ANABOLIC 5300, ale zastapilem go AMINO 4600 z VitaLIFE( wtajemniczeni wiedza, ze obydwa to tabletki), no i zamiast (w moich czasach najlepszego) jablczanu kreatyny z OLIMPa, wybralem NITROBOLON z TRECa (300kaps. po 800mg). Wydalem na to 400zl. Ktos za ta cene bylby w stanie mi doradzic cos lepszego? Od razu prosba: Kolejny zestaw suplementow mam zamiar zakupic za max 550zl, czekam na porady.
Nitrobolon1- co po nim oczekujesz?To nie jest stak kreatynowy tak jak Nitrobolon2, zebys potem nie byl rozczarowany.
Czy bulk,czy bialko, czy gainer, to zalezy od twojej diety i celu.
Aminokwasy to aminokwasy, jedynie proporcje są inne. Lepiej kupowac pewne, zeby nie bylo ze jakis bubel.
faktycznie nie rozpisalem sie zbytnio. raczej spalenie tluszczu i powiekszenie masy beztluszczowej mnie interesuje. Chodzi mi o jakosc zakupionych suplementow konkretnie. Wiem, ze to malo. Brakuje jeszcze kilku istotnych rzeczy w tym zestawie, ale to sie poprawi jak ktos w koncu pomoze mi zrobic drugi zestaw. Od razu mowie, ze interesuje mnie zdanie osob ktore wiedza co pisza o danym suplemencie. Szukam naprawde fachowych opinii.
Co do nitrobolonu, to chyba zbyt sie pospieszylem z zakupem. Widze ze on tylko zwieksza gospodarke azotowa w organizmie, wiec nie wiem czy na sam poczatek cos takiego mi bedzie potrzebne. Szukalem czegos kreatynopochodnego ale zbyt szybko przeczytalem opis produktu. Napisz mi jakie to ma dzialanie i jak sie zachowuje organizm po cyklu. Uzyskana masa miesniowa po tym spada mocno? Widze ze to pompuje woda strasznie...
witaminy, o-3(chyba że masz w diecie duzo rybek:)) i zma to podstawa
jesli chodzi o najwyzszej jakosci bulko to up your mass z mhp bezkonkurencyjny, ale skoro chcesz beztluszczowej masy to raczej białko polecam i dieta low carb (tłuszczowa)
chcesz dobregio nobostera to np. no-shotgun
Dzieki. Ale jesli chodzi o same diety i treningi, to jeszcze jest ok. Pamietam co nieco. Kupilem bulka bo chce pierw ruszyc te miesnie. Niech maja troche czystej energii. Natomiast dzis dokupilem do zestawu bialko zeby jesc na wieczor. Stary ale jary kazeinian wapnia z olimpa. Teraz jeszcze nie wspominana kwestia termogenikow... Co na spalanie jest teraz dobre?
venom, tight reszty nie wiem:)
Powiedzcie mi jeszcze jak wyglada dzialanie NITROBOLONU w praktyce. Ile daje i co daje. A najwazniejsze dla mnie to, to ze wszedzie pisze ze efekt po tym jest tymczasowy... Na tym tkanka miesniowa rosnie i zostaje czy spada znacznie po zakonczeniu cyklu...
jak kazdy no boster pompuje, wg mnie moze byc tylko dodatkiem do kreatyny/stacka
Nitrobolon daje pompe a jesli szukasz czegos nie z kreatyna to proponuje na drugo cykl Deca stack to polaczenie argininy glutaminy i cutryliny, kumpel to mial i mowil ze fajnie działa
Gadalem wczoraj z koleszka. Gosc zna sie na rzeczy i powiedzial mi zebym sobie zamowil na drugi zestaw NO Shotgun i do tego tylko jakies amino i ewentualnie jakies bialko. Co Wy na to?
dodaj do tego jakas kreatyne
jak bedziesz wsuwal duzo bialka to aminy olej bo bialko zbudowane jest z amin:)
No tego akurat mi mowic nie musisz :)
Kulturystyka zajmowalem sie dlugi czas. Wiem cos o tych rzeczach, w sumie wiecej niz cos. A na pewno o takich podstawach jak bialka, weglowodany, tluszcze. Wiem co z czym, kiedy i jak. Szukam tylko opinii o suplementach. Wiem co jest dobre, ale nie jestem na biezaco z tym co jest najlepsze i najnowsze.
ok.
shota wczoraj proponowałem:)
No fakt. Teraz juz wiem co to jest. Jeszcze napisz z czym to naj najlepiej laczyc zeby uzyskac jak nalepsze polaczenie do budowania beztluszczowej masy miesniowej. Wiem tez ze wystepuje spadek masy miesniowej po zakonczeniu cyklu, wiec potrzebuje tez informacji jakim suplementem zmniejszyc spadek miesni. Tzn co po cyklu bezposrednio. Wiem, ze standardowa odpowiedz to glutamina w jakiejs dobrej postaci, ale mnie interesuje cos innego, bo to i tak pojdzie w ruch. p.s co sadzicie o l-glutaminie L6 z treca? Jest juz cos lepszego z glutamin?