Zobacz pełn± wersję : dieta na mase dla ucznia/studenta
iadomo ze ze wzgledu na szkole/studia dieta na mase nie jest zbytnio regularna (co powinno byc podstawa) i nie mozna zapakowac wszystkiego do plecaka... :/
co najlepiej przygotowywac sobie(jakie posilki) aby zwiekszyc mase bedac uczniem/studentem spedzajacym wiekszosc dnia w szkole/na uczelni??? istnieje jakas dieta na mase dla uczniow/studentow???
lukemaster
16-01-08, 17:36
polecam czekolade studęck±:D bardzo dobra i pozywna w czechach mzona nabyc hehe
staraj sie utrzymywac diete jak najlepiej ale wiadomo w szkole nie zawsze mozna;/ nie jec fast fudow chipsow ani innego tego typu gowien i cwicz a napewno przybierzesz na masie
ryz+kurczak pakujesz do pudla i wsuwasz na przerwach lub gainer wtedy kiedy nie masz nic pod reka...:)
Eh Panowie już bez większej przesady.. wszystko z głow±.. dieta jest ważna ale ze sob± nie będzie chyba nosił polowy kuchni ;) Proponuję posiłki jak najmniej skomplikowane a zaraz przydatne dla diety.
a ja proponuję gainera, rozrabiasz z mlekiem, w butelkę i gotowe...
sam tak będę robił bo noszenie ryżu i kurczaka to przesada :)
Najlepiej gainera albo bialko jakies
Studiuje takze na studiach zaocznych i wiem jak jest ciezko utrzymac diete. Nie ma czasu na posilki.
Gdy nie mam zjazdow staram sie jesc co 2,5 -3 godziny posilek, 4 duze wartosciowe posilki jem codziennie. Gdy zaczyna mi sie zjazd jem tylko 3 posilki dziennie! Sniadanie 1 obiad i pozna kolacje ok 23, tragedia.
Na stolowce zawsze biore 2 piersi kurczaka i 2 porcje salatek. Plus jakies kanapki no i jakis batonik.
ja wmiare utrzymuje diete rano na sniadanie jakies jajka lub platki w szkole na 2 sniadanie jekies kanpeczki z szynka serem i warzywami a jak przyjde ze szkoly obiadek, silka a po silce to juz dieta taka rygrystyczna