Zobacz pełną wersję : Osiągi
witam! wlasciwie zastanawialem sie w jakim dziale napisac... wybralem ten wiec tak moja przygoda z "kulturystyka" wygladala tak ze 3 mc na odzywkach i pozniej przez 3 miesiace meta i prolangatum... Gdy bylem na cyklu 3 tydzien matka mi wszystko znalazla i oczywiscie wyrzucila razem z odblokiem... nie cwiczylem miesiac no mailem taki spadek psychiczny... widzialem przyrosty na koksie i teraz juz nie chce brac sterydow ale ne wierze w to ze bedzie cos widac ze cwicze... chcialbym teraz na sucho... ale wlasnie moja obawa ze to nic nie da. Prosze o jakies rady jak mam cwiczyc co jesc itd
Spadki są cieżkie no ale na tym to wsumie polega, ci którzy sobie nie potrafią poradzic odpadają.Jeden jak widzi, że mu siła spada to idzie w koksy a drugi katuje sie na siłce dopóki mu nie poleci krew z nosa:D
No tak tak... ale mi chodzi o jakies rady czy bez koksu mozna byc wielkim?
Na to musisz sobie sam odpowiedziec:)
no w sumie masz racje... ale co mam jesc wiem ze duzo bialka weglowodanow ale mam szkole jeszcze wiec nie moge pozwolic sobie na sciasla diete
Ile masz lat i jaki staż na siłowni?
VegetaSSJ3
15-01-08, 16:16
Pewnie ze bez koksow tez mozesz duzo osiagnac czeba miec dobra motywacje i checi uluz sobie diete dobry trening i trenuj regularnie a sam zobaczysz ze mozna byc wielkim i silnym bez koksow
Widze masz dola i moze to byc spowodowane ta nieszczesna meta ktora miales. Po kazdym cyklu jest taki dol psychiczny ze spada sila i masa ale nie mozna sie lamac tylko trzebac cwiczyc dalej oczywiscie z dieta.
Jasne ze mozna byc duzym i silnym bez koksu:)
Wiec tak mam 16 lat staz ponad 6mc... i prosze o trening dla mnie i diete... Sprzet jaki mam to lawka 100kg obcizaenia sztanga gryf dlugi i ten na biceps co sie robi..
VegetaSSJ3
15-01-08, 19:09
Czemu kazdy pisze prosze o napisanie mi planu na mase przeciez te plany na mase sa w dziale treningi jest ich tam wiele dla kazdego
jak brałes ta mete co ja masz na avatarze to ja dziekuje, brałem chyba taka sama i jedyne co osiagnałem to wachanie sie 1 kg :D a w dodatku strasznie zryła mi wątrobe, jesli chce sie na odzywkach duzo osiagnac trzeba ładowac w to duzo kasy i porzadnie sie wziasc za siebie bo to juz nie koksy sa i nie pójdzie tak łatwo na to potrzeba wiecej czasu
No wlasnie nie tak latwo juz... ale jakos nie mam ochoty na kosks moze to minie... Ale nie chce byc jakims bardzo duzy... Obecnie moje marzenie jesli mozna tak pow to 100kg na klatke i 40cm w bicu... Bo ma 16 lat wiec nie bede taki jak kulturysta ktory cwiczy juz od wielu lat. Zaczynalem jak mailem 29cm w lapie i 36kg na klatke... Obecnie 33cm i 65kg. Niestety jak dla mnie to malo ale zawsze do przodu:-(
16 lat i koks...zal. No ale tak to jest. Co do twojego cyklu, najwazniejsze jest aby przejsc przez ten najgorszy okres do 2 mc po odstawieniu. Potem idzie z górki. Konieczny jest odblok, wraz z nim kreatyna oraz dieta- jest najwazniejsza. Oczywiscie bez koksu tez mozna duzo osiągnąc choc jak wziełes juz w tak młodym wieku, podejrzewam ze odbloku nie zrobiłes to twój wczesniejszy poziom testosteronu powinien powrócić do normy po jakis 12 miesiącach. Pamietaj ze odzywki są tylko "dodatkiem" najwazniejszy jest trening i dieta. Ja osobiscie odzywek uzywam tylko w koniecznosci gdy np.jako posiłek zastepczy gdy nie mam mozliwosci zjesc normalnego. Do Seba87 ja brałem to metke co Moody ma w avatarze 2 razy, i jak dla mnie ejst bardzo dobra.
bralem scana - takiego jak ma na avie i polska i nie widzialem roznicy. Roznica jest w cenie wiec polecam ruska! Co do tematu to tez chcialem 40cm w lapie i 100na lawce. Mam to i teraz jak patrze w lustro mam podejscie podobne jak wczesniej. Teraz 44-45 w lapie i na klatke juz mnie sila nie obchodzi, bardziej obwody. Mam nadzieje ze dopompuje do tylu, ale zeby to osiagnac to musisz miec:
1. DIETE (na mase)
2. DIETE
3. DIETE
4. TRENING (na mase)
5. ODZYWKI (gainer, bialko)
6. SUPLEMENTY (kreatynka)
no w sumie masz racje... ale co mam jesc wiem ze duzo bialka weglowodanow ale mam szkole jeszcze wiec nie moge pozwolic sobie na sciasla diete
Wiec tak mam 16 lat staz ponad 6mc... i prosze o trening dla mnie i diete... Sprzet jaki mam to lawka 100kg obcizaenia sztanga gryf dlugi i ten na biceps co sie robi..
Nie no ledwo zaczął treningi,bez diety i za sterydy się łapie...???
Skąd ty sie wziąłeś chłopaku???? Chciałeś mieć jakieś efekty??? Wtedy to dopiero trzeba mieć dietę ''dopietą na ostatni guzik''!!!
Proponuje lekturę - działy Dieta i Trening,jak poczytasz,ułóż coś i walcz! A jak dietka słaba to jakieś białeczko,albo gainer,chociaż bez tego powinieneś dać sobie radę(na razie).Pozdro!!!!