Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dieta na mase

qazzaqwe
13-01-08, 16:37
Witam. Dopiero przeczytałem jak zamieszczać tematy z dietą do poprawy, więc pisze nowy tema, tamten prosze moda żeby skasował.
waga: 64-65 kg
wzrost: 177
cel: masa
zapotrzebowanie kcal: 2300 kcal
typ budowy:ekto
aktywność fizyczna: średnia

suplementacja: od jutra zaczynam brać gainera, zastabawiam sie tylko jakiego
uwagi: prosze o podpowiedź co do gainera

brak alergii, przeciwskazań, chorób\

) Śniadanie -
Płatki owsiane- 200g(2 szklanki)
Mleko-500ml
BIałka: 41,3
Tłuszcze: 17,3
Węglowodany: 164,1

2) II śniadanie (w szkole) -
3 bułki kajzerki
60 dag sera żółtego
60 dag szynki

Białka: 49,08
Tłuszcze: 35,52
Węglowodany: 178,86

3) Obiad (zaraz po przyjściu ze szkoły)
Zależy co mama ugotuje, ale raczej jakiś ryż, warzywa i do tego mięso.

4)Posiłek przed treningowy (30 min przed treningiem)
2 specjalne batoniki
Białko: 58 g
Węglowodany: 56 g
Tłuszcz: 6 g

5) posiłek po treningowy
chyba jakieś białko
owoc
Tu nie pisze ile czego będzie miał ten posiłek, bo chce żeby ktoś mi polecił jakieś konkretne białko

6) II posiłek potreningowy
Gainer(nie wiem jeszcze jaki kupić, dlatego nie pisze jaka ilość)
Tu nie pisze ile czego będzie miał ten posiłek, bo chce żeby ktoś mi polecił jakiegoś konkretnego gainera
7) Posiłek 30 min przed snem
Jakieś skromne 2 kanapki.

Pozdrawiam i sory za lekkie zaśmiecanie działu.

Mieczu93
13-01-08, 16:56
60 dag sera żółtego
60 dag szynki

zjesz ponad pół kilo szynki i ponad pół kilo sera? chyba coś ci sie pomyliło...

na kolacje czyli przed snem twaróg chudy lub jakaś ryba, a nie kanapki. Przed snem nie powinno się jeść węgli bo odłożą się w oponke.
I co do gainera to każdy poleca mass xxl, a na białkach sie za bardzo nie znam, ale jak nie masz dużo kasy to ostrowia.
I wogóle nie widze jaj w Twojej diecie, a one są dużym źródłem białek.

proszę o pierwszego soga. :D

Puchacz!
13-01-08, 23:25
No stary jak zjesz te 200 g platkow owsianych na śniadanie i 0,5l mleka przy wadze 65 kilo to jestes dobry. Gainer - mass xxl Trec. Pozdro.

paweleeekkk
14-01-08, 16:23
Kolega wyżej ma racje z tymi płatkami. :)

monohydrat
14-01-08, 17:43
Po pierwsze: po treningu powinienes jesc weglowodany, a nie bialko. Gainera sobie odpusc, przy twojej wadze nie moze byc mowy o jakichkolwiek brakach w diecie. Uloz porzadna diete. Jesli jestes szczuply, jesz duzo i nie przybierasz na wadze to rozpisz sobie dzien na 4 wieksze posilki, jesli tyjesz, ale powoli to wtedy 5-6 srednich posilkow, a jesli zalewa cie od samego patrzenia na czekolade to 7-8 skromnych posilkow w celu podkrecenia metabolizmu. Poczytaj troche wiecej na temat odzywania. Mam dzis dzien i napisze ci diete (przypusczam, ze masz problemy z nabieranie masy)

Sniadanie:
100 gram paltkow owsianych
25 gram rodzynek
25 gram orzechow wloskich
300 ml mleka
2 cale jajka

Lunch:
150 gram chleba razowego
50 gram sera zoltego
50 gram chudej szynki z indyka
pomidor, ogorek, cebula (co tam chcesz)

Odrazu o treningu:
2 male banany, ale to tylko w dni treningowe

Obiad (1h po treningu):
100 gram ryzu bialego
150 gram piersi z kurczaka
zero warzyw, bo zawieraja blonnik, ktory spowlania wchlanianie wegli no i zero tlusczu, bo tluszcz blokuje tlenek azotu (nie wiem czy dobrze mowie o tym tluszczu, mam nadzieje, ze moderator mnie poprawi)

Kolacja (3-4h przed spaniem):
100 gram chleba razowego
puszka tunczyka w sosie wlasnym, jesli w oleju to odlej go ile sie da

Przed spaniem:
100 gram twarogu
lyzka oliwy z oliwek

Kalorycznosc celowo podnioslem, bo przypuszczam, ze jestes ektmorfikiem, jelsi sie myle to mozna troche uciac. Kalorie okolo 3000

qazzaqwe
14-01-08, 21:51
Dzieki za odpowiedzi. Z tymi płatkami faktycznie troche przesadziłem:) Kupiłem jeszcze dzisiaj gainera, zanim jeszcze przeczytałem post Monohydrata. Jutro napisze jak go będe stosował i mam nadzieje że i w tym mi pomożecie. Pewnie skorzystam z diety Monohydrata, tylko jest jeden problem: Zawsze ćwicze od 18-19.30 i wtedy raczej obiadu jadł nie będe;/ Jajka mogą być na twardo? A i jeszcze jedno, mam w lodówce baaardzo dużo jugurtów naturalnych i jak bym je mógł wykorzystać?:) Pozdrawiam

Mieczu93
14-01-08, 22:00
jogurty możesz jeść przecież. Mi tam naturalne nie smakują, więc nie wiem jak Tobie... :D a jajka mogą być na twardo lub smażone (jajecznica, omlet). byle nie surowe (kogel-mogel), gdyż surowe jaja dłużej się przyswajają, a ścięte są już tak jakby wstępnie strawione, bo w brzuchu się i tak ścinają.

pw
14-01-08, 22:40
Lepsze będą kefiry niż jogurty. Maja bakterie dobre.
Smażenie jako ostatnia obróbka termiczna.

Rynju
15-01-08, 16:28
nie jedz zadnych jogurtow! kefir pij zamiast tego!
Posilek przed treningowy na 2 batonikach!?? ;/
posilek przed treningiem powinien byc syty jak sniadanie i jak posilek po treningowy