Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Moja dieta do poprawy

qazzaqwe
06-01-08, 21:06
WItam. Poniżej przesstawiam moją diete. Prosze o poprawienie jej i uzupełnienie suplementami. Napiszcie mi też z łaski swojej kiedy ewentualne suplementy brać. Pozdrawiam
Zapotrzebowanie: 2300 kcal

Białka: 107g,429 kcal
Tłuszcze: 75g,680 kcal
Węglowodany: 298g 1191 kcal

Nie mam wagi spożywczej, dlatego raczej tak na oko:
Śniadanie: 6.00-8.00 (Zależy w który dzień)
Talerz płatków owsianych z mlekiem(Może lepiej płatki cornflakes, albo płatki musli?)

Do szkoły kupował będe gęsty sok np. kubusia:)

II śniadanie w szkole:
3 bułki kajzerki z szynką, ogórkiem (Chyba ze coś innego?)
DO tego oczwysiście w/w soczek

Obiad:14.00-15.00
Mięso, ryż, czerwona kapusta, ogórki kiszone lub buraki, Zupa, Jabłko, Banan, lub mandarynka
Posiłek przedtreningowy: 17:30
Duży jugurt pitny+bułka kajzerka(czy lepiej np. chrupkie pieczywo WASA?)
TRENING 18:00
Posiłek potreningowy: 19:30
Nie mam pojęcia
Kolacja: 21:00
Jajecznica z 3 jajek, Herbata

Puchacz!
06-01-08, 21:24
Sniadanie ok jezeli Ci smakuje (najlepiej rano platki owsiane kukurydziane odpadaja). Do szkoly wez sobie np 6 kanapek rozloz sobie na 2 porcje po 3 kanapki i zalatwione. Obiad jak przychodzisz mieso (najlepiej piers z kurczaka b/skory, jakas ryba zimnowodna albo wołowinka). Na posilek przedtreningowy jogurt i bułka to raczej za mało jak chcesz to zaopatrz sie w gainera i to bedzie dobry posilek przed treningiem. Po treningu moglbys tez sobie wypic ap otem jesz tak jakby 2 obiad. Ostatni posilek (jesli masz na mysli jakies jajecznice itd) je sie 2 godzinki przed snem. Przed pojsciem spac je sie ser bialy odtluszczony lub poltłusty. Pozdro.

qazzaqwe
06-01-08, 21:30
Dzięki, a zamiast 6 kanapek moge wziąść np. 3-4 bulki kajzerki? Bo takie najbardziej lubie:) I przed treningiem mógłbym brać np. Pieczywo WASA, jogurt pitny i np jakiegoś gainera? I wogóle mógłbyś mi napisać jakimi suplami uzupełnić tą diete? Chodzi mi o konkretne nazwy i firme. Pozdrawiam

Paluch
06-01-08, 21:41
dieta fatalna... poczytaj podstawy o ukladaniu diety...

Kubus ma wysokie IG, jest slodzone glukoza, wartosci odzywcze niewielkie. Gdzie tutaj masz bialka? Z czego chcesz urosnąć?
Po przebudzeniu banan, na sniadanie owsianka jest ok, do szkoly kup serek wiejski na drugie sniadanie a na pierwsze kanapki z szynka. Obiad piers z kurczaka/inndyka/jajko + ryz/makaron/kasza. Przed treningiem wegle - ja jem kanapki. Odrazu po treningu banan albo inny owoc, potem to co na obiad. Kolacja tunczyk, na noc twarog z oliwa. To tak w skrocie.

qazzaqwe
06-01-08, 21:52
TO jaki sok najlepiej sobie kupować do szkoły? I kupować w końcu jakiegoś gainera do tego czy nie? Ten serek wiejski to jeść w domu czy w szkole?:) Pozdrawiam

Paluch
06-01-08, 23:03
jaki staz, osiagi? wypelnij profil...

co do sokow to moze byc jakis hortex albo tymbark jablkowy... renomowane firmy, patrz na sklad - powinno byc "zageszczony sok owocowy", bez cukru, aromatow itd...
jeszcze lepszy bylby taki jednodniowy, ale jeszcze nigdy nie widzialem go w sklepach...

Puchacz!
06-01-08, 23:40
Z odzywek to polecam MASS XXL z Trecka. Nie mozesz przed treningiem zjesc kanapek i popic gainerem to albo to miedzy gainerem a posilkiem musi byc 30 minut przerwy. Pozdro!

qazzaqwe
12-01-08, 22:42
Witam. Znacznie poprawiłem moją diete, ale dalej wymaga przeróbek:errf:

1) Śniadanie -
Płatki owsiane- 200g(2 szklanki)
Mleko-500ml
BIałka: 41,3
Tłuszcze: 17,3
Węglowodany: 164,1

2) II śniadanie -
3 bułki kajzerki
60 dag sera żółtego
60 dag szynki

Białka: 49,08
Tłuszcze: 35,52
Węglowodany: 178,86

3) Obiad
Zależy co mama ugotuje, ale raczej jakiś ryż, warzywa i do tego mięso.

4)Posiłek przed treningowy
2 specjalne batoniki:)
Białko: 58 g
Węglowodany: 56 g
Tłuszcz: 6 g

5) posiłek po treningowy
chyba jakieś białko
owoc
Tu nie pisze ile czego będzie miał ten posiłek, bo chce żeby ktoś mi polecił jakieś konkretne białko

6) II posiłek potreningowy
Gainer(nie wiem jeszcze jaki kupić, dlatego nie pisze jaka ilość)
Tu nie pisze ile czego będzie miał ten posiłek, bo chce żeby ktoś mi polecił jakiegoś konkretnego gainera
7) Posiłek 30 min przed snem
Jakieś kanapki

Mam nadzieje, ze coś sie poprawiło w tej diecie. Wiem że dalej nie jest za dobrze, dlatego czekam na komentarze, porpawy i wskazówki. Pozdrawiam