Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Porada dla kolegi:)

NIKOLIS 168
06-01-08, 14:42
Mój kolega prosi was o poradę SAA...Bedzie to jego 4 cykl......
1. meta + prop
2. bold+cypo+winko
3. omka+deca+winstrol
własnie i teraz chce zrobic taki bardzo mocny cykl np:
anapolon 1-5 tyg ED
Tren 2-8 150mg (EO5)
i moze winstrol ale taka końska dawka:D
Wymiary kolegi:
wzrost: 184cm
waga: 92kg
Klatka 121cm
biceps 44cm
wyciskanie na klate 140kg
staż 4 lata wiek 23lata Pozdrawiam:)
Piszcie najlepiej jak najszybciej bo gosc chce juz skolowac anabole:D

lg team
07-01-08, 19:17
do calosci dalbym tescia - enan badz prop,

1-4 oxys
1-8 omo/sus
3-8 tren
7-12 wins
7-12 prop

dawek nie podaje bo nie wiem jakie kolega mial poprzednio,

konkret cykl, choc mysle ze za mocny nieco bedzie, ale po uzyskanym info bedzie mozna go zmodyfikowac pod niego,

NIKOLIS 168
07-01-08, 22:22
Dziekuje za pomoc jako jedyny pomogłes mu :) pytanie oxys-antek???? on chce teraz zrobic ostatni cykl konkret a pozniej spróbuje prohormony:) jeszcze nie próbował!!! chce dojsc do 50w bicu do wakacji:P Jak dla mnie to juz strasasznie wyglada:O Co bedzie po cyklu?????jego marzeniem jest 200ruszyc...bedzie ciezko... Powiedzcie cos o prohormonach bo mało sie o tym mowi ja słyszałem ze działanie podobne do sterydów ale skutki mniejsze???? Pozdro LG:)

lg team
07-01-08, 22:32
pierwsza sprawa to pytalem o cos,

a druga to ph maja niewiele wieksza moc od koksu a ryja watrobe jak one, wiec z dwojga zlego lepiej wybierac koks - przynajmniej dzialanie i efekt bedzie jak nalezy,

co do pol metra w ramieniu - watpliwa sprawa, a nawet jak to prawdopodobnie kolega nie utrzyma tego dlugo, podobnie jak rekordu na plaskiej - bo to juz trudniej bedzie osiagnac - jak wogole nie jest to mozliwe z pulapu z jakiego startuje,

NIKOLIS 168
07-01-08, 22:36
chodzi ci o dawki to niestety pomóc nie moge bo niema go na gadu ale jak sie zgadam to napisze!!!

lg team
07-01-08, 22:37
tak chodzi o dawki i okres jaki minal od ostatniego cyklu i odbloku,

dowiesz sie wal jak w dym ;-)

vold
08-01-08, 08:29
A ja mam takie propozycje:

1 - 4 oxy
1 - 9 deca lub bold a nawet miesznaka jednego i drugiego
1 - 10 test enant
8 - 12 trenabolon

zdecydowanie twierdze że jak jest tren to winstrol jest całkowicie zbędny, no chyba że w przypadku całkowicie długich cykli ok 20 tyg to można pomieszać.

Jeśli ma kase to taka opcja:
1 - 4 oxy
1 - 8 deca
1 - 12 test enanthat
6 - 12 primobolan
9 - 14 winstrol lub trenabolon

lg team
08-01-08, 10:54
z relacji kolegow wiem, ze konczyc trenenm to nie za dobry pomysl, lepiej tren pod koniec a konczyc tez czyms krotkim,

poza tym prima 6-12? nawet tego srodka nie odczuje, minimum 10-12 tygodni trzeba zeby odczuc to co ten srodka prezentuje, o mozliwosci fake juz nie bede wspominal,

vold
08-01-08, 11:45
sory, źle wbiłem miałem na myśli od pierwszego.

1 - 4 oxy
1 - 8 deca
1 - 12 test enanthat
1 - 12 primobolan
9 - 14 winstrol lub trenabolon

tylko niestety taki cykl wiąże się z ładnymi kosztami.

lg team
08-01-08, 12:02
1 - 4 oxy
1 - 8 deca
1 - 8 test enanthat
1 - 12 primobolan
9 - 14 winstrol
9 - 14 prop

z tym, ze zbyt chyba spory przeskok w ilosci srodkow w stosunku do poprzedniego cyklu, poza tym dostac prime dobra to ni lada wyczyn jest,

vold
08-01-08, 12:12
z dobrym primo to nie ma żadnego problemu lecz ta cena jest gorąca a zwłaszcza że primo zazwyczaj po 100mg na 1ml przy takim cyklu to ładna sumka, więc doradzając koledze proponuje taki cykl jak napisałem pierwszy , wiele ludzi łakomi się na opowiastki z oxymetholonem i potem każdy rozczarowany sam ten środek lub nawet z testo daje dobre ale chwilowe przyrosty naprawde nie warto podstawą było by np testo + deca tylko dawki niestety większe niż brał poprzednio do tego może być oxy na początek i wino lub tren na koniec w jego wypadku obstaje za trenem bo jeszcze nie brał.

Ogólnie mówieąc 3 jego poprzednie cykle to żadne zaawansowanie i nie ma o szaleć.

Ale moim zdaniem aby coś więcej doradzać pasowały by znać bliżej jego przebyte cykle , a co najważniejsze dawki.

lg team
08-01-08, 12:50
z tymi zapewnieniami o dostepnosci legit primki to tak z przymrozeniem oka potraktuje,

rozmawialem ostatnio ze starymi zawodnikami z mojego regionu, w latach 90 mozna bylo dostac dobra prime, jak czlowiek sam przywiozl ja sobie zza granicy, i jak wspominali bylo zrodlo w niemczech od pewnego austryjaka, ktore lata temu sie skonczylo,

chyba, ze mowisz o underach, ale to juz loteria w ktorej klient i tak nie ma szans wygrac,

t0nix
09-01-08, 09:32
Cykl pana lg najbardziej przypadl mi do gustu.

Moja propozycja

1-12 omo/sus
1-12 bold
4-7 meta

13 -20prop (ostatnie 2 tygodnie tapering dawki)
14 - 19 wins

W przerwie ktora moze rzucac sie w oczy, proponuje clen, pomoze oczyscic receptory, wypali nieco fatu i przygotuje na dalsza czesc. Mozna go juz wrzucic na stale jesli dalsza czesc cyklu ma byc stricte tnaca.

Jesli sie autor uprze mozna do cyklu dodac tren, ale osobiscie radzilbym jeszcze z nim poczekac.

t0nix
09-01-08, 12:14
oczywiscie 1-4 antek, ucielo mi kawalek cyklu

lg team
09-01-08, 12:31
tonix jaki ja tam pan ;-)

t0nix
09-01-08, 12:45
joke ;-)

NIKOLIS 168
09-01-08, 21:57
a wiec dawkowanie:
1.
Meta - (piramidka) 2-3-4-3-2
Prop - 50mg EOD

2. Boldek 200mg E5D
Cypo 200mg E5D
Winstrol 50mg E3D
3
Omka 200mg E5D
Deca 200mg E5D
Winstol 100mg E3D
A wiec od ostatniego cyklu minęło 6 tyg i od lutego ma ruszyc nowy cykl...narazie analizuje i jutro albo po jutrze wam napisze co bedzie brał:)

_ADIN_
10-01-08, 14:40
to nawet 2 miesiace nie minely od ostatniego cyklu hehe kolega to jakis desperat pewnie... :P

vold
10-01-08, 21:45
tonix proponujesz antaka na poczatek a potem mete?, chłopak nie ma w lodówce drugiej wątroby i wogłule jaki w tym cel, bo po antku to wątroba powinna iść na urlop a nie nadal mordować ją oralami.

t0nix
10-01-08, 22:04
niestety takie sa realia, stawiam ze po antku zaliczy spadek a w najlepszym wypadku wszystkie przyrosty stana.

Meta ma za zadanie utrzymac przyrost i nieco ruszyc. Po za tym nie napisalem dawki, mysle ze powyzej 20mg nie ma sensu wchodzic. Antek ma to do siebie ze po skonczeniu jego brania trzeba sie czyms podbudowac. Dlatego zaproponowalem mete, mozna ewentualnie zwiekszyc dawke testa lub alternatywnie wrzucic tren. Wedle uznania.

Co do watroby - 8 tygodni na oralach wytrzyma, nie pisalem o oslonach ale przy takich cyklach uznalem ze to nie konieczne. Oczywiscie wszystko musi byc zapiete na ostatni guzik.

Jako ciekawostka - w leczeniu klinicznym stosuje sie anapolon w dawkach rzedu 200mg ed przez kilka miesiecy i pacjenci zyja i maja sie dobrze.

lg team
11-01-08, 22:00
bJako ciekawostka - w leczeniu klinicznym stosuje sie anapolon w dawkach rzedu 200mg ed przez kilka miesiecy i pacjenci zyja i maja sie dobrze.

na ulotce antka z Syntex jest napisane, ze dawka waha sie w granicach 1-5mg na kg masy ciala,

a pomysl z przejsciem na mete nie jest zly,

vold
11-01-08, 23:07
pomysl jest beznadziejny, co innego jak jechał by na samym antku i po nim zastosował mete to jeszcze by uszło, ale prawda jest taka że antek nie dla amatorów tylko dla zaawansowanych a taki człowiek anapolon dodaje do konkret cyklu conajmniej do testo+deca / bold a nawet całkowicie skomplikowanych i meta jest do niczego nie potrzebna.

t0nix
12-01-08, 10:14
pomysl jest beznadziejny,

Wolalbym jakbys umotywowal jakos swoja wypowiedz, latwiej wtedy odpowiedzialbym na Twoje argumenty, ktorych teraz nie ma.

co innego jak jechał by na samym antku i po nim zastosował mete to jeszcze by uszło, ale prawda jest taka że antek nie dla amatorów tylko dla zaawansowanych a taki człowiek anapolon dodaje do konkret cyklu conajmniej do testo+deca / bold a nawet całkowicie skomplikowanych i meta jest do niczego nie potrzebna.

A co to ma do rzeczy? Przeczytaj jeszcze raz to co napisalem wczesniej - meta nie pelni tu role srodka, ktory sprowokuje przysrost, tylko srodek ktory zablokuje spadek/zastoj po antku.

Zastanow sie, chcialbys miec z 12sto tygodniowego cyklu efektywne tylko te pierwsze na antku? Fakt, mozna mowic, ze pozniej poprawialaby sie jakosc etc. Ale sztuka jest robic POSTEPY PRZEZ CALA DLUGOSC TRWANIA CYKLU.

"antek nie dla amatorów tylko dla zaawansowanych a taki człowiek anapolon dodaje do konkret cyklu conajmniej do testo+deca / bold a nawet całkowicie skomplikowanych i meta jest do niczego nie potrzebna."
- wytlumacz mi co miales na mysli bo dla mnie to zdanie nie ma sensu.

I powtarzam to co napisalem na poczatku: uzywaj rzeczowych argumentow, wtedy dyskusja bedzie merytoryczna.

Pozdrawiam

vold
12-01-08, 11:47
Tu nie ma nad czym dyskutować poprostu chodzi mi o to że taki środek jak oxymetholon jest stosowany do bardziej konkretnych cykli np:

1 - 5 oxy
1 - 10 deca
1 - 11 enant
1 - 16 primo
12 - 18 prop
i jescze wiele można dodawać np tren wino i wiele innych i głównie chodzi mi o to że w tym wypadku podanie mety po oxy jest zbyteczne ponieważ organizm jest tak mocno nasycony nandrolonem, testosteronem i innymi środkami że spadek po oxy jest znikomy i po o dobijać się metą.

vold
12-01-08, 12:00
tonix poszukałem w starych postach mój cykl który robiłem ok 1,5 roku temu właśnie z zawartością oxy i to nie był jedyny cykl na oxy tak że troszke mogę o tym powiedzieć z praktyki, i myslisz że dobrym rozwiązamiem było by tu dodać metanabol, jeśli tak to gdzie byś go wkleił?

1 - 10 tyg deka 600mg tygodniowo
1 - 10 tyg susta 500mg tygodniowo
1 - 6 tyg oxymetholone 150 mg dziennie
7 - 13 tyg winstrol injekcyjny 100mg co 2 dni
1 - 8 tyg insulina 2 x 16 j.m. dziennie ( rano i zaraz po treningu) oczywiście tutaj odpowiednia dieta niezbędna.

t0nix
12-01-08, 12:55
wypadku podanie mety po oxy jest zbyteczne ponieważ organizm jest tak mocno nasycony nandrolonem, testosteronem i innymi środkami że spadek po oxy jest znikomy i po o dobijać się metą

W porownaniu do antka deca jest tak lagodna, ze nie ma tutaj wiekszego znaczenia. Tak jak napisalem wczesniej - jakis postep bedzie ale nie taki jakiego sie oczekuje. Po za tym zauwaz ze antek jest srodkiem wysoce androgennym a deca anabolicznym wiec wykazuja zgola odmienne dzialanie. W jaki sposob deca ma sie do antka skoro dzialaja na zupelnie inych plaszczyznach?

Co do Twojego cyklu - tutaj bym nie kombinowal, jechales na insie i od razu po antku weszlo wino co w tym wypadku wystarczylo. Ale zauwaz ze nie mowilem o kazdym cyklu tylko o tych ktore proponowano autorowi postu. W nich po 4 tygodniach na oxy byla dziura, ktora wlasnie meta (zaznaczam ze w niewielkiej dawce i niedlugo) miala zakleic. (chociaz nawet w tym cyklu zawsze jest cos co mozna zmienic)

Chyba ze antek tak naprawde nie jest antkiem tylko meta, wtedy faktycznie, nie bedzie spadku i napewno nie ma sensu wrzucac jej na nastepne tygodnie ;-)

vold
12-01-08, 13:36
dlatego nie polecam oxy do delikatnych cykli np do samego testo dlatego mówie że dla bardziej zaawansowanych ponieważ tacy goscie nie robią cykli tak mało złoożonych tlko wiadomo cykl jest wypasiony na maxa więc w tym wypadku meta przynajmiej moim zdaniem jest zbędna , a tak na marginesie przyjmując że oxy jest orginał to wątroba troszke nawale i nie ma co ukrywać więc naprawde odradzam mordowanie sie dalej oralami.

NIKOLIS 168
13-01-08, 13:54
A wiec o to cykl ułożony przez kolege i chyba ten bedzie stosował:
1-6 Testosteron Enanthate 500mg E7D
1-5 Anadrol 50mg ED
1-12 Deca-Durabolin 400mg E7D
7-13 Testosteron Propionat 100mg EOD
7-13 Winstrol 50mg EOD
1-13 HCG 500iu E5D
Jak myslicie dobrze on jest dobrany??? To bedzie jego przed ostatni cykl bo ostatni planowany jest na czerwiec ale to ma byc ostry cykl:/
A własnie on sie pyta czy potrzebny jest HCG bo jest w miare drogi i trudny do załatwienia:/ Oceniajcie!!!

lg team
13-01-08, 14:13
cykl pozbawiony sensu,

vold
13-01-08, 14:16
dlaczego pozbawiony sensu rozstaw środków jest ok tylko groźnie wygląda ale nie jest wcale taki wygórowany szkoda że skopiowany z neta .

lg team
13-01-08, 19:29
1-6 Testosteron Enanthate 500mg E7D
1-5 Anadrol 50mg ED
1-12 Deca-Durabolin 400mg E7D
7-13 Testosteron Propionat 100mg EOD
7-13 Winstrol 50mg EOD
1-13 HCG 500iu E5D

oxys w stalej dawce i przez 5 tygodni jaki da efekt? to raz - oczywiscie poza jakimis 2-3 tygodniami odczuwalnego dzialania,

enan nawet w tej dawce raz na tydzien przez 6 tygodni co da?

deka ok,

poza tym lepiej pociagnac jakis srodek do poczatku odbloku niz robic dziure po dece,

vold
13-01-08, 23:10
lg troszke źle to odebrales, jeśli chodzi o testosteron w tym cyklu to tak może być ponieważ jest przejście na propa więc testo idzie przez cały cykl więc jest ok, nawet bym powiedział że w trakcie tego przejścia będzie zajebiste nasycenie testo ponieważ enant będzie aktywny jeszcze sporo dni a prop szybko zacznie działać, stosuje się taki przejścia ale to wszystko zależy od potrzeb.

t0nix
14-01-08, 08:22
dlatego nie polecam oxy do delikatnych cykli np do samego testo dlatego mówie że dla bardziej zaawansowanych ponieważ tacy goscie nie robią cykli tak mało złoożonych tlko wiadomo cykl jest wypasiony na maxa więc w tym wypadku meta przynajmiej moim zdaniem jest zbędna , a tak na marginesie przyjmując że oxy jest orginał to wątroba troszke nawale i nie ma co ukrywać więc naprawde odradzam mordowanie sie dalej oralami.

Racja, z tym ze mi nie chodzilo o to ze oxy nadaje sie dla nowicjusza tylko o to, ze meta jest w pewnym sensie nie docenianym srodkiem i nawet na tych "grubych" cyklach jest w stanie zdzialac co nieco. Ale koniec dyskusji.

Co do cykli, ktore wklejales - wino nawet inj tak samo jedzie po watrobie jak oralne, wiec rownie dobrze moze to byc metan.

Suma sumarum racja zawsze lezy posrodku.

Cykl wyzej jest ok, z dobra progresja i zmiana srodkow pod inny cel na koniec. Mi sie podoba.