Zobacz pełną wersję : Foto starszaka numer 2
no ostatnio się troszke obijałem ale myślę że jest troszke lepiej .W sumie sami zobaczcie.
to jest zdjecie starsze :
http://img258.imageshack.us/my.php?image=jasl9.jpg
a to zrobione ostatnio:
http://img80.imageshack.us/img80/7650/63674608ig3.jpg
;) lepiej, chociaz na brzuchu tarki brakuje... Jak sie tam znajdzie to gigant :)
Naprawdę podziwiam ;) Chciałbym tak wyglądać za te kilkanaście lat :)
temat dotyczy tego wątku:
http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=6493
zapomniałem dopisać.
A propo kostki na brzuchu to powiem tak.
Jest zima a w tym czasie pracuje się na masę a nie na rzeźbę .
Kostka pojawi się w odpowiednim czasie.
Dodam że na pierwszym foto ważę 83 kilo
Obecna waga to 87 kilo. Czyli lekki przyrost masy.
Na pewno to wszystko się zmieni. Zima jeszcze trwa a do lata daleko.
Wszystko sie zgadza :) powodzonka ;)
no widać troszkę masy przyszło ;)
ciągle jestem pod wrażeniem i czekam na fotki przed sezonem letnim, te kiedy mięśnie się już uwydatnią i będzie je lepiej widać ;)
pozdrawiam no i SOG za ciężką pracę ;)
lukemaster
05-01-08, 23:25
a jak tam kaptury u ciebie..?bo na fotce cos słąbawe...?zrób fotke z napiętym kapturami tak ogółnie wpozo pozdro
Masz racje pisząc o kapturach.Musze je troszke powiekszyc haha No nie wszystko jest zawsze takie jakie byśmy chcieli.Dzieki za celną uwage ale wiem o tym i kazdy mi to mówi.Zdjęcia robi mi kolega od czasu do czasu Ot tak dla porównania.Ale następnym razem jak będę na siłce a bedzie aparat to zrobie zdjęcia z innego profilu.
VegetaSSJ3
06-01-08, 13:15
Widac widac roznice masy nabrales a jak z sila poszlo cos wiecej??
chciałbym miec taką sylwete jak ty z mojej sylwetki to tylko bym sobie mój brzuch zostawił :D
widac ze teraz na masie jestes bo brzuch jest gorszy niz był:D ale za to bicek i klatka wieksze:D wielkie brawa:D pozdro:D
no co do siły to poszło mi tak że się sam zdziwiłem.W wyciskaniu doszło mi około 10 kilo na klate. Sam nie dowierzałem ale jak tak od niechcenia z kumplem postanowiliśmy sprawdzić ile kto wyciśnie to byłem zdziwiony i kilka razy sprawdzałem ciężarki czy się czasami nie pomyliłem w obliczaniu.
Czym jest to spowodowane? sądze że zmianą ćwiczeń.
Postanowiłem odrzucić stereotypy jakimi nas karmili.Porwałem plan ćwiczeń i postanowiłem zmienić wszystko od nowa.Efekty są widoczne a siła doszła.No nie obeszło się bez ciężkiego przerzucania stali hahahaha
VegetaSSJ3
07-01-08, 19:26
Wiec zdradz ten plan jakim jedziesz i napisz ile poszlo przy tym wyciskaniu bo jestem ciekaw
W sumie to żaden plan lecz postanowiłem zmienić wszystko. A wiec ograniczyłem ćwiczenia .Powiedzmy na klate robiłem :
Wyciskanie sztangą płasko 4 serie po 8/10
wyciskanie sztangą skos góra 4serie po 8/10
potem rozpiętki podobnie jak wyżej a na koniec dodawałem jeszcze wyciskanie hantli na płasko.
To był taki standard jaki wykonują większość ludzi . Długo się tego trzymałem .
Teraz zmieniłem to na:
Wyciskanie :Sztanga na płasko 8 seri po 4/6 a na koniec to 3 ruchy z max obciążeniem.
A na koniec wyciskanie na poręczach z obciążnikami 30/40 kilo. (stalowe jaja) jak to lubią nazywać inni.
Nie robię przenosów , rozpiętek , wyciskań hantlami , czy też wyciskania na wąsko, itp.
Mniej za to z większym obciążeniem. I powiem wam że już po 2 tygodniach zauważyłem przyrost siły .
Podobnie robię z innymi partiami .
Powiedzmy na biceps: sama sztanga i podobnie 10 serii od 6 do 4 ruchów z max obciążeniem i to wszystko.
Czyli krócej mówiąc odrzuciłem kilkanaście ćwiczeń które według mnie są nie potrzebne do budowania masy.
Ale to jest tylko moja zmiana. Każdy zna swój organizm i musi sam wiedzieć co dla niego jest najlepsze
VegetaSSJ3
13-01-08, 10:16
No zmieniles plan masowy na bardziej silowy i dlatego sila ci poszla ale na masie tez nabrales 3maj tak dalej
jest bardzo ladnie podziwiam