PDA

Zobacz pełną wersję : co wolno a czego nie?

Browser
03-01-08, 14:28
Witamjestem nowy i niegdy eni ukłądałem diety. moim celem jest aby jak najszybciej zgubic jak najwięcej masy. powiedzcie mi czego musze sie wystrzegać w mojej diecie jakich produktów a czego powininem jeśc dużo. preośże o pomoc :(

Rynju
03-01-08, 15:39
jest temat o diecie na redukcje

Paluch
03-01-08, 15:55
w skrocie - malo tluszczow, srednio wegli, duzo bialka + cwiczenia...

unikac slodyczy, olejow rafinowanych, wegli prostych czy innych produktow o wysokim indeksie klikemicznym.

Browser
03-01-08, 16:24
dzieki za informacje a moza by to bardziej na zasadzie: mozna mleko niemozna cukierków? bo co do tych weglowych coś tma to nie mampojecia co mozna a co nie.

Ikar
03-01-08, 16:37
http://kulturystyka.bajo.pl/1129,tabela,kaloryczna.html trzymaj tabele i juz bedziesz wiedzial co mozna a co nie
pozdro

Puchacz!
03-01-08, 16:37
Sciagnij sobie tabele kaloryczna z neta. Z mies to tylko piers z kurczaka bez skory. Slodyczy wogole. Mleko 0,5 albo 0,05 tluszczu. Jezeli spojrzysz na ta tabele to np zobaczysz ze orzechy,slonecznik maja po 60 g tluszczu takze nalezy takich rzeczy unikac. Jedz duzo bialka, weglowodany rano mozesz troche wiecej a im blizej wieczora to mniej az w ostatnim posilku 0. Weglowodany to np ryz,kasza,ziemniaki, a z bialkowych produktow to np ryby one jesli nawet sa bogate w tluszcz to przewaznie jest to ten zdrowy tluszcz ktorego nie musisz sie bac(omega 3,tran i takie tam) :) bodajze sa to ryby rzeczne i tam z okolic tych zamrozonych kontynentow ale nie jestem pewnien. Popatrz sobie na inne diety i zobaczysz co powinienes a co nie. Owoce i warzywa jak najbardziej powinienes.

Paluch
03-01-08, 17:25
Jezeli nie masz problemow z tkanka tluszczowa, to nie musisz tej wody wypijac, tylko normalne mleko 3,2% albo 2%...
Orzechy to akurat bardzo dobre zrodlo tluszczow i nie nalezy ich unikac (byle z umiarem). Ziemniakow nie powinienes jesc ze wzgledu na wysoki indeks glikemiczny.

Browser
03-01-08, 17:27
Włsnie mam problem z tłuszczykiem i chodzi mi ojak najwiekszą jego utratę.

Rynju
03-01-08, 17:34
unikaj cukrow prostych, patrzysz na sklad produktu i unikasz tego! tak samo tluszczow zwierzecych unikaj w nadmiarze!

Wiki
03-01-08, 22:53
1. 0 słodyczy i chipsów, oraz 0 podjadania miedzy głownymi posilkami.
2. Do picia sama woda mineralna nie gazowana(ewentualnie sok, najlepiej z grejpfruta albo pomaranczy).
3. Z mięs jedz raczej kurczaka(bez skóry), indyka, krowe(wołowine:D) unikaj, wieprzowiny, i tlustych mięs.
4. Chłeb chrupki pelnoziarnisty, a jezeleli przyjdzie co do czego to wybieraj razowy(ciemny).
5. Nie jedz fast foodow, czyli np. pizzy, hamburegerow, hot dogow itd.
6. Dokładnie przeżuwaj jedzonko to ułatwi trawienie.
7. Pij od czasu do czasu zielona herbate.
8. Mniej słodz wszystko, najlepiej w ogole.
9. Raczej gotuj i duś niz smaż.

No to tak ogolnie powiedziane... pewnie o czyms zapomnialem:P jak cos to pytaj, pomoge Ci...