Zobacz pełną wersję : Dietka - duuzoo wszystkiego
Witam was:)
Noworoczne postanowienie - od stycznia trzymac sie diety :D
(moja roznica wzrostu do wagi to 8-9kg mniej wagi niz wzostu wiec ostro na mase jadymy, a to moj pierwszy raz jak sie za nia zabieram tak to zawsze rzezba byla:P wzrost - 186)
Apetyt mam, pojemnosc tez, dieta + suple bedzie wygladac nastepujaco:
na czczo - 10g cell pumpa, 3 tabsy BCAA
30 minut po tym
1.
200-250g ryzu brazowego/kuskusu
3 jaja
250-300g kefiru
1 kaps. kwasow tluszczowych omega 3
2.
2 bulki z ziarnami
50g gainera
10 dag sopockiej
sok
3.
Obiad (tu roznie bywa)
4.
120g ryzu/kuskusu
3 jaja
10ml oliwy z oliwek
5.
200g twarogu lub puszka tunczyka
50g carbo
6.
50g bialka
10g cell pumpa
1 omega 3
3 tabsy BCAA
TRENINGOWY:
1.
tak jak w nietreningowy
2.
tak samo
3.
tak samo
4.
(1h przed treningiem)
50g carbo
25g bialka
(0,5h przed treningiem)
2 tabletki tribulusa
10g cell pumpa
4 tabl BCAA
(tuz po treningu)
50g carbo
10g cell pumpa
25g bialka
2 BCAA
5.
(30 min po treningu)
120g ryzu bialego
3 jaja
6.
50g carbo
10 dag sopockiej
7.
200g twarogu
1 omega 3
Dla zorientowanych troche to tribulon i CP wale tydzien po odbloku. Ale dietka bedzie taka od 1 stycznia, a gdy skoncze oblok po cyklu od 1 stycznia to jade jak napisalem wczesniej z CP i Tribulonem tak na lepszy odblok i zeby ladnie zniwelowac wszelkie spadki
nie znam sie na dietach ale sporo jajek w dni treningowe, musisz miec duzo kasiory:D
czytam te amerykanskie gazetki ktore dostalem za darmo przy kupieniu wiekszej ilosci odzywek (az zal mi dupe sciska jak te oszczedzane pieniadze leca) i tam spokojnie sa dietki z iloscia 60 jaj tygodniowo. A jaj to super zrodlo bialka (10 najwazniejszych bialek ma), zreszta nie ogladales rockiego jak pil jajka ?? Ja robie to samo, najpierw wypazam we wrzatku by salmonelli sie pozbyc i pije :)
ja jednak jestem za tym zeby jeść jajka gotowane. ścinanie białka polega na tym, ze zostają zerwane wiązania peptydowe miedzy tymi białkami, a to sprawia ze są one łatwiejsze do przysfojenia przez organizm. surowe moga być dobre rano na śniadanie i to w niewielkich ilościach, dzieki temu układ trawienny powoli bedzie je trawił, równomiernie dostarczając biłko do komurek ciała przez cały dzień
tyle ze scinane bialko nie jest dobre we wszystkich formach! to nieodwracalny proces (np odzywki bialkowe nie nadaja sie do gotowania), co innego gdyby zachodzila tam denaturacja, to w tedy renaturacja jest odwrotnym procesem pozwalajacym powrocic do stanu poprzedniego
Zreszta wchlanianie powolne najwieksza role ma w nocy! by przez caly okres spania organizm dostawal bialka o roznym okresie wchlaniania
michal2602
30-12-07, 23:35
ja bym zrobił tak:
1 płatki owsiane + jaja
2.tu bym dał ryż/kasza + ryba/wołowina?wieprz/kurczak jest wiele opcji
3.widze przedtreningoey musza byc tu wegle zebys mial energie podczas treningu no i białko zeby twoje miesnie mialy sie z czego zbudawac
np.makaron + sser biały
4.po treningu daj to carbo ale 30min normalny posiłek ryz+mięso(wołowina,wiperz,pierś z kurczaka)
5.tu mozesz dac chleba razowego + np piesc z indyka
6.Tu dałbym ser biały
i rośnij wielki!!
Witam wa
Noworoczne postanowienie - od stycznia trzymac sie diety
(moja roznica wzrostu do wagi to 8-9kg mniej wagi niz wzostu wiec ostro na mase jadymy, a to moj pierwszy raz jak sie za nia zabieram tak to zawsze rzezba byla:P wzrost - 186)
Apetyt mam, pojemnosc tez, dieta + suple bedzie wygladac nastepujaco:
na czczo - 10g cell pumpa, 3 tabsy BCAA
30 minut po tym
1.
200-250g ryzu brazowego/kuskusu
3 jaja
250-300g kefiru
1 kaps. kwasow tluszczowych omega 3/śniadanko prawdziwego kulturysty :)
2.
2 bulki z ziarnami
50g gainera
10 dag sopockiej/ walnij lepiej cienko usmazona piers z kuraka + warzywko może, ew. owoc jak nie masz problemu z fatem
sok
3.
Obiad (tu roznie bywa) /trudno powiedziec :)
4.
120g ryzu/kuskusu
3 jaja
10ml oliwy z oliwek / dodaj jakies warzywko
5.
200g twarogu lub puszka tunczyka
50g carbo/ lepiej weź z innego źródła wegle + owoc, warzywo
6.
50g bialka
10g cell pumpa
1 omega 3
3 tabsy BCAA/ jestes pewny tego cp na noc?? :D
witaminki kup moze
TRENINGOWY:
1.
tak jak w nietreningowy
2.
tak samo
3.
tak samo/ jeśli to jest przedtreningowy to wypadaloby żeby byl porzadny
4.
(1h przed treningiem)
50g carbo
25g bialka
(0,5h przed treningiem)
2 tabletki tribulusa/ tribulusa z tego co wiem polecaja na noc
10g cell pumpa
4 tabl BCAA
(tuz po treningu)
50g carbo
10g cell pumpa
25g bialka
2 BCAA
5.
(30 min po treningu)
120g ryzu bialego
3 jaja / miecho bym tu dal
6.
50g carbo
10 dag sopockiej/ jakies dobre miecho i wegle z normalengo jedzenia, warzywa owoce
7.
200g twarogu / mozesz oliwe dac
1 omega 3
policz kcal i ilsoc bialka,ww, tluszczu wtedy dokladniej sie sprawdzi
no to widze ze takiej zlej nie rozpisalem, tak bede zastepowal niektore posilki odzywkowe normalnym jedzeniem jak tylko sie da.
hmm przy wadze 77,5kg to chyba sporo bede jadl, nie wiem czy to ze troche za duzo nie zawszkodzi na dluzsza mete
Ale lepiej wiecej sobie wbije xD Przciez nigdy nei robilem masy :P
mozesz napisac jaki dokladnie cykl i odblok?? Jeśli jesteś po redukcji /rzeźbie to musisz uważać na kalorie bo szybko moze cie zalac.
cyklik od 1 stycznia bedzie krotki i mysle ze dobry:
10ml propa (przetestuje niby dobrego BD) - z racji dlugosci estrow bede walil czesciej ale mniejsze dawki by nie robic roznicy stezen wiec 50mg z dzienna przerwa miedzy strzalami
1-5 metka 25mg ed
3 dni po ostatnim strzale propa 200mg clomidu, potem 6x100 i 8x50 (1 cala paczka wychodzi 24 sztuki)
Dietka bedzie taka jak napisalem wyzej a zawarty w niej cell pump i tribulon dojdzie tydzien po odbloku.
Mysle ze cykl i potem odblok wspomagany na cp i tribulonie - wszystko z glowa
Co do cyklu sie nie wypowiem bo raczej słaba jest moja wiedza w tym temacie. Jeśli już chcesz SAA to dokup jeszcze czosnek, witaminy i coś na watrobe tez by sie przydalo. Krete mysle ze juz na odbloku mozesz zaczac.
Co do diety więcej białka wrzuć możesz nawet do 3g/kg masy na SAA masz wieksza synteze bialek.
Nadmiar kcal na SAA myscle ze nawet 1000kcal ponad zapotrzebowanie mozesz wrzucic. Pamietaj o warzywach i owocach > To chyba tyle:) mam nadzieje ze o niczym nie zapomnialem
Jeszcze na twoim miejscu bym spytal o cykl voldemorta bo widze ze jest mocno w temacie.
ja mysle ze wystarczajaco mocno przesadzilem z iloscia skladnikow na kg masy ciala zeby dobrze wyszlo;)
Co do watroby itp. przeciez o takich sprawach nawet nie trzeba pisac oddatkowo bo to wiadome, cykl tez sie rozpisalem bo moglbym zmiescic w jednej linijsce piszac cyferki i skroty nazw;)
spoko, tylko na wszelki wypadek napisałem bo już nie raz spotkałem się z braniem mety bez oslonek :)