Zobacz pełną wersję : NIEDOWAGA - help!!!
Witam wszystkich.
Mam 16 lat 175 cm wzrostu i warze 52 kg. Mam niedowagę i to widać po moim ciele jaki jestem chudy. Chciałbym przytyć tak ok. 10 kg żeby warzyć ok. 60 kg.
Ale nie wiem jak to zrobić ponieważ mam bardzo dobra przemianę materii. Potrafi zjeść tyle słodkiego że inny by już zgrubną.
Tylko nie che żeby mi tkanka tłuszczowa narosła tylko che mięśnie. Może powinienem jakie odżywki brać??? Poradźcie.
tkanka miesniowa nie pojawia sie z nieba, cwiczysz cos wogole?
uloz sobie diete to jest najwazniejsze w dziale dieta znajdziesz zapewne jakas dla siebie
Ułóż diete idz na siłownie, o odzywkach narazie bym nie myslal na twoim miejscu ;)
dieta, trening i to narazie powinno wystarczyc. Na odżywki jeszcze za wczesnie. Sam diety nie wiem czy sobie zrobisz konkretną lepije udaj sie do dietetyka. Ja miałem podobny problem. Mam dietetyka który bierze 60zł za diete sumplementacje i trenng dokładnie robiony pod Ciebie. Posiada rózne certyfikaty dietetyka oraz instruktora kulturystyki.
Od razu Panowie z dietetykami i z silownia chlopakowi wyskakujecie ;p . Nie uwazam to za zly pomysl, ale na poczatek niech moze zacznie sie dobrze odzywiac i zacznie sie ruszac.
Niektorym jest ciezko przytyc, niektorym zrzucic kilogramy. Poszukaj sobie diety na mase na naszym forum. Zacznij sie ruszac; w zime mozna takze biegac, chodzic na basen, no niech bedzie na silownie takze :P.
Poczytaj forum!
Zycze wytrwalosci, bo bedzie potrzebna.
ale wszystko sprowadza sie do tego samego ruch i dieta zdrowie odżywianie :) hehe proponuje dietetyka ze wzgledu na to ze ułozenie dobrej diety pod danąosobe jest ciezkie. to nie jest tylko to zeby jesc produkty z białkiem węglami itp zalezy jeszcze jakie produkty jemy jakąmamy grupe krwi jaki sport uprawiamy czy wogole uprawimy. :)