PDA

Zobacz pełną wersję : Nadgartsek Pomocy !

frost1991
29-12-07, 20:49
Witam mam problem od miecha boli mnie okropnie nadgarstek przy robienu cwiczen bół strasznei sie nasila ,gdy nadgarskek nachylam w strone przedramienia, uzywam masci rozgrzewajacych fastum i cos tam jeszcze, kupiłem sobie usztywniacze na nadgarstek ale to nie pomaga w dodatku po kazdym treningu puchnie mi ręka . Czy da sie jakos usunąc ten problem nie rezygnując z siłowni są jakies skuteczne cwiczenia na biceps aby nadgarstek nie odchylał sie w strone przedramienia ?

z góry dziękuje za odpowiedź

lg team
29-12-07, 20:54
jesli uzywasz tylko prostej sztangi zmien na lamana,

jesli jednak uzywasz lamanej i mimo to bol jest lub sie nasila, proponuje wykonac rtg nadgarstkow a przed wykonaniem badania poprosic technika niech postara sie ze zdjeciem bo byc moze sprawa zachacza o drobny mikro uraz ktory moze byc widoczny jedynie na dobrze zrobionym zdjeciu,

oraz pewnie przerwa...

frost1991
29-12-07, 21:03
jak wyciskam mnie nei boli bo nadgartek odchyla sie do zewnetrznej strony przedramienia ale jak odchylam do zewnetrznej to boli jak cholera .Nawet boli jak ręke do kieszeni wkładam

milo90
29-12-07, 21:12
musisz dać sobie spokuj narazie z siłownią i iść do lekaza, jest wiele przyczyn które moga powodować takie dolegliwości np. naderwanie bądz naciągnięcie któregoś z ściegen nadbarstka, uszkodzenie którejś z licznych kostek wystepujących w nadgarstku, jednak najbardziej prawdopodobna jest wersja iz została uszkodzona toregka stawowa, w której znajduje sie płyn zapobiegający tarciu kostek. podczas ruchu wydostaje sie po za torebke stawową ten płyn powodując opuchlizne, no i oczywiście to boli. to jest tylko moje przypuszczenie, musisz jak najszywciej skontaktować sie z lekazem, radze siłownie narazie odstawić

Lukasz_L
30-12-07, 19:34
Mnie tez kiedys bolal, proponuje przestac ciwczyc przez tydzien, mi przeszlo. Po prosu staraj sie "nie uzywac" za czesto reki. Od czasu do czasu "ponastawiaj" sobie te miejsce co Cie boli, ponaciskaj troche. Moze przejdzie. Jak pisze, mi przeszlo :)

MILAN
04-01-08, 12:47
też miałem podobnie, musisz zrobić sobie przerwe na jakiś czas, bo tak to Cie nie przestaną boleć a tylko je bardziej dobijasz, jak już Ci przejdzie, to bica, trica jedziesz łamaną sztangą, jeśli taką nie jedziesz, ja tak zmieniłem i potem już nie miałem problemu. Narazie musisz dać czas nadgarstką na regeneracje. pzdr

lenin8912
05-01-08, 09:55
Mnie tez bolaly ,ale obwiazalem dosyc mocno nadgarstek zwyklym bandazem i jest ok:) sprobuj ...Pozdro

lo3
05-01-08, 10:44
a moze masz problem z techniką ? Jaki masz staz

noiser
05-01-08, 15:58
Ja mysle ze to moze byc problem z chrąstką ... kup sobie odnowit bez recepty do odbudowy i wzmacniania chrząstki ... rospuszczasz 1 szaszetkę na pól szklanki wody. 1 raz dziennie bierz. Mi pomaga. no i nie jest drogie 20 aszetek 10zl ... a po 40 dniach to juz gra wszystko ;)

pozdf

ale do lekarza i tak idź!