Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Profilaktycznie

marcin001
29-12-07, 10:06
Siemka! Ćwiczę od września i zauważam że zaczynam obrastać w tłuszcz! Robię trening na masę i chciałem sobie profilaktycznie kupić jaki spalacz lub coś tym podobnego. Myślałem żeby kupić nie wiem l-karnitynę albo jakąś herbatę. Co wy o tym sądzicie i co polecacie? Pozdro!

milo90
29-12-07, 11:13
ja myśle ze narazie puki robisz mase powinieneś sobie darować spalacze, bo i tak nie zawiele ci dadzą. dopiero gdy skończysz masówke powinieneś zrobić redukcje i zeźbe, i właczyć do diety wysokobiałkowej np thermo speed olipmu oraz jakąś l-karnityne. takie zeczy jednak planuje sie przed wakacjami.
pewnie sie zapytacz dlaczego teraz nic ci nie dadzą... otoz aby spalić tłuszcz potrzebne są treningi o duzej intensywności przy malym obciążeniu, oraz sporo aerobów. takie cwiczenia jednak w budowie masy nie pomagają

Punisher
29-12-07, 11:24
Zależy ile masz tego tłuszczu.
Skoro zaczynasz ćwiczysz to po skończeniu masy zrób rzeźbę i zobacz jak reaguje na taki zestaw ćwiczeń twój organizm. Albo masa, albo rzeźba, na raz nie da się.

marcin001
29-12-07, 17:30
No wiem że się nie da ale myślałem że by to coś dało no to zostaje kasa na białeczko więc juto dryluje do sklepu i sobie coś kupię! Dzięki za odp SOGI idą do was! Pozdro!

Punisher
29-12-07, 18:38
Ostatnio coraz częściej spotyka się połączenia kreatyna+spalacz. Ale czy to jest dobre i czy się sprawdza tego Ci nie powiem.
A co do sklepu to opłaca się kupować tu http://www.testosterone.pl - są ciekawe promocje, warto chociaż zajrzeć.

Nuru89
29-12-07, 19:54
Zalezy od organizmu u mnie przykladowo kreatyna + spalacz dawało b.dobre efekty ;)