Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : TSE - przeciwskaznania.

cisse
27-12-07, 13:47
Witam. Czy, wiecie jakie są przeciwskazania do brania tej odżywki.
Słyszałem coś o nadciśnieniu.
Ja kiedyś miałem z owym problemy, teraz już mam ciśnienie można powiedzieć w normie. Czy nie powinnienem tego brać? I jakie są skutki brania.

Symu
27-12-07, 14:10
Kofeina podwyższa ciśnienie dlatego nie polecane dla nadcisnieniowcow. Jeśli jesteś zdrowy możesz brać jeśli nie to konsultacja z lekarze. Raczej nei ma skutków ubocznych, ale czaasem może zdażyc się podrażnienie śluzówki żołądka jak się lyka spalacze na pusty zoladek.

"mam ciśnienie można powiedzieć w normie." czyli??

cisse
27-12-07, 14:34
Czyli wg. lekarza specjalisty mieści się w normie.

Symu
27-12-07, 14:43
Jeśli jesteś zdrowy to nie powinno byc żadnych skutków ubocznych

cisse
27-12-07, 23:11
A jeżeli występowało by jakieś tam nadciśnienie to jakie są skutki, podczas gdy bierzemy TSE?

Symu
28-12-07, 13:49
Tzn jeśli to jest poniżej tej normy 140/80 to nie powinno nic byc. Jednak przy nadciśnieninu skutki to szcególnie złe samopoczucie, bóle głowy, zawroty, no i niektóre narządy wewn. dostają po dupie np. nery. Ogólnie jakbyś miał po wzięciu za duże ciśnienie to bym zrezygnowal.

milo90
28-12-07, 16:33
po wzięciu tego napewno ci sie podniesie ciśnienie, bo na tym to polega. chodzi tylko o to ze jak jesteś chory na nadciśnienie to efekt moze być wzmozony, i serducho moze nie wytrzymać, dlatego osobom ze chorym na choroby okładu krązenia nie zaleza sie pić kawy, oraz zazywac takich środków

Symu
28-12-07, 17:03
Tylko u osoby zdrowej ten skok ciśnienia może byc minimalny, u nadcisnieniowcow juz wiekszy.

cisse
28-12-07, 17:15
Kawa mi nie szkodzi, więc to chyba też nie zaszkodzi :D oczywiście kawa papa
Dzięki panowie za pomoc.