Zobacz pełną wersję : TSE - przeciwskaznania.
Witam. Czy, wiecie jakie są przeciwskazania do brania tej odżywki.
Słyszałem coś o nadciśnieniu.
Ja kiedyś miałem z owym problemy, teraz już mam ciśnienie można powiedzieć w normie. Czy nie powinnienem tego brać? I jakie są skutki brania.
Kofeina podwyższa ciśnienie dlatego nie polecane dla nadcisnieniowcow. Jeśli jesteś zdrowy możesz brać jeśli nie to konsultacja z lekarze. Raczej nei ma skutków ubocznych, ale czaasem może zdażyc się podrażnienie śluzówki żołądka jak się lyka spalacze na pusty zoladek.
"mam ciśnienie można powiedzieć w normie." czyli??
Czyli wg. lekarza specjalisty mieści się w normie.
Jeśli jesteś zdrowy to nie powinno byc żadnych skutków ubocznych
A jeżeli występowało by jakieś tam nadciśnienie to jakie są skutki, podczas gdy bierzemy TSE?
Tzn jeśli to jest poniżej tej normy 140/80 to nie powinno nic byc. Jednak przy nadciśnieninu skutki to szcególnie złe samopoczucie, bóle głowy, zawroty, no i niektóre narządy wewn. dostają po dupie np. nery. Ogólnie jakbyś miał po wzięciu za duże ciśnienie to bym zrezygnowal.
po wzięciu tego napewno ci sie podniesie ciśnienie, bo na tym to polega. chodzi tylko o to ze jak jesteś chory na nadciśnienie to efekt moze być wzmozony, i serducho moze nie wytrzymać, dlatego osobom ze chorym na choroby okładu krązenia nie zaleza sie pić kawy, oraz zazywac takich środków
Tylko u osoby zdrowej ten skok ciśnienia może byc minimalny, u nadcisnieniowcow juz wiekszy.
Kawa mi nie szkodzi, więc to chyba też nie zaszkodzi :D oczywiście kawa papa
Dzięki panowie za pomoc.