PDA

Zobacz pełną wersję : masa bez miesa??

123
26-12-07, 23:47
witam
czy mozna normalnie cwiczyc na mase z dieta praktycznie pozbawiona miesa??

Lukasz_L
27-12-07, 00:08
W takim wypadku niektore mieso zastepuje sie chyba soja ;)

wara
27-12-07, 00:09
praktycznie mozna tylko co to znaczy bez miesa ryby tez out? nie wiem czy na soji zrobisz mase ale na jajkach i serach moze jakies bialko tak nie polecam ale sprobuj

pozdr.

Symu
27-12-07, 00:16
Oczywiście, że się da jest z tego co wiem trochę kulturystów vege. Nie radziłbym jednak żeby głównie brać białko z soi. Dobre będą fasole, ryże, kasze, mleko, sery, jaja. W przypadku białka roślinnego kulturyści vege w posiłku łączą np. fasole z ryżem uzupełniając tym pule aminokwasów.

No i właśnie jak kolega wyżej czy ryby też odpadaja?? Jeszcze jakbyś podał swój wiek.

123
27-12-07, 00:32
wiek 21
ryby nie odpadaja chodzi mi tylko o mieso, nie jestem vege ale jakos moja dieta zawiera sladowe ilosci miesa, glownie spozywam ryże, kasze, mleko, sery, jaja, przetwory mleczne (jogurt, smietana), miód, pieczywo- najwiecej jednak ryżu jajek i przetworow mlecznych + kreatyna+glutamina (to w zasadzie od kilku dni) + GAIN BOLIC 6000 (od okolo 4tygodni). Odkad cwicze czyli 2 miesiace przytylem 7 kilo ale niepokoi mnie ze 1/2 tej wagi to brzuch:/ nie wiem czy kazdemu najpierw puchnie brzuch czy poprostu za duzo jem:/

Paluch
27-12-07, 00:49
zla dieta, dlatego brzuch poszedl...
za duzo wegli zwlaszcza tych o wysokim IG, za malo bialka (no wlasnie, brak miesa), brak zdrowych tluszczow..., pewnie jesz mniej niz 5 posilkow dziennie.
Jak nie masz miesa, to sobie kup jakas odzywke proteinowa i uzupelniaj ile trzeba. Odstaw glutamine (z kreatyna, za rok sie przyda). Napisz swoja diete.

123
27-12-07, 15:41
jem 6 razy dziennie w tym 2-3 posilki odżywkowe, po co mam odstawic kreatyne i glutamine?? zaszkodzic nie zaszkodza jedynie pomoga, a gain bolic 6000 to nie odzywka proteinowa??? co do diety to napisalem wczesniej jej glowne skladniki

Paluch
28-12-07, 14:22
na razie kreatyna i glutamina Ci nie potrzebna... Cwicze poltorej roku i uwazam, ze w moim przypadku jest na odzywki sporo za wczesnie...

123
28-12-07, 22:53
pomijajac ta kreatyne i glutamine... ewidentnie mam za malo bialka w diecie i nie wiem czy normalnie dam rade to uzupelnic:/ zastanawiam sie czy do gain bolic'a 6000 nie dodac jakiejs odzywki typowo proteinowej np. ostrawii co o tym sadzicie?? nie bedzie wtedy za duzo tych suplementow??

p.s
oczywiscie jednorazowo pozniej pozostane tylko przy gainerze

Symu
28-12-07, 23:32
Kup lepiej gainera z wieksza zawartoscia bialka. Jednak nie widze problemu skoro nie jadasz tylko mies. Świetnym jego źródłem są sery białe, jaja. Za dużo białka z odżywek też nie jest dobrze, nie przekraczałbym w każdym razie 30% całości spożywanego b.

To ,że poszło ci w brzuch jest normalne na masie. Jednak jeśli masz problemy z nabieraniem fatu starałbym się na twoim miejscu ograniczyć gainery, a głównym źródłem węgli zrobić kasze i ryże.

123
28-12-07, 23:43
tz jadam miesa ale nie pokrywa to mojego zapotrzebowania na bialko a z roznych przyczyn nie bede mogl jesc wiecej mies. oplaca sie ta ostrowie wogole kupic?? nie no tluszczu nie nabieram, biorac pod uwage moja posture przed cwiczeniem to normalne ze caly rosne nawet brzuch, mam pytanie co sie dzieje z weglowodanami ktore przed spaniem sporzywam i czy przed spaniem gainer to dobry pomysl??

Paluch
28-12-07, 23:51
swietny... najlepiej jeszcze zagryzc cukrem i popic jogurtem...

Deathbreaker
29-12-07, 08:03
tz jadam miesa ale nie pokrywa to mojego zapotrzebowania na bialko a z roznych przyczyn nie bede mogl jesc wiecej mies. oplaca sie ta ostrowie wogole kupic?? nie no tluszczu nie nabieram, biorac pod uwage moja posture przed cwiczeniem to normalne ze caly rosne nawet brzuch, mam pytanie co sie dzieje z weglowodanami ktore przed spaniem sporzywam i czy przed spaniem gainer to dobry pomysl??
Gainera na noc się nie bierze , chyba że w tłuszcz chcesz obrastać ...

123
29-12-07, 17:26
Gainera na noc się nie bierze , chyba że w tłuszcz chcesz obrastać ...

a co sie dzieje z nadmiarem bialka bo chyba w tluszcz sie nie odklada

Ikar
29-12-07, 17:30
a co sie dzieje z nadmiarem bialka bo chyba w tluszcz sie nie odklada

ale tu nie chodzi o bialko tylko o wegle z gainera

123
29-12-07, 17:35
spoko ale co sie dzieje z nadmiarem bialka?? wegle z gainera czy ogolnie wegle???

Ikar
29-12-07, 17:41
ogolnie wegle na noc sie ogranicza bo ich nie zdazysz spalic i w ten sposob robi sie sie sadelko za to na noc sie je bialka bo one nie zamieniaja sie na fat tylko wchlaniaja a zaduza ilosc poprostu wydalasz