Zobacz pełną wersję : slodycze...
mam pytanie dlaczego niemożna jest fastwudow ani słodyczy przy diecie na mase??
Bo od tego nie rosna miesnie ;)
fastfudy są nasycone tluszczem nasyconym, od ktorego mozna spodziewac sie przyrostow ale tylko na brzuchu w formie opony, pozatym zawiera od cholery cholesterolu LDL czyli tak zwanego "zlego" który odkłada sie w naczyniach krwionośnych zmiejszając ich światło przepływu krwi, zwjekszając tym samym prawdopodobieństwo zachorowan na takie choroby jak miazdzyca, moze równiez spowodować zawał serca, jest to niebezpieczne szczegolnie dla sportowców, czyli nas.
jezeli chodzi o słodycze, są to poprostu węgle proste ktore powodują nagły wzrost glikemiczny w naszej krwi, czyli bardzo gwałtownie zwieksza sie poziom glukozy we krwi, glukoza ta zostaje w komórkach ciała utleniana tworząc energie, jednak jest jej tak duzo ze organizm nie zdola tej energi wykozystac i w związku z tym zostaje ona odkładana w formie tłuszczu pod skurą. pozatym gwałtowne skoki poziomu glukozy w naszej krwi zle wpływa na naczynia krwionośne, które tracą swoją elastyczność, i naprzykład rany mogą nam sie gozej goić, wieksze jest równiez prawdopodobieństwo wylewów, a oczywiscie sportowcy są na to w szczególności narazeni
Street Fighter
24-12-07, 23:31
gadacie głupoty aj słodycze pierd^alam od małego i jest wszystko ok ale oczywiście z rozsądkiem.To co napisał ktoś wyżej to sie wystraszyć można btw od jednego 2 hamburgerów opony nie dostaniesz :P znaczy nie wiem jak to u innych jest aj jem co sie da i tak ciężko mi przytyć ale jakoś ide do przodu :D:D
"ja pije przez 10 lat i nic mi nie jest''...
raz na jakis czas nie zaszkodzi, okazjonalnie... tak samo jak dwa piwa na tydzien tez nei zaszkodza... ale od tego mięsnie nie rosna...
jezeli chodzi o fastfudy, wystarczy popatrzeć na amerykanow, co drugi ma gigantyczną nadwage, a jak myslicie od czego??? bo od małego wpieprzają na śniadanie , obiad i kolacje hamburgery, i prawie kazdy z nich umiera na zawał bądz nowotwor
tez nic dobrego, chyba ze sam sobie ja zrobisz z duza iloscia miesa, warzyw itd...
natomiast mysle, ze telepizza jest mniej niezdrowa od mcdonalda...
lukemaster
25-12-07, 13:39
pizza jest ok gorzejz zjedzeniem z grilla
Street Fighter
25-12-07, 15:34
Wszystko jest dobre tylko trzeba zachować rozsądek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mięso z grilla nie jest dobre?? Dlaczego ...wtf?
prawda jest taka - swieta sie zaczely i masa leci na pysk :) potwierdzone empirycznie...
Prawdziwa włoska pizza jest ok, bardzo cieniutkie ciasto i same warzywa. Jednak te "nasze" do najzdrowszych nie naleza ... ;) Mi masa nie leci ;) caly czas dieta :)
Na święta trochę luzu mam ;D Ale potem ostro do roboty się biorę ;)
Wszystko jest lepsze od Mc donalda popatrz na papierek z hamburgera pisze 1600 kcal!!!!!!!!!! Chcialem jeszcze dodac cos do wypowiedzi Street Fightera: wpiepszasz slodycze od urodzenia mowisz (jezeli łapczywie i sporo) to Ja zycze Ci powodzenia po 40 stce jak trzystka Ci zacznie siadac czego efektem jest cukrzyca!! Jezeli jesz zbyt lapczywie (czyli duze gryzy bardzo słodkich rzeczy) to trzustka robi duzy wyrzut insuliny przez co sie uszkadza... Po nitce do kłębka wpiepszaj dalej to potem bedziesz dawal w zyle insuline a przy tym masa idzie :D Pozdro
mieso z grilla nie jest zdrowe poniewaz jest okopcone, chyba ze ktos stosuje podstawki aluminiowe badz owija w folie, wtedy nieco mniej ale i w smaku jest inne mieso,
slina dozylnie powiadasz...