Zobacz pełną wersję : Suplementacja dla piłkarza ?
witam
Jestem pilkarzem mam 18 lat (178 cm,70 kg - ale chudo:).
Od kilku tygodni trenuje systematycznie na silowni (3x w tyg.), poza ty 3x w tyg trenuje pilke nozna.Chcialbym nabrac troche masy a przy okazji rzzeby bo na tym mi najbardziej zalezy.bardzo mi sie podobaja motyle :).
Chcialbym prosic o porade specjalisty i moze ludzi ktorzy mieli podobny porblem.Mianowicie biore sie z zamiarem kupienia Kre-Alkalyn'u i HMB.Czy to mi pomoze w osoagnieciu zamierzonych celow? Czy osiagne lepsza wydolnosc na boisku,rzezbe i nabiore jakas mase?
Pomożcie! Z gory dziekuje.'Pakson'
to tak narazie dietka no i sam wiem bo gram jak trudno jest nabrac masy wiec proponuje wcinac carbo albo ja planuje na sezon kupic sobie calyu worek 25 kg
MALTODEKSTRYNY kre jest zbedny hmb malo polacalne ze krete sie wiezmiesz za jakies 4 miechy wazne zebys dostarczal duzo wegli
Przejrzyj temat dieta ,trening,suplementacja(tematy podwieszone).Na krótkie pytania odpowiem juz teraz+coś ode mnie.
Żeby mieć rzeźbę musisz mieć najpierw masę, żeby mieć masę musisz mieć dobry trening,dietę potem suplementację(za kreatyny weź się za 6 miesięcy i nie kupuj kre alkalynu a zwykły monohydrat np.1250mg Olimp Mega Caps).
Po przeczytaniu tematów podwieszonych w działach proponuję abyś wstawił swoje pomysły na trening i dietę,a ktoś z forum z pewnością pomoże Ci to dopracować.
Pozdro.
dzieki chlopaki za odpowiedzi! moze ktos ma jeszcze jakies pomysly?
co do brania mono to odradzono mi od razu poniewaz mono pompuje woda a na tym mi nie zalezy i moze wplynac to negatywnie na szybkosc i zwinnosc! CO do kre alkalynu bylem przekonany! I polecano mi go! Zreszta widzielm efekt KA i HMB bo kolega bral i naprwade fajnie wyglada!
No ale czekam jeszcze na jakies wskazowki
Pozdrawiam!
Mono napewno nie dla pilkarza, KA też ci odradzam bo mimo wszystko napycha woda. Najlepsze dla ciebie by były jablczan badz, orotan (ten jednak trudno dostac) ale w dawkach raczej dla stałej suplementacji. HMB jako antykatabolik w oklociach trenigowychi siłowni i piłki, jednak bardziej polecałbym BCAA, możesz wypadałoby też zaopatrzyć się w carbo i gainera. Carbo przed pilka nozna. Ewentualnie tauryna jako pobudzacz i obowiazkowo witaminy.
juz bez przesady mono nie pompuje nie wiadomo jak mi tem w niczym nie przeszkadzalo jak lykalem rano a potem mecz to mialem wiecej sily :P
Cielu wez pod uwage, ze na każdego innaczej działa. Niektórzy tej retencji wogle nie zauważają, a poza tym skoro są formy jak jablczan to po co sie produkowac z mono :) TCM dodatkowo wspomoze wysilek.
Ja po KA nawet czułem ten efekt cięzkich nóg i podobna sytuacja jest z arginina. Polecana w sportach aerobowych czassem powoduje takie napompowanie ze tylko szkodzi.
leca sogi chlopaki SYMU odbierz wiadomosc prywatna:)
ale na TCM jest za wczesnie zdezydowanie najlepiej carbo poprostu zeby nie palil wszystkiego
W sumie to bym chcial tak wygladac z sylwetki nic wiecej!:) nie chodzi o to ze to Ronaldo jest bo jakos na mnie wraznia nie robi wielkiego tylko ta sylwetka:) motyle brzuch, szeroki w barkach a ja jestem waski:) nie wiem czy da sie szerokosc wytrenowac ?;/
http://i3.cn.cz/3/1090669310_ronaldo-cristiano.jpg
Street Fighter
24-12-07, 02:09
batman
skorzystaj z wyszukiwarki
tu jest cos:
http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=4948&highlight=jak+si%EA+poszerzy%E6
hahahah tauryna jako pobudzacz... czlowieku brales kiedys tauryne ? przeciez to wrecz usypia... i mono zbiera wode, gratulacje... :-)
A ty brałeś?
Na prostym przykładzie: Po co wsypują taurynę do energetyzerów?
Żeby uśpic?
tauryna w energetykach nie wystepuje jako pobudzacz, tylko jako trasporter reszty skladnikow.
Tauryna powoduje zwiększenie aktywności prosto mówiąc. A jako transporter to już inna bajka.
a co do tego pytania : tak, bralem tauryne i juz nigdy nie wezme, strata pieniedzy,
Ja bralem tauryne i jest to jeden z niewielu pobudzaczy jaki na mnie dziala. :) W napojach to wlasnie jej zadanie. Ciebie usypia tauryna mnie kofeina- po 0,5g moge isc w kime. To znaczy ze nie dziala??? Czlowieku nie kazdy ma tagi organizm jak twoj. Co do mono nie bede sie klucil bo nei am to sensu.
http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=7284 dosc ciekawy art pana sławka ambroziaka nt tauryny.