Zobacz pełną wersję : Dawkowanie CELL' pumpa
Witam mam 2x450 cell pump
1)Jak to dawkowac?? W DT i w DNT?
2)Kiedy brac najelpiej BCAA?? ( Olimp 300 )
3) czy dobrze było by kupic Mono 150 kapsów i po trenie łykac ( olimp )?
z góry dziekuje za ODP :)
Dt
1 porcja na czczo cp
1 porcja 15 mintu przed treningiem godzina po posiłku po treningowym cp
1 porcja mono po treinngu razem z BCAA i nejlepiej z carbo
DN
rano na czczo cp
w Cągu dnia mono
CP - dawka 10g na czczo
DT
rano
przed treningiem
DNT
rano
8h później
Nie ma sensu dołączać do tego mono. Starczy Ci CP na pełny cykl. Za dużo byłoby tej kreatyny.
BCAA
Na noc, po treningu, rano no i przed treningiem jak chcesz.
Dt
1 porcja na czczo cp
1 porcja 15 mintu przed treningiem godzina po posiłku po treningowym cp
1 porcja mono po treinngu razem z BCAA i nejlepiej z carbo
DN
rano na czczo cp
w Cągu dnia mono
nie kminie xD hehe
1) na czczo cp
2) przed trenigniem cp
3) po treningu mono?
czy ty tam jeszcze chcesz wlozyc cp :>?? mowie o dniu treningowym :)
Aha czyli kazdego dnia mam zjesc w dwóch porcjach 20 g cp :) mam pytanko jak obliczyc te 10g na porcje :>?
2x dziennie po 10g bedzie ok. To co nowin rozpisał też by mogło być ale samo CP styknie.
Nie miałeś miarki w środku??
heh nie wiem nie otworzyłem jeszcze :P zaczynam od stycznia :D
No to bedziesz mial miarke. 4 plaskie miarki = 1 porcja o ile dobrze pamietam
3,5 miarki to chyba te 10g pisze zresztą na opakowaniu, mono koniecznie
To ja brałem za dużo :D Nie wiem tylko czy dalej sa te lyzeczkowe miarki.
oSiŁeK_sNd
19-12-07, 17:21
3,5 lyzki ( czyli tej takiej miarki co jest w srodku ) to ~9,5g...wlasnie jestem w trakcie 2 duzej puchy, z poczatku sypalem 3,5 teraz juz sypie 4...ale nie zwracam az tak bardzo uwagi zeby bylo rowniutko plasko na lyzce, rano na czczo mozesz sie zle czuc, gdzies po 20-30 min cie poklepie mocno i moze Ci sie zbierac na wymioty ale jakos powinienes przetrwac, ja ani razu spawa nie jebnolem ale przez mniej wiecej 3 tygodnie sniadania to byla meczarnia, potem juz jakos widocznie organizm sie przyzwyczaja i jest ok, przy tej drugiej dawce w ciagu dnia zapewne nie bedziesz juz mial zlych objawow tylko rano jedynie.dawkowanie to tak jak juz ci napisali wyzej.aha no a z tymi objawami to nie koniecznie mozesz tak miec, czytalem na innych forach sporo to zdania byly podzielone, jednym nic nie bylo inni mieli takie objawy jak ja, inni jeszcze hardcorowe sraczki...wiec roznie to bywa, zalezy od organizmu. ^^pozdro
3,5 miarki to chyba te 10g pisze zresztą na opakowaniu, mono koniecznie
To mam kupic te mono?? jesli tak to 150 czy 300 i ile brac i kiedy :)
Osiłek też po CP miałem jazdy, ale da się przetrzymac. Gorzej było po NO shotgunie, po 2 porcjach sprzedałem kumplowi bo nie szło wyrobić :) .
Według mnie mono niepotrzebne nie ma co ładować w siebie tyle krety bo i tak wiecej niz 10g/dzien nie wykorzystasz, a bedziesz mial 8g jablczanu wiec bedzie git. 2 porcje dziennie jedziesz, dużo ludzi tak bierze i jeszcze nie słyszałem złej opinii (chyba ze o smaku :P).
kutwa postrazyliscie mnie tym CP z rana :D a dlugo taki zamet bedzie trwał :D?
Nie no dużo osób go nie ma, mną się nie sugeruj bo mam dość delikatny przewód pokarmowy :)
ja przez 2 dni miałem problemy,
kreatyna po treningu jest konieczna jako antykatabolik ale zrobsiz jak chcesz
Z tym cell pumpem sie zgadza.Sam nie brałem,ale kumple z siłki nawet rzygali po tym.Moja wersja jest taka ,że zjedz śniadanie,a po 30 minut dopiero CP,u innych to skutkowało.A po treningu może wziąść5-10 g glutaminy i antykatabolik będzie.
Pozdro.
oSiŁeK_sNd
20-12-07, 12:46
maly huba, owszem jest taka mozliwosc i slyszalem ze niektorzy tak stosuja czyli po sniadaniu ale jesli juz to napewno nie pol godziny po sniadaniu tylko ewentualnie pol godziny przed 2 sniadaniem...ale mniej sie wchłonie wtedy.Co do tych objawow to tak jak juz wczesniej napisalem, mozesz je miec ale nie musisz, albo np bedziesz je mial ale przez kilka dni tylko tak jak nowin napisal ze tylko 2 dni go meczylo, po prostu zalezy od organizmu jak to bedzie tolerowal
Aha no i zapomnialbym dodac ze nie wiem jak mieliscie z rozpuszczalnoscia CP ale z chłodną wodą to wlasciwie mozna powiedziec ze rozpuszczalnosc zerowa, bo rozpuszczal sie jakby sam smak a bialy proszeczek sobie plywal i osiadał na dnie, potem zaczolem podgrzewac wode i mieszac w cieplej i teraz rozpuszcza sie wszystko, wiec i Tobie bym polecil tak robic, no chyba ze sa jakies przeciwwskazania co do picia tego z ciepłą wodą ale nie slyszalem o takich...jak ktos cos wie w tym temacie to niech pisze(woda oczywiscie nie jest gorąca, tylko taka umiarkowanie ciepla).pozdro
Mi też sie nie rozpuszczal do konca ale to nie szkodzi ja pilem ten proszek. Robilem jak huba mowil 30minut po sniadaniu i bylo ok. Wiem ze od strony teoretycznej to jest niewlasciwe ale w praktyce jest ok.
hmm mam pewien plan: tzn przed 2 pierwsze dni wezme troszke mniejsze dawki z rana i zobaczymy a potem juz wezme normlanie :) i sie okaze jak to na mnie zadziała :) pozdro
oSiŁeK_sNd
20-12-07, 19:16
dobre podejscie ^^ ja sie katowalem normalnymi dawkami a potem jeszcze zwiekszylem...męczarnia, ale dla urody trzeba ciepiec haha.pozdro
Witam ale to CP ma ochydny smak wasze tez miało :D? kwaśne w pizdu xD Wziełem dzis z rana 2,5 łyżeczki ( kuchennej) Jedna łyzeczka płaska kuchenna ma 3g? Czyli wzielem przeszło 6 gr na rano przed dwa dni z rana tak bede robil aby nie miec shizo rannego :] pozdro i jak to jest z tym smakiem :)
No to tak, jeśli chodzi o smak, to cholernie kwaśne :D ale mi nie przeszkadza, bo lubie cytryny ;p
ja akurat rano biore mono a w dzien CP, więc nie mam rzadnych dolegliwości z tym związanych, może to i jest dobre rozwiązanie dla tych którym nie podchodzi ;p a nie ma nic gorszego jak wymioty na śniadanie i tym miłym akcentem kończe, pzdr