Zobacz pełną wersję : wafle ryzowe
mam pytanie ile wafle ryżowe sie trawi??
Deathbreaker
15-12-07, 21:26
Heh głupie pytanie to i głupią odpowiedź dał Nuru ;]
Nie nie, tak wyniklo z moich dlugoletnich analiz na temat wafli ryżowych ;)
nuru, fajne poczucie humoru, daje soga:)
banan + wafle ryzowe + sok owocowy idealne na zatrzymanie katabolizmu po treningu.
Dla mnie to jednaksrednie połaczenie po co sie szprycowac tym syfem jak wafle czy soki. Wystrczy ten banan aczkolwiek katabolizmu to nie zatrzyma bo twoj organizm jest spragniony aminokwasow.
to w drodze z silowni, po przyjsciu do domu wiadomo - jajeczko, a nawet 3 :)
wafle to nie jest syf, zdrowy produkt... a sok to zalezy od ceny ;-) te po 5 zl za litr juz sa ok :D
wafle dobre czesto zajadam tylko drogie troche
Wafle ok... Ale jak mozna pytac ile sie trawia? Niektorzy mnie załamuja :(
hmm wydaje mi sie ze chodzilo koledze o to jaki to jest rodzaj weglowodanow czy szybko czy wolno wchlanialne z tego co wiem to wafle ryzowe sie skladaja z ok polowy z ryzu bialego i polowy ryzu brazowego plus jakies tam przyprawy wiec to jest tak raczej szybko wchlanialny;)
weglowodany sa proste i zlozone...
proste to owoce i soki owocowe, a zlozone to cala reszta.
proste sa najszybciej przyswajalne, dlatego, zeby podniesc poziom glukozy po treningu warto zjesc ze dwa banany, sok czy inne owoce (najlepiej banany).
Wafle ryzowe sa z ciemnego ryzu (przynajmniej te co ja kupuje), maja sporo weglowodanow i troche bialka, ktore sie przydaje do zatrzymania katabolizmu.
Dobra ja się pogubiłem o czym mówimy :D ja mówiłem o tych waflach z ryżu dmuchanego bo innych nie kojaże ale pewnie do nich też się odnosi, a syf dlatego że panowie mamy opierać swoją diete o wartościowe produkty. Czy uważacie, że te wafle które są mocno przetworzone zachowują te wartośći odżywcze co ryż?? Z pewnością też IG idzie mocno do góry. Sytuacja jak z chlebem. Najbardziej przetworzony biały -najgorszy.
Przeanalizujmy banana- naturalny produkt, nie skazony mocno chemia, nieprzetworzony, zawierajacy minerały i witaminy...
Paluch co do twojej definicji cukrów prostych to trzeba by ją rozszerzyć mocno.
Co do soku to samo co z batonami -przetworzony syf i dosładzany. Wyjątek stanowią te soki jednodniowe.