Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Co jeść żeby przytyć???

kamil_10
14-12-07, 20:36
Mam 13 lat ważę 40 kg
I nie wiem co jeść żeby przytyć. Staram się jeść często i dużo ale i tak nie tyje doradzicie coś???

rachzel_007
14-12-07, 20:55
napisz co jesz.... i w jakich ilociach...

kamil_10
14-12-07, 22:14
napisz co jesz.... i w jakich ilociach...

Ale mi chodzi o to co jesć żeby przytyć co ma do tego co ja na codzień jem???

noiser
14-12-07, 22:22
Najlepjej jakbys podal wzrost i jeszcze jakies foto. Rób narazie domatora jezeli chcesz trenowac a z jedzenia to pogrzeb w diecie ;)

dexter
14-12-07, 22:48
po co foto? wiadomo jak wygląda ktos kto wązy 40 kg...
wejdz sobie w podwieszone

Ikar
14-12-07, 23:04
musisz ulozyc sobie dietke wysoko weglowodanowo- bialkowa

pw
15-12-07, 12:14
Dieta z 2g białka z dobrego źródła (mięso chude przede wszytstkim)
Reszta z węgli i tłuszczy. Jeśli masa nie idzie to zwiększasz kalorie

GrzeChu
15-12-07, 22:54
ja przytylem 15 kg na hamburgerach z intermarche i hotdogach, ale teraz bede dlugo zamienial tluszcz na miesnie :)

dexter
15-12-07, 23:23
kolejny przyszły Noblista jak juz ktos tu wspomniał ;D zamień ten tłuszcz w mięśnie i masz nagrode nobla i jesteś ustawiony do końca zycia hehe

milo90
15-12-07, 23:32
ja na waszym miejscu nie był bym taki pewien ze tłuszczu nie da sie przerobić na miesnie. moze nie tak bezmosrednio ale wiakiś pośredni sposób... Z tego co wiem to organizm potrafi syntezować glukoze na wiele aminokwasów twoząsych białko. rozmad tłuszczu polega na odłączeniu sie alkocholu(glicerolu) od kwasu tłuszczowego. substancje te wedrują do wontroby gdzie są syntezowane na glukoze, ta natomiast zostaje transportowana do komurek ciala, gdzie nastepuje utlenianie glukozy(przerabianie jej na energie). jednak jak wiadomo glukoza pełni wiele funkcji w naszym organizmie, a tan ma równiez zdolność syntezowania jej

pw
15-12-07, 23:33
nie da się zamienić tłuszczu na mięśnie...

milo90
15-12-07, 23:34
ja na waszym miejscu nie był bym taki pewien ze tłuszczu nie da sie przerobić na miesnie. moze nie tak bezmosrednio ale wiakiś pośredni sposób... Z tego co wiem to organizm potrafi syntezować glukoze na wiele aminokwasów twoząsych białko. rozmad tłuszczu polega na odłączeniu sie alkocholu(glicerolu) od kwasu tłuszczowego. substancje te wedrują do wontroby gdzie są syntezowane na glukoze, ta natomiast zostaje transportowana do komurek ciala, gdzie nastepuje utlenianie glukozy(przerabianie jej na energie). jednak jak wiadomo glukoza pełni wiele funkcji w naszym organizmie, a tan ma równiez zdolność syntezowania jej

zostaje przy swojej teorii

Symu
15-12-07, 23:52
"takie rzeczy to tylko w erze" :D

W praktyce to nie wygląda tak różowo by zmusić twój organizm do budowania mięśni z tłuszczu :)

GrzeChu
16-12-07, 15:06
kolejny przyszły Noblista jak juz ktos tu wspomniał ;D zamień ten tłuszcz w mięśnie i masz nagrode nobla i jesteś ustawiony do końca zycia hehe

bardzo ciezko sie domyslec ze chce sie pozbyc tluszczu spalajac go a budowac na jego miejsce miesnie? tak, chce zamienic tluszcz na miesnie, na bazarze u mnie wymieniaja

pw
16-12-07, 15:52
Grzechu ciężko, bo wielu myli się w tym.
spokojnie już chłopaki ;)