Zobacz pełną wersję : ptasia grypa
Jeśli kurczaczki wyzarażają się i zamkną produkcje :D
To jaki jest dobry "odpowiednik" mięsa :>
paweleeekkk
11-12-07, 23:01
Psy, koty, ewentualnie gołębie, :)
o obiedzie mowa, do ryżu zamiast piersi z kurczaka, mięso wołowe, dziczyzna?
Ja jem karkówkę,gulasz wieprzowy/wołowy,golonkę,tłuste ryby :D
A ja dzis sobie zrobilem jajka na twardo z "niedobra; 3-PL-14371314" partia jaj :), gotowalem je z 15 minut moze mi nic nie bedzie :)
H5N1 ginie powyzej 70stopni,wiec jak sie gotuje to jets luz:)
chuda wieprzowina
chuda wołowina
Wirus ptasiej grypy ginie w temp ok 60-70 C - przy przygotowaniu...Wiec pod tym względem nie ma sie co obawiać...To tak nawiasem bo wyszedł z tego mały off-top
Deathbreaker
12-12-07, 15:13
Gdzieś w telewizji mówili , ze jajka tylko na twardo można gotowane 10 minut.
po prostu ugotowac i jesc mozna nawet z ptasia grypa ;-)
paweleeekkk
12-12-07, 17:01
Wole na takie pół twarde, pół miękkie.
Twarde to suchary. :P
Nie jeść surowych nigdy, ani na miękko.
to póki co można zapomnieć sobie o jajecznicy takiej lekko wodnistej ;p
lol na razie nie slyszalem o zadnym przypadku na slasku... zreszta prawdopodobienstwo, ze sie zarazisz jest pewnie takie jak szostka w totka ;-)