Zobacz pełną wersję : Co na kolacje?
paweleeekkk
11-12-07, 19:32
Co najlepiej jeść na kolacje? Tzn. jaki posiłek.
VegetaSSJ3
11-12-07, 19:59
najlepeiej serek wiejski czyli twarog
paweleeekkk
11-12-07, 20:03
Sam twaróg tylko?
Głodny będe... :D
z chlebem razowym i szynka
A właśnie... DLaczego lepiej jeść razowy niż zwykły biały?
bo w razowym masz więcej weglowodanów i wogóle jest wartościowniejszy
razowy mniej przetworzony, wiecej blonnika. Serek wiejski z oliwą tuż przed snem z 15-30 minut, a wcześniejszy posiłek standardowy jak wszystkie inne.
co wy mu piszecie o ile chodzi o kolacje czyli ost posiłek to żadnego chleba ma nie jeść! ostatnie węgle się je 3 godziny przed snem a chleb razowy to prawie same węgle
na kolacje jedz albo serek wiejski albo twaróg półtłusty
pozdro nara
ps Białyzwie najpierw poczytaj i jak bedziesz czegoś pewny dopiero udzielaj rad...
ale on sam napisal że po samym twarogu bedzie głodny to zaproponowałem mu co może sobie dożucić
jw wegle na kolacje odpadaja,serek wiejksi a twarog to ni eto samo:) ja jem 125g twarogu+3jajka (jakas cebulka szyneczka tez)
jw Twarog, po kolacji mozesz wypic szklanke mleka, a na noc biore jeszzce tran ;)
paweleeekkk
12-12-07, 16:58
To mam zjeść samą kostke twarogu?
Czy moge jescze te jajka dodać np.?
Możesz, twaróg możesz posypać przyprawami, koncentratem pomidorowym
Jajka też możesz dodać, ale to już jak chcesz. Dla mnie najlepszym rozwiązaniem jest twaróg + oliwa. Podczas snu mamy 8 godziny przerwy od jedzenia. Kazeina która jest w twarogu wchlania się do 6-8 godzin, a albumina jaj do 4-6 godz. Dlatego jak najbardiej też możęsz dać jaja. Tłuszcz dodatkowo spowalnia trawienie i nie narażamy się na nocny katabolizm.
Twarog mozesz sobie zrobic rowniez na slodko z cukrem :)
A przy okazji jaj, jem je na twardo rano zamiast platek czasami. Polecacie z sola czy majonezem? ;>
Lukasz_L - jka bedziesz na noc wcinal twarog z cukrem to sie mozesz masy tluszczowej nabawic:D
co do twojego sniadania to jajka nie zastapia platkow
Johny - zdaje sobie sprawe, ale juz nudza mi sie codziennie te platki albo jak nie ma mleka, bo czasami sie zapomni kupic :)
A co do tego cukry to troszke nie zaszkodzi :)
A te jajka z majonezem czy z sola? ;>
noo majonez to tluszcz sol ujdzie...(platki mozna tez z woda gotowana jesc)
mozesz robic omlet kulturystyczny z cebulka pomidorkiem szyneczka ... :D
paweleeekkk
12-12-07, 21:23
Raz se zrobiłem ten omlet... Zbytnio mi nie wyszedł... :D
hmm przed snem zjadam 2 kromki chleba z masłem + tunczyk...
a dzis na przyklad mieso z makaronem...
Paluch - to ja radze poczytac jeszcze o dietach
na noc nie je się węgli
Tylko białko + ew. tłuszcz
czemu na noc nie mozna wegli?
tzn ja czytalem, ze mozna, tylko mniejszych ilosciach...
Bo wszystko odklada Ci sie, zrobia sie boczki i brzuszek. A biologicznego punktu widzenia Ci nie wyjasnie, bo nie dzierze bioli :P
ee z tym akurat nie mam problemow :)
moglby ktos biologicznie wyjasnic? i powiedziec dlaczego znalazlem na innym forum w powieszonym temacie:
6) Kolacja
To jest już ostatni posiłek przed snem, wiec by był on nie utrudniał zaśnięcia musi być umiarkowany objętościowo. Zaleca się spore białka, a średnie ilości węglowodanów i tłuszczy.
zrodlo: http://kulturystyka.edu.pl/viewtopic.php?t=4577
paluch czytaj regulamin.
na noc białko zeby miesnie sie regenerowały i nie dopuscic do katabolizmu,a tluszcze spowalniaja przesuwanie sie tresci pokarmowej
jasne jest ze podczas snu czlowiek spala malo kcal/J wiec weglowodany(które dostarczają energii) nie sa polecane - wiadomo nadmiar energii odkłada sie w postaci tluszczu zapasowego
Jednak spotyka się opinie by chudzielce jedli nawet wegle na noc i to wsrod profesjonalnych trenerów.
chudzielcom troche tłuszczyku tez sie przyda...
A co myślicie o gainerze przed snem? (dla chudzielca)
tak Symu ektomorficy w ich przypadku to co innego - nie maja sklonnosci do odkladania tluszczu
a co oprocz twaroga?
jogurt 500g?
lol, teraz przeczytalem, ze w jogurcie jest sporo wegli...
to moze po prostu 0,5 l mleka? Z czym wy jecie ten twarog? sam po prostu?
paweleeekkk
14-12-07, 15:42
Wczoraj zjadłem sam twaróg. Troche solą posypałem. I pare jejek do tego. :)
Gainer przed spaniem nie. Twaróg z oliwą jest o wiele smaczniejszy :P
ja jem np do twarogu dokladam zultko jajka z bialka robia piane i tez dodaje odrobina cukru do poprawienia smaku wszystko trzeba dobrze wymieszac i jest gucio
nikt nie odpowiedzial... jaka alternatywa na twarog z oliwa?
na noc raczej brak- chyba, że serek wiejski :)