PDA

Zobacz pełną wersję : Dieta

Demonek123
04-12-07, 14:16
Mam 16 lat waże 59kg,moj wzrost to 183cm pomorzecie ulozci mi diete na mase???

Białyzwie
04-12-07, 15:57
według mnie te wszystkie diety to badziewie.... najlepiej jest samemu dobierać co chcemy jeść podstawa to dużo mięsa mleka jajek. ja jem co 2 lub 3 godziny dziennie i masa cały czas rosnie..... pije koktajle złożone z 5 jajiek 0,5l mleka kakao i to wszystko miksuje....
staraj sie jesc regularnie. po treningu zjedz sobie np ryz albo płatki owsiane i bedzie dobrze........... nie potrzebne jest trzymanie się stałego planu gdyż wtedy szybko nam sie to znudzi i nici z masy..

Symu
04-12-07, 17:37
Nie wiem czy dieta to lipa ale wiem, że niektórzy mają taką genetyke że choćby wszystko robili źle to i tak urosną. Sam nawet widziałem taki przypadek. Dieta jest ogólnym zarysem. Można spojonie wymieniać kurczaka ze schabowym, ziemniaki z ryżem byleby ilość składników odżywczych była zachowana. Na redukcji jest trochę większy rygor ale to inna sprawa.

Do autora przedewszystkim poczytaj podwieszone posty. Tam masz układanie diet masowych jak i ich przykłady. Choć twoja waga jest prawie anorektyczna (bez obrazy) więc myślę że nawet "jedzenie dużo" da ci efekt, przy czym musisz zwracać uwagę na to żeby było ono wartościowe (nie jakieś słodycze, fast foody), no i musisz zapewnić odpowiednią podaż białka i to powinno ci przez następne pare kilo starczyć :)

milo90
04-12-07, 21:20
głupie jest stwierdzenie "jedz duzo" bo niektórzy sterają sie jeść duzo a i tak przez cały dzień zjedzą tyle co ty na kolacje. Nie mozna sie zmuszac do jedzenia, bo to moze mieć przykre skutki. (moze to nie związane z tematem, ale musiałem napisac:))

Symu
04-12-07, 22:17
Związanane z tematem bo dotyczy mojej wypowiedzi :) masz rację nie jest to precyzyjne określenie. Co do zmuszania się do jedzenia to jednak można, sam przez to przechodziłem.

Chodzi o to żeby jeść dużo stosując się do wskazówek w podwieszonych tematach.

Snakers
04-12-07, 23:25
Ja też się musze przymuszać do jedzenia teraz. Nigdy nie jadłem co 3 godziny, zawsze śniadanie, obiad i kolacja to było wszystko. ALe na luzie zawsze pomyśle, że jak chce efekty mojej pracy to musze jeść i jem :) .