Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Co na początek?

kebeS
30-11-07, 20:55
Witam chciałbym sie zapytać co brać na masę do białka OSTROWI WPC? Chciałbym przybrać na masie? Myślałem o cyklu kreatynki? Prosze o profesjonalne porady co wybrać na początek i wmiare tani zestaw.

tom
30-11-07, 20:58
sory ale z tego co piszesz(co brac do bialka) widze ze nie masz za duzo pojecia o kulturystyce wiec dopracuj diete do tego zma,o-3 i witaminy

kebeS
30-11-07, 21:01
źle się poprostu wyraziłem. Posiadam poprostu ostrowie i chciałbym brać jakiśzestaw odżywek. Źle sie wyraziłem. :)

Sosnalol1705
30-11-07, 21:14
Staz 5 miesiecy to mozesz juz kretyne do tego dac ja plecam ta olimp mega caps monohydrate... ile masz tego białeczka??:>

SEBAN
30-11-07, 21:26
Ja bym zaczął od porządnej diety,ułóz sobie ją i policz czego ci brak,ale na moje oko to potrzeba ci mnóstwo węglowodanów,wiec może jakis gainer się przyda????Wylicz sobie zapotrzebowanie i diete,a później trening i heja!

kebeS
30-11-07, 21:31
białeczka mam 2kg. Własnie też myślałem o kreatynce i do tego Carbo. Problem jest z dietą gdyż pracuje i nie zawsze mam czas na stosowanie sie do diety. ale staram sie jeść tylko ryż piersi z kurczaka wołowinke kasze. nikam ziemniaków smarzonych rzeczy typu frytki kebaby hamburgery. Jem dużo białka typu sery twarogi jakies mleko jogurty tuńczyk to są rzeczy których u mnie nie brakuje w codzinnych posiłkach. Lecz ciezko mi powiedziec jak to jest dawkowane dziennie czasami jest wiecej czasami mniej. z tąd mój broblem ;(
Lepije brać gainera czy odzdzielnie białko i węgle?

Symu
30-11-07, 22:27
Gainer, że tak powiem wybacza bardziej błędy żywieniowe. Nawet w pracy da się utrzymać diete tak samo jak w szkole. Niestety ale bez tego nawet najlepsze suple nic ci nie dadza. Dokup witaminki, zma i omege 3.

nowin
30-11-07, 23:52
dokup carbo i bcaa i narazie Ci wystarczy aż nadto zestaw jak na twój staż

u.waw.pl
01-12-07, 00:29
To źle, że unikasz ziemniaków. Jeśli wierzyć temu co jest tu napisane:

http://www.radekslodkiewicz.pl/dieta.html

To Słodkiewicz jada dziennie prawie kg ziemniaków.

kebeS
01-12-07, 09:37
w takim razie jakich potraw i czego unikać?
Alkohol,nikotyna,żywki to chyba normalne :D
ale chodzi o jedzenie? Zawsze myślałem ze ziemniaków sie nika ze względu na skrobie którą odkłada sięw postaci "oponek" na brzuchu czy innych czesciach ciała. Co do supli to myśle ze dokupie właśnie kreatynkę i witaminki do tego gainera hmmm ? co o takim zestawieniu myślicie?

Symu
01-12-07, 14:47
z kreatyna poczekaj jeszcze kup witaminki i zma. No właśnie ja też usłyszałem na biologii to że skrobia odkłada się w postaci oponki co jest kompletna nieprawda. W przeciwnym razie picie coli by nas odchudzalo :)

u.waw.pl
01-12-07, 16:27
Jak będziesz regularnie i ciężko trenował nic Ci się nie odłoży.

kebeS
02-12-07, 08:51
a czy jedzenie zup szkodzi czy jest obojętne? bo też słyszałem ze jedzenie zup w jakiś sposób szkodzi przy trenowani na siłowni. Przeciez to powinno być zdrowie są w zupie warzywa gotowane nie smazone nie ma ani grama tłuszczu.
I druga sprawa którą słyszałem to jedzenie mięsc z sosami tez jest do bani podobno. np: wołowina w sosie jest nie dobra powniewaz sos robiony na mące szkodzi ;/ taki rzeczy słyszałem i nie wiem czy mam sie do tego stosować czy nie. Niektóre potrawy bez sosu jakiegokolwiek są okropnie suche no trzeba jakośto urozmaicić.

u.waw.pl
02-12-07, 11:45
Zupa jest pusta kalorycznie, a zapycha brzuch. Zobacz sobie w tabelach kalorycznych:

Tabele kaloryczne (http://www.u.waw.pl/tabele-kaloryczne.html)