Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Ból głowy to nie przelewki...:(

Mayday
26-11-07, 19:15
Witam wszystkich!!!
Ćwiczyłem sobie na siłowni już przez jakiś czas. Wszystko zawsze było oki, zero problemów ze zdrowiem! Podczas pewnego treningu (niestety już ostatniego) poczułem ból z przodu i tyłu głowy. Byłem u lekarza, dostałem leki i głowa bolała mnie tydzień. Dostałem skierowanie na tomograf i okazało sie, że pękło mi naczyńko i wylała sie krew do mózgu...Na szczęście nie było to aż tak poważne! W chwili obecnej mam nadal badania no i niestety nie mogę już w ogóle cwiczyc, bo grozi to kolejnym wylewem, groźniejszym w skutkach...
Pozdro dla wszystkich i uważajcie, bo zdrowie jest najważniejsze!!!

johny
26-11-07, 19:17
wydaje mi sie ze to jest od tego,ze malo oddychales to znaczy w momencie maksymalnego napiecia gdy probowal podniesc ciezar zaciskales zeby i nie oddychales.czy tak bylo??

Mayday
26-11-07, 19:24
Hmm... podnosiłem w tym momencie sztangę na barki, ostatnia seria i powtórzenie i ostatkiem sił wyciśnięte! Możliwe też, że wstrzymałem oddech na chwile. Okazało się, że mam też wrodzone osłabienie naczyń krwionośnych...

johny
26-11-07, 19:34
mi sie wydaje ze od tego,ale nie jestem lekarzem...

PanT
26-11-07, 21:27
Ehh współczuje że musisz zakończyć swoją karierę w kulturysyce. Przy okazji dzięki za przestrogę ;)

Mayday
26-11-07, 21:59
No niestety tak czasem bywa...:(
Po wszystkich badaniach będę wiedział na co mogę sobie pozwolic i poszukam jakiejś zajawki...ale ciągnie mnie cały czas na wypad na siłkę...może będę mógł sobie pozwolic na luźne treningi...
Pzdr

Arek17
26-11-07, 22:05
o to ostra lipa :(
Ja jakbym nie mógł ćwiczyć to nie wiem co bym robił ale najważniejsze że nic poważnego ci się nie stało i że nie masz żadnych większych komplikacji.Najważniejsze jest zdrowie :)

Mayday
27-11-07, 14:09
Dziś po kolejnych badaniach. Już miałem 3razy robiony tomograf i 1raz rezonans. Czekam teraz na kolejne wyniki i będę już coś więcej wiedział. W najgorszym wypadku czeka mnie zabieg, ale oby się bez tego obeszło!
Wychodzi na to, że przed trenowaniem czegoś związanym z większym wysiłkiem trzeba poddac się kompleksowym badaniom...:/
Mam nadzieje, że chociaż Wy nie będziecie mieli takich problemów...:)
Pzdr

Robalo
27-11-07, 17:38
Dobrze ,że to napisałeś nie mówię tutaj żeby po każdym cieższym treningu i bólu głowy chodzić do lekarza ale wielu osobom to da do myślenia. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia , może kiedyś będziesz mógł się pobawić żelastwem, bo cóż zrobić zdrowie ważniejsze.

Mayday
27-11-07, 17:55
No mam nadzieje, że będę jeszcze mógł powrócic do cwiczeń siłowych!!! Czas i wyniki badań pokażą co dalej...

Mayday
03-02-11, 08:57
Witam ponownie po wieloletniej przerwie:)
Po w/w zajściu dałem sobie spokój z treningami na okres około 2 lat, bo nie potrafiłem bez nich żyć. Na początku zacząłem od ćwiczenia w domu- hantle, drążek(poziomy;p), tak by na nowo przystosować organizm do wysiłku. Od 5/6 miesięcy chodzę regularnie na siłownie i czuje się wspaniale:) Wniosek z zaistniałej sytuacji jest jeden, CO CIĘ NIE ZABIJE TO CIĘ WZMOCNI(ale wszystko w granicach zdrowego rozsądku) !!! POZDRAWIAM

Hermann
03-02-11, 10:50
Systematycznie kontroluj ciśnienie krwi. Unikaj cięzkich ćwiczeń z maksymalnym obciązeniem powodujących nagły wzrost ciśnienia. Powodzenia.

Mayday
04-02-11, 13:15
Dzięki:)
Na początku tak właśnie ćwiczyłem nie za duże obciążenia, tak aby nie przesadzić. Ostatnio zacząłem trening na zwiększenie masy, gdyż na tym mi zależy. Liczba powtórzeń 10/8/6 po 3 serie, na większe partie mięśniowe 4 ćwiczenia, a na mniejsze 3 z jak największym obciążeniem. Taki trening ustalałem z instruktorem, a on się zna na rzeczy. Jak na razie czuję się dobrze i mam nadzieję, że tak już zostanie. Nic tylko czekać na efekty:D Nie sztuka jest przesadzić i znów znaleźć się w szpitalu, ale co ma być to będzie ( wszystko w granicach zdrowego rozsądku).

KowalX
04-02-11, 13:43
... Okazało się, że mam też wrodzone osłabienie naczyń krwionośnych...

Tak przy okazji, stała suplementacja rutinoscorbinem lub witaminą C, do tego bogate w nią produkty.